Vierde klasse C (zaterdag)- Woubrugge is na de hervatting van de competitie nog altijd de nummer drie. Ver weg van de koppositie en met een kloof op plaats twee, maar ook met wat lucht richting plaats vier. De ploeg van Erwin van der Zee won met 3-5 bij Rijnstreek, een laagvlieger in deze klasse. Verdediger Twan van der Geijn hield gemengde gevoelens over aan de achtste zege van het seizoen.

,,Met een uitslag als 3-5 zou je zeggen dat het een spektakelstuk was, maar daar was geen sprake van. Voor de pauze was het al 0-4 en we maakten er ook nog 0-5 van in de tweede helft. Enkel lieten we in het laatste kwartier de teugels vieren en dat leverde hen nog drie goals op. Dat mag eigenlijk niet en is ook zonde voor het doelsaldo. Maar goed; op zich was er verder niets aan de hand en blijven we op koers voor de nacompetitie.”

Woubrugge had thuis ook met 2-1 gewonnen van de opponent en had eigenlijk een lastige middag verwacht. ,,Nou ja, die 2-1 was dus niet ruim en de nummer twee, Siveo’60, won ook maar met 1-0 van ze. Gelukkig gingen we goed om met hun spel. Zij loerden nadrukkelijk op de counter met slechts 1 spits. Omdat het halverwege al 0-4 was, sloop er daarna enkel gemakzucht in de ploeg.”

A-junior Mark Ras, volgens Van der Geijn voor het eerst in de basis in competitieverband, opende de score voor de bezoekers. Daarna schoot Dennis Boer zijn ploeg naar 0-2 en maakte Thom Buntsma, na een overtreding op Dennis Uithol, er vanaf de stip 0-3 van. Boer scoorde na rust de 0-5. De vierde werd gemaakt door, jawel, Van der Geijn zelf. ,,Tja, dat was lachen. Ik had al zeker vier jaar niet meer gescoord en het werd dus wel weer eens tijd. Het schot binnen de zestien was niet hard, maar wel in de hoek. De keeper had die bal eigenlijk moeten hebben, maar gelukkig gunde hij mij onbewust deze eer.”

Zoals gezegd was het tussentijds al gespeeld, maar liet Woubrugge de tegenstander toch nog enigszins terugkomen. ,,Dat hoort kennelijk bij Woubrugge dit seizoen. We scoren er een boel, maar krijgen ook veel doelpunten tegen. Leuk voor het publiek, maar niet altijd even leuk voor ons en de trainer, al die tegentreffers.”

Wat ook niet zo leuk is dit seizoen: Woubrugge verloor onderweg al diverse spelers en ook nu ontbraken er weer wat. Zo miste Van der Zee Chris Verhoef, Joris van der Hoorn, Bob van der Geijn en Emiel Buntsma. ,,We zitten het hele seizoen al krap, ja. Hopelijk komen we de komende maanden goed door, want dit kan wel een serieus probleem worden. Nu moest bijvoorbeeld Robbert van der Post invallen. Dat is een doelman. En naast Ras hadden we nu ook nog een A-junior op de bank zitten.”

Volgende week heeft Woubrugge eigenlijk alle ‘matrozen’ nodig. Siveo’60 uit Zegveld komt dan op visite. ,,Dat is de nummer twee. Daar wonnen we met 0-1. Dit zijn altijd wel boeiende potjes. Op zich heb ik er wel vertrouwen in, want er zijn denkelijk weer wat spelers terug dan. Daarnaast moeten we wel winnen, want zij staan vijf punten voor dus we moeten ze in de nek gaan hijgen. Verliezen we dan komen een aantal clubs weer naderbij en we willen hoe dan ook de nacompetitie in.”

Basisopstelling Woubrugge: Tourne, Van der Geijn, Van Luling, Verwoerd, Van der Salm, Van der Ley, Van der Weiden, T.Buntsma, Uithol, Boer, Ras.