Vanavond wordt de vijfde wedstrijd gespeeld in de knock-outfase van de Koetshuis Cup. Nadat Oegstgeest, Voorschoten’97 (za), FC Boshuizen en UVS zich al plaatsten voor de kwartfinale ten koste van respectievelijk Koudekerk, ASC en SJZ en Voorschoten’97 (zo), is het nu de beurt aan Kagia en Valken ’68. Ofwel de nummer twee in de derde klasse B (West 1) tegen de nummer drie in de tweede klasse C (West 2). De ploeg uit Lisserbroek eindigde weliswaar als vierde in poule E met zeven punten uit vijf duels, maar plaatste zich wel voor de laatste acht door achter Rijnvogels 2, Voorschoten ’97 (zondag) en DoCoS te eindigen. Valken ’68 kroonde zich eenvoudig als winnaar van groep A door alle wedstrijden te winnen, tegen Koudekerk (1-5), de zaterdagtak van Voorschoten ’97 (2-1), UDO (2-6) en LSVV’70 (9-0).

In competitieverband zijn de Valkenburgers door het puntenverlies van de afgelopen weken de koppositie uit het oog verloren. Lijstaanvoerder Ter Werve heeft inmiddels een voorsprong van zeven punten op de ploeg van trainer Arie van Duijn. Kagia heeft met de tweede plek en drie punten achterstand op koploper FC VVC uit Nieuw-Vennep nog wel genoeg kans om het kampioenschap binnen te slepen. FC VVC heeft echter nog een duel te goed, waardoor het verschil nog kan oplopen naar zes punten. De wedstrijd op de Kikkerbeetstraat in Lisserbroek begint om 20 uur en staat onder leiding van Wesley Rekers.

Na deze knock-out zal de kwartfinale plaatsvinden. Vier clubs zijn daar dus al zeker van. Vanavond en op de komende twee dinsdagen zal duidelijk worden wie de acht overgebleven clubs zullen zijn. De stand van zaken m.b.t. de kwartfinale is vooralsnog als volgt:

Foreholte/FC Rijnvogels 2- Voorschoten’97 (za)

Oegstgeest-DoCoS/FC Rijnland (zo)

Kagia/Valken’68- FC Boshuizen

DOSR/Lugdunum- UVS

De kwartfinales zullen worden gespeeld in april. De speeldata zullen in overleg met de clubs worden vastgesteld. Volg deze website voor updates aangaande deze tweede editie van de strijd om de Koetshuis Cup!

Note redactie: morgen uiteraard weer een uitgebreid verslag van het duel tussen Kagia en Valken ’68.