Het hedendaagse voetbal wordt steeds verder gemoderniseerd en daarbij kunnen de voetbalclubs v.v. UDO en v.v. Oegstgeest niet achterblijven. Een belangrijke reden om voetbalschool, genaamd Voetbalschool Nikivor van Rijn, te introduceren.

Het belangrijkste doel van de voetbalschool is het verbeteren van de voetbaltechniek van voetballers of voetbalsters in de leeftijdscategorie 6 tot 14 jaar. In deze fase valt namelijk het meeste winst te behalen gezien de ontwikkeling van het individu. Daarnaast besteedt de voetbalschool aandacht aan de ontwikkeling van de motoriek van de speler(s), het inzicht, de communicatieve vaardigheden en de mentaliteit van de spelers. Al met al een fantastische uitdaging!

De organisatie van de voetbalschool wordt aangestuurd door Nikivor van Rijn (hoofdtrainer van v.v.UDO) in samenwerking met Eelco Fielemon (hoofd jeugdopleidingen v.v.UDO). Zij maken gebruik van gediplomeerde (jeugd)trainers die met hun kennis en ervaring op voetbaltechnisch vlak een bijdrage kunnen leveren aan de ontwikkeling van de jeugdvoetbal(st)(l)ers.

Voor LeidenAmateurVoetbal gingen Ruud Fray (interviewer), J.P.Kranenburg en Jolanda Ciere (camerawerkzaamheden) op pad om Van Rijn te interviewen en om beelden vast te leggen van zo’n training op zondagmorgen.