Vanavond worden de laatste twee wedstrijden gespeeld in de knock-outfase van de Koetshuis Cup. In Roelofarendsveen neemt DOSR het op tegen Lugdunum. Een mooie confrontatie tussen een ploeg die op dit moment tegen degradatie strijdt in de tweede klasse zondag en een team dat stijf bovenaan staat in de zaterdagse derde klasse. DOSR finishte in groep C derde achter FC Boshuizen en Foreholte, maar plaatste zich wel voor de volgende ronde door een 2-3 zege in de laatste wedstrijd bij Foreholte.

Het duel in de Veen begint om 20.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Sinke.

De tweede wedstrijd vindt plaats op de Morsch, waar DoCoS het op eigen veld opneemt tegen FC Rijnland (zo). Een Leidse derby dus tussen een zaterdagse tweedeklasser en een zondagse derdeklasser. DoCoS staat op dit moment vierde in de competitie en plaatste zich voor de knock-outfase van de Koetshuis Cup via een derde plek in poule E. Van de vijf wedstrijden verloor de ploeg van Nico van der Salm alleen bij nummer twee Voorschoten ’97 (zondag) met 6-4, terwijl groepswinnaar FC Rijnvogels 2 op 1-1 werd gehouden. Aanstaande tegenstander FC Rijnland (zondag), dat in de competitie de laatste tijd behoorlijk sputtert, zal de Koetshuis Cup gebruiken om de vorm weer terug te vinden. In de groepsfase eindigden de Rijnlanders tweede in poule C achter UVS, maar voor ASC, FC Rijnland (zaterdag) en Football Factory.

De wedstrijd in Leiden begint om 20.00 uur en wordt geleid door het arbitrale trio Rekers met zijn assistenten Van Zuijdam en Metz.

Na deze knock-out zal de kwartfinale plaatsvinden. Zes clubs zijn daar dus al zeker van en vanavond komen er nog twee bij. Het programma van de kwartfinale is vooralsnog als volgt:

Donderdag 13 april: Valken’68-FC Boshuizen

Dinsdag 18 april: FC Rijnvogels 2-Voorschoten’97 (za)

Nader te bepalen: Oegstgeest- winnaar DoCoS-FC Rijnland (zo)
Voorstel: zaterdag 15 april of dinsdag 25 april of nader te bepalen datum iom organisatie.

Nader te bepalen: UVS-DOSR of Lugdunum-UVS
Voorstel: zaterdag 15 april of dinsdag 25 april of nader te bepalen datum iom organisatie.

Note redactie: morgen uiteraard weer uitgebreide verslagen van DOSR-Lugdunum en DoCoS-FC Rijnland (zondag).