De jeugdopleiding van DoCoS is volop in ontwikkeling en scholing van het jeugdkader krijgt de volledige aandacht. Binnenkort zal er een Coach-de-Coaches programma plaatsvinden bij de Leidse club. De organisatie is in handen van www.jeugdvoetbalopleiding.nl.

Jeugdvoetbalopleiding is landelijk actief bij een toenemend aantal verenigingen om ze te ondersteunen op alle gebieden binnen  de jeugdopleiding. Met name via specifieke scholing van jeugdtrainers en leiders kunnen snel verenigingsbreed stappen worden gezet.

Tijdens de wedstrijden van de diverse jeugdteams zal het ‘coach-gedrag’ van de coaches worden geanalyseerd en ontvangen de coaches coaching als feedback. Deze analyse is positief en opbouwend.

Met als doelstelling: coaches stimuleren om rekening te houden met:

– Leeftijdskenmerken

– Leeftijdsmogelijkheden

– Ontwikkeling spelers

– Lezen van voetbal

– Positief coachen

– Spelers vragen stellen

– Prioriteren

– Gestructureerd coachen

Op deze wijze verwacht DoCoS (nog) meer samenhang binnen de jeugdopleiding te realiseren. Doelstelling is om het spelplezier en de ontwikkeling van de jeugdspelers te vergroten dankzij bewuste en kindvriendelijke coaching binnen de jeugdopleiding van de vereniging.

Verenigingen die nadere informatie wensen over scholing van jeugdtrainers en/of leiders kunnen contact opnemen via info@jeugdvoetbalopleiding.nl