Koetshuis Cup, poule A- LSVV’70 hield er vooraf al rekening mee en kwam achteraf niet bedrogen uit. Er werd een doelpuntenregen verwacht. In het verleden leverden confrontaties tussen Valken’68 en de Leidse club namelijk al regelmatig grote uitslagen op en dat was dit keer niet anders. Verschil was wel dat destijds beide teams het net veelvuldig lieten bollen. In deze wedstrijd in de groepsfase was Valken’68 heer en meester en het klassenverschil, tweede om derde klasse, werd wel heel ruimschoots in cijfers uitgedrukt: 9-0.

In tegenstelling tot de eerste twee wedstrijden trommelde de tweedeklasser dit keer wel het eerste elftal op. Tegen Koudekerk en UDO werd nog met veel jong bloed gespeeld, aangevuld met spelers uit de hoofdmacht. Toch wonnen de Valkenburgers ook de twee eerste wedstrijden met grote cijfers en daar werd dus nu een score aan toegevoegd die bijna de dubbele cijfers aantikte. Voor Arie van Duijn was dit dan ook de eerste serieuze klus in 2017. ,,We hebben een prima eindsprint gehad in het vorige jaar en willen nu doorpakken uiteraard. Deze wedstrijd was voor ons van belang om het ritme weer te grijpen. Komend weekend zijn we aan de andere kant van het land en dan spelen we daar traditiegetrouw tegen een eersteklasser op ons trainingskamp. Volgende week wacht Voorschoten’97 (za) nog voor de Koetshuis Cup en dan moeten we er staan tegen RCL voor de hervatting van de competitie. Ik was dus blij met de gretigheid van mijn ploeg, hoewel lang niet alles goed ging. Scoren is in elk geval goed voor het zelfvertrouwen.”

LSVV’70 werd het slachtoffer van de dadendrang van de geel-roden en werd op alle fronten afgeschminkt. Trainer Freek Jansen: ,,We zijn negentig minuten van het kastje naar de muur gespeeld. In de pan gehakt en daar was niets geflatteerd aan. Ouderwetse billenkoek ofwel gehakt XL. Heel verrassend vind ik het niet want we zijn in de voorbije weken hoofdzakelijk lui geweest en ik ben ook wel onder de indruk van dit Valken’68.”

Toch ging Jansen er aan voorbij dat zijn ploeg weldegelijk ook drie grote kansen kreeg in de eerste helft. Zo schoot Jansen zelf te zwak in en kon Kevin Sip redding brengen, kreeg Joppe Gloerich het niet voor elkaar een inzet goed genoeg in de hoek te plaatsen en kon de stand-in van Richard Guffens een prachtige voorzet van Thomas Loos geen vervolg geven. Of beter; opnieuw stond Sip zijn mannetje. Maar dat was het dan ook wel zo ongeveer voor de ploeg die zich tot doel heeft gesteld om de nacompetitie te ontlopen voor lijfsbehoud/degradatie. Verder dicteerde Valken’68 en kon het naar hartenlust combineren, aanvallen opzetten en rijkelijk vaak voor Thomas Waasdorp verschijnen. Jansen: ,,Dat had ook wel te maken met hoe we begonnen. We gaven teveel ruimte weg en dachten achterin te offensief. Dat kan amper tegen een derdeklasser, laat staan tegen deze klasbakken.”

Jongeling Rody Redel opende de score al na twee minuten en liet in de wedstrijd zien nadrukkelijk op de deur van het eerste elftal te bonken. Na een kwartier scoorde Jaco van der Bent, ook al in vorm, de 2-0 waarbij LSVV de buitenspeler wel erg vriendelijk gezind was. Even later stelde Van der Bent Erwin de Ridder in staat om te scoren en daarmee was de tweestrijd sowieso al gelopen.

Waasdorp maakte zich zichtbaar kwaad over de matige tegenstand van zijn ploeg en dat kwam zijn defensie op de nodige verbale verwijten te staan. Dat kon niet voorkomen dat de teller halverwege al was opgelopen naar 5-0. Bekeken plaatste Van der Bent de 4-0 binnen en ook De Ridder, normaliter niet vaak scorend maar wel altijd bijzonder nuttig, pikte zijn tweede treffer mee.

Na de rust liet LSVV’70 de offensieve bedoelingen varen en werd vooral tegenhouden een eerste vereiste. Dat lukte iets beter met de ingevallen Wouter Huisman achterin, maar de thuisploeg kreeg het alsnog wel voor elkaar om nog een kwartet aan doelpunten te produceren. Die waren stuk voor stuk ook niet van het lulligste soort en vooral bij de 9-0 van Sven Boonstoppel kraakte het doel. Eerder hadden Robbert van Delft, John van Rijn en Danny Boere al hun handtekening gezet onder een doelpunt.

Valken’68 had zich al geplaatst, maar werkte zo nadrukkelijk aan het doelsaldo en het zelfvertrouwen en lijkt er alles aan gelegen om ver te komen in dit toernooi. Ondanks de zware nederlaag is LSVV’70 nog niet uitgeschakeld. Komende zaterdag wacht een waarschijnlijk cruciaal duel tegen Koudekerk. UDO is nog niet geheel uitgeschakeld en Voorschoten’97 (za) kan ondertussen met potlood worden ingevuld voor de knock-out fase vanuit deze poule.

Basisopstelling Valken’68: Sip, Van Duijn, Van der Plas, De Mooij, A.Haasnoot, De Ridder, Redel, Van Rijn, Boonstoppel, Van Delft, Van der Bent.

Basisopstelling LSVV’70: T.Waasdorp, Koesveld, Filippo, Petersen, Leugering, Loos, Jansen, Groenendijk, Bardaa, Gloerich, Doornenbal.