Koetshuis Cup- Voorschoten’97 heeft zich geplaatst voor de volgende ronde ten koste van ASC. De zaterdag eersteklasser won slechts met 2-0, waar een grote uitslag zeker tot de mogelijkheden behoorde. Geen schande voor de derdeklasser uiteraard en de mannen van Kevin van der Geest lieten zich niet zonder meer naar de slachtbank leiden. Tim Laan werd de man van de avond. De ASC-doelman dreef de Voorschotenaren bijna tot wanhoop met zijn reddingen.

In de openingsfase viel de eerste mogelijkheid te noteren voor de bezoekers. Captain Siard Kuipers probeerde het van afstand en zijn inzet ging niet ver over. Veel dichterbij kwam ASC gedurende de wedstrijd niet. Voorschoten’97 nam al rap het heft in handen en dat leidde een avond in waarop het aantal kansen nauwelijks te tellen was. Voorschoten’97 wilde vooral vertrouwen tanken om zo komende zaterdag een broodnodig positief resultaat te behalen tegen ARC. In balbezit zag het er ook bij vlagen redelijk uit, maar de afwerking liet, niet voor het eerst dit seizoen, te wensen over.

Het voert te ver door om alle kansen te beschrijven, maar de eerste keer was het wel prompt raak. Youri Looyestijn, tegen Xerxes/DZB werd hij j.l. zaterdag nog aan de kant gehouden, stak Tim Koning weg die niet aarzelde en Laan op fraaie wijze verschalkte. Niet veel later haalde de ex-speler van ARC en de man van de assist zelf uit en deze inzet verdween maar net langs de voor hem verkeerde kant van de paal. ASC trachtte de gelederen gesloten te houden, zonder ook maar en moment bussen massaal te parkeren voor het doel. In de opbouw bijvoorbeeld werd Voorschoten’97 opgevangen vanaf de middencirkel. Dit bood Voorschoten’97 wel de kans om veel crosspasses te geven en zo ontstonden er genoeg kansen via de flanken, maar ook door het centrum stoomde de thuisploeg dikwijls op.

Al snel werd duidelijk dat het vizier niet scherp afgesteld was en de mooiste kansen werden verprutst. Dat dit enkel aan de ploeg van André Lourens lag zou doelman Laan tekort doen. Gaandeweg werd de goalie een ware plaag. Zo vonden Jordy Manuputty, Looyestijn en Koning de sta-in-de-weg op hun pad en verdwenen tal van andere gelegenheden op de 2-0 naast of over. Qendrim Gashi mikte daarnaast nog eens op de lat.

In de tweede helft veranderde er niet veel en op zich was ASC nog steeds niet geslagen. De ploeg van Van der Geest probeerde wel te prikken, maar serieus in gevaar kwamen eerst A-junior Olivier de Jong en na rust Stefan van der Niet allerminst. Het was wachten op de 2-0 en die kwam uiteindelijk na een verre trap van de doelman van de thuisploeg. Gashi kreeg een vrije doortocht en mikte koelbloedig raak. Daarna bleef de thuisploeg domineren en regen de kansen zich nog steeds aaneen. Daarbij moet worden gezegd dat ASC er alles aan deed om niet ondersteboven te worden gespeeld en een pak slaag bleef ook uit. Kuipers had de zaakjes aardig onder controle en dan was er altijd nog Laan voor een finale redding. Achmed Faridi Blazquez, weer Looyestijn en Richard Bakker moesten hun meerdere erkennen in de sluitpost die van geen wijken wilde weten. De fraaiste redding had hij wellicht in de slotminuten in huis. Chris de Lange pegelde van afstand, maar weer bleef de 3-0 uit na een katachtige redding.

Daarna vond scheidsrechter Joey Walekamp het welletjes en zo kwam er een eind aan voor beide ploegen een nuttig potje. Voorschoten’97 weet in elk geval weer wat scoren is, maar het is wel te hopen voor de geel-groenen dat de productie de komende tijd omhoog gaat om zodoende uitzicht te kunnen houden op een langer verblijf in de eerste klasse. ASC kon met opgeheven hoofd sportpark Adegeest verlaten, want de derdeklasser was niet met ruime cijfers verslagen en dat moet fiducie geven richting een positieve afloop van het seizoen. Het aftellen naar een nieuw complex is al ruimschoots begonnen. Over ‘nieuw’ gesproken; het is nog steeds onduidelijk wanneer Voorschoten’97 weer gebruik kan en mag maken van het hoofdveld. De werkzaamheden zijn in volle gang, maar het slechte weer is tot nu toe regelmatig spelbreker.

Basisopstelling Voorschoten’97: De Jong, Simonis, De Lange, Van Hemert, Manuputty, Van Paassen, Bakker, Bari, Koning, Gashi, Looyestijn.

Basisopstelling ASC: Laan, Van Bergen, Tas, Hofstee, Wijnen, Hoogervorst, Schouten, Poort, Rutte, Buijze, Kuipers.

Beluister hier het interview na afloop met uitblinker Tim Laan: