Koetshuis Cup, poule A- Voor beide ploegen stond er niets meer op het spel in de zin dat plaatsing voor de knock-out fase al een feit was. Dat nam niet weg dat Valken’68 en Voorschoten’97 er een serieuze oefenpot van maakten. Dit uiteraard in samenhang met de competitie die volgend weekend weer van start gaat. Valken’68 lijkt ruimschoots klaar voor de tweede seizoenshelft, terwijl er een megaklus wacht voor Voorschoten’97. Zo lijkt het in elk geval afgaande op de onderlinge tweestrijd. Valken’68 won met 2-1 door twee heerlijke treffers van Stefan van der Plas, terwijl de ingevallen Peer van Paasen in de slotfase nog iets terug kon doen. Voor het overige had de thuisploeg veel meer zicht op meer doelpunten.

Vorig seizoen speelden Valken’68 en Voorschoten’97 nog tegen elkaar in de eerste klasse. Uiteindelijk redden de Valkenburgers het niet en bleef Voorschoten’97 samen met regiogenoot ARC achter in de eerste klasse. Ondertussen zit de ploeg van André Lourens in zwaar weer en moet er nog heel veel water door de Rijn stromen om ook volgend seizoen zeker te zijn van het eersteklasserschap. Het zou maar zo kunnen dat Valken’68 na een seizoen terugkeert. De ploeg van Arie van Duijn en Jaco van Staalduinen staat vooralsnog vierde, maar de trein staat kort na de winterstop stevig op de rails. In de voorbije weken werden LSVV’70 (KC) en Lugdunum (oefenpot) al ruimschoots verslagen, maar ook tegen Voorschoten’97 droop de gretigheid en volwassenheid van de geelhemden af.

In de eerste helft was er sprake van evenwicht en lange tijd geen kansen over en weer. Middenvelder Stefan van der Plas strafte na ruim een half uur matig uitverdedigen af met een fraaie lob van dertig meter. Voorschoten’97 prikte vervolgens terug met een kopbal op de buitenkant van de paal van Shemiel Constancia en een kans van Ceyhun Isik, die door doelman Erwin van der Nagel onschadelijk kon worden gemaakt. Tegen de rust aan kwam de gastheer op 2-0. Opnieuw was Van der Plas de gevierde man en dit keer verschalkte de belangrijke pion aan Valkenburgse kant Stephan van der Niet met een prachtige verre trap van een meter of vijfenvijftig, ofwel van eigen helft. Van der Niet sprong nog wel naar de bal, maar moest passen.

Na de rust koesterden de beide teams balbezit en trachtte Voorschoten’97 de schade te repareren. Het leidde nauwelijks tot kansen, wel vaker het grote euvel bij de groen-gelen. Constancia had een te zwakke inzet en Richard Bakker krulde een vrije trap over. Daar stond tegenover dat Valken’68 nog zeker vier grote kansen kreeg. Dan redde de ondertussen ingevallen Marcel Quax, dan kwam een aanvaller een teen tekort of er werd niet goed gemikt. De wijze waarop de aanvallen werden opgezet sprak evenwel tot de verbeelding. Met veel beweeglijkheid en drang had Valken’68 best een grotere uitslag kunnen neerzetten. Uiteindelijk scoorde dus enkel Van Paasen na voorbereidend werk van Isik, maar de 2-2 zat er daarna geen moment meer in.

Valken’68 eindigde zonder puntverlies als poulewinnaaar en lijkt niet enkel te gaan voor een prijs in de competitie. De mannen van Van Duijn en Van Staalduinen zien het wel zitten om ver te komen in de strijd om de Koetshuis Cup. Dat laatste is ook zeker nog mogelijk voor Voorschoten’97, maar dan zal er zeker in aanvallend opzicht meer moeten gebeuren.

Basisopstelling Valken’68: Van der Nagel, Boere, M. van der Plas, A.Haasnoot, De Best, De Ridder, De Mooij, S. van der Plas, Boonstoppel, Kuijt, Van Delft.

Basisopstelling Voorschoten’97: Van der Niet, Apaydin, De Lange, Van Hemert, Owel, Bakker, Gashi, Manuputty, Looyestijn, Constancia, Isik.