ZATERDAG

DERDE DIVISIE

QUICK BOYS- FC RIJNVOGELS

Aanstaande zaterdag staat de eerste plaatselijke derby op de voetbalkalender. Het vijfde treffen tussen Quick Boys en de FC Rijnvogels. In de vier voorgaande duels slaagden de Rijnvogels er niet in om een keer de winst naar zich toe te trekken en mocht het een keer een zeer verdienstelijk gelijkspel noteren. In het huidige seizoen loopt het nog niet van een leien dakje bij beide teams. De mannen van Nieuw-Zuid hebben weliswaar twee punten meer vergaard maar dat is zeer waarschijnlijk ver onder de begroting die op meer was ingezet. De Vogels uit het binnendorp wisten dat zij een zwaar seizoen tegemoet zouden gaan en hebben dit in de eerste wedstrijden ondervonden. De thuisclub pakte de draad weer op door met 4-0 van Harkemase Boys te winnen en de mannen van trainer Hein van Heek boekten afgelopen zaterdag de zo gewenste tweede overwinning van het seizoen. Om nu te zeggen dat de beide opponenten in the winning mood zijn, klinkt wat overdreven maar het geeft in ieder geval een goed gevoel. Gaan de Rijnvogels voor het eerst in haar bestaan voor een verrassing zorgen? Nou ja voor het eerst dan in competitieverband want drie jaar geleden wonnen de Vogels met 2-1 in de voorronde van het bekertoernooi. Leuk voor het archief maar nu tellen andere zaken. Belangrijke punten pakken. Kortom, voldoende ingrediënten om naar een spannende derby uit te zien. Vorig seizoen werd het in november nog 3-0 voor de blauwwitten en toen werd FC Rijnvogels tamelijk afgeschminkt. De revanchegedachtes zullen er zeker zijn..

In de vorige editie op Nieuw-Zuid waren de instructies van Hein van Heek aan dovemansoren gericht. FC Rijnvogels toonde teveel ontzag.
In de vorige editie op Nieuw-Zuid waren de instructies van Hein van Heek aan dovemansoren     gericht. FC Rijnvogels toonde teveel ontzag.

EERSTE KLASSE B

VOORSCHOTEN ’97 – BRIELLE

Het wordt tijd dat er op sportpark Adegeest weer eens gejuicht kan gaan worden want de groengelen van trainer André Lourens snakken naar de eerste zege. Met één schamel puntje bevindt het team zich in een niet benijdenswaardige positie. Eigenlijk een wereldvreemde plek voor de Voorschotenaren die zij graag zullen willen verlaten. Maar of dat in de komende thuiswedstrijd tegen Brielle gaat gebeuren is nog maar de vraag. De mannen uit het dorp waar ooit de Geuzen voor de poort stonden verloren afgelopen weekend weliswaar van koploper Nootdorp maar weten zich vooralsnog in de kopgroep. Brielle was eerder te sterk voor ARC, waarbij de Alphenaren nadrukkelijk werden gespaard. Tegen Deltasport ging het afgelopen zaterdag met de Voorschotenaren kopje onder. Tijd om weer boven water te komen. Het is voor het vrij jonge team Luctor et Emergo, ik worstel en kom boven. Het zal inderdaad worstelen worden om de eerste overwinning te boeken. De kluif die Brielle heet lijkt een zware. Maar zoals zo vaak kan de bal de meest rare kanten op rollen. Hopelijk rolt de knikker op Adegeest voor de thuisclub nu eens de goede kant op. Tijd om weer eens met een goed gevoel de kleedkamer op te zoeken.

ZONDAG

EERSTE KLASSE B

FC BOSHUIZEN-DRL

Aan de kadebewoners de taak om de tweede plek op de ranglijst te continueren  Al zal het geen gemakkelijk potje worden tegen DRL. De Rotterdamse Leeuw. De leeuw die in de plaatselijke derby tegen de tot op heden ongenaakbare koploper Leonidas afgelopen weekend het hoofd moest buigen. Een aantal kilometers verderop wonnen de Leidenaren vrij simpel met 2-0 van en in Poortugaal. Zoals achteraf bleek het een makkie. Maar tegen DRL zal het vast en zeker geen appeltje-eitje worden. Het redelijk vernieuwde team van trainer Stefan Roodakkers voetbalt tot op heden frank en vrij. Er moet voldoende zelfvertrouwen in de groep zijn om ook de komende opponent zelfbewust tegemoet te treden. De 3 oktober feesten zijn inmiddels verleden tijd en nu is het weer tijd voor het serieuze werk. Sowieso de tweede plaats op de ranglijst koesteren en hopen op een misstap van Leonidas. Al lijkt die er op papier niet in te zitten als zij plaatsgenoot CVV Zwervers ontvangen. Eerst de punten maar in Leiden zien te houden. Vorig seizoen werd het in april 1-0. Bart-Jan Neuteboom ging destijds als doelpuntenmaker op de schouders.