Tweede klasse C (zaterdag)- Zijn beslissing heeft niets met de club te maken of het bestuur en de spelersgroep. Niels Slottje heeft het nog steeds uitstekend naar zijn zin in Ter Aar. Toch zal de tweedeklasser, de huidige nummer 12 op de ranglijst, op zoek moeten naar een opvolger voor de in Nieuwveen wonende trainer. Na dit seizoen zal Slottje nergens meer trainer zijn.

Slottje (op de foto met broer Mike): ,,Het was altijd een heerlijke hobby voor mij en ik ben financieel nooit afhankelijk geweest als trainer. De laatste tijd bekroop mij echter wel het idee of het reëel is om het trainerschap blijvend te combineren met een drukke, zware baan en een gezin met twee jonge kinderen. Vanuit mezelf ben ik tot de conclusie gekomen dat ik mijn tijd anders moet gaan indelen. Werk en gezin zijn veel belangrijker en ik wil ook meer tijd overhouden voor andere hobby’s. Zo ben ik gek van wielrennen en ik zou wel eens met een aantal maten een klassieker willen bijwonen. Daar is eigenlijk nooit iets van gekomen, omdat het voetbal ook erg veel tijd opslokt. Mijn genomen beslissing wordt thuis breed gedragen en vast staat dat ik ook niet meer op mijn beslissing terug zal komen.”

Als Commercieel Manager bij Duif International, een bedrijf dat zich richt op de import van hardware voor bloemen, planten, interieur, tuin- en cadeauartikelen voor onder meer de detail- en groothandel, maakt Slottje elke week makkelijk meer dan 40 uur en er moet ook gereisd worden. Al met al is het hem teveel geworden. ,,Ik bemerkte dat ik ook anders op het trainingsveld stond. Nog steeds bevlogen en lekker werkend met de groep, maar er trad wel een proces in werking. Dan ga je voor jezelf wikken en wegen en op een zeker moment hak je de knoop door. Dat is niet eenvoudig want ik heb een bijzondere band met de spelersgroep, het bestuur en de club. De staf is ondertussen op de hoogte van het besluit en de groep krijgt het dinsdagavond te horen. Tot nu toe zijn de reacties hartverwarmend. Er is volop begrip. Het is vroeg in het seizoen en dat maakt dat de club alle tijd heeft om een geschikte opvolger te vinden.”

Na meer dan dertig jaar voetbal komt het einde dus in zicht voor de trainer die met TAVV al een paar keer dichtbij de eerste klasse kwam via nacompetitie. Het lukte nog niet en nu zijn de blauw-witten minder overtuigend gestart en er wordt nog gewacht op de eerste zege. ,,Misschien dat ons zoontje wil gaan voetballen straks en als dat bij TAVV is dan zal ik hier zeker nog terugkomen. Of gewoon een keer lekker op zaterdagmiddag een kijkje gaan nemen bij de club waar ik het erg naar mijn zin heb gehad en nog steeds heb. Maar bovenal ga ik noodgedwongen afstand nemen na dit seizoen.”

Zoals gezegd is er momenteel wel werk aan de winkel om weg te komen uit de staart van 2C. De trainer heeft daar alle vertrouwen in. ,,Het is natuurlijk niet enkel pech, maar het zit ook niet erg mee tot nu toe. Ik ben van mening dat we al meer punten hadden moeten hebben. Het was een tegenvaller dat Roy van de Berg heeft aangegeven definitief te moeten stoppen vanwege aanhoudend blessureleed en na zaterdag lijkt het erop dat we ook Youri Looyestijn moeten gaan missen vanwege opgelopen schade aan de meniscus. Dat is nog wat onduidelijk, maar misschien kunnen we hem pas weer zien spelen in 2018. Lars van der Pijl heeft naar aanleiding van zijn betwistbare rode kaart tegen Voorschoten’97 een schikkingsvoorstel gekregen van 1 wedstrijd. Dat zouden we kunnen aanvechten, maar misschien wordt de straf dan zelfs hoger. Tegen Valken’68 zullen we hem als dragende speler moeten missen. Daar staat tegenover dat de kracht van deze groep, die ik door en door ken, is dat er niet snel onrust uitbreekt. Het is een hechte vriendengroep en als staf zitten we er bovenop om ons uit het dalletje te werken. We zullen dit seizoen niet met de bovenste ploegen mee kunnen, maar onderin hoeven we zeker niet te eindigen. We zijn nog geen enkele keer van het veld geblazen.”