Koetshuis Cup, poule C – Het verschil tussen FC Boshuizen en Leidsche Boys in het groepsduel om de Koetshuis Cup was dinsdagavond iets te groot. De eersteklasser had onder winterse omstandigheden geen enkele moeite met de hekkensluiter uit de vierde klasse: 8-0. De doelpunten van Boshuizen werden keurig over beide helften verdeeld.

Voor rust waren Ronnie de Roode (kopbal), Rayvano van Alphen (2) en Kausi Nomen trefzeker. Na de pauze troffen invaller Brandon Westenberg (2) en opnieuw Van Alphen (2) het doel. Beide ploegen speelden overigens niet in hun sterkste opstellingen. Zo speelde bij FC Boshuizen een aantal spelers uit het tweede mee, Leidsche Boys moest zelfs beroep doen op spelers uit het vijfde elftal.

,,Een bij elkaar geraapt zooitje’’, zei Carlos de Wolf, die samen met ploeggenoten Danny Velthuis, Ricardo van der Reijden en Marinus van Rhijn uit het vijfde inviel bij het eerste. ,,We speelden dus met bijna een half vijfde elftal. Dan krijg je op je klote, dat weet je van tevoren. Sommigen hebben nog nooit met elkaar samen gespeeld. Het was wel weer lekker om op het veld te staan. Voor mij was het de eerste keer sinds de winterstop.’’

Aan de kant van FC Boshuizen had Van Alphen met vier doelpunten geen maling aan de personele problemen van Leidsche Boys. De ‘nummer tien’, die afgelopen zomer overkwam van GDA, schoot met scherp. Door een lange schorsing die hij opliep bij zijn oude club en een lichte hamstringblessure maakte Van Alphen nog maar weinig minuten in het eerste.

,,Daarom zijn dit soort wedstrijden lekker om erin te komen. Ik wil heel graag meer spelen. Het ligt volledig bij mezelf en ik wil gewoon laten zien dat ik in de basiself hoor’’, aldus de aanvaller, die zondag in de met 6-2 gewonnen oefenwedstrijd tegen zaterdagtweedeklasser DSO ook al drie keer scoorde.

Van Alphen hield een dubbel gevoel over aan de 8-0 zege op Leidsche Boys. ,,We hadden als doelstelling om de tien doelpunten te halen. Dat hebben we helaas niet gehaald, maar uiteindelijk was het acht met soms goed voetbal. Dus ik ben wel tevreden.’’

Voor de Haagse doelpuntenmaker is het toernooi om de Koetshuis Cup wel ideaal om zich te laten zien. ,,Niet alleen voor mij, maar ook voor een aantal anderen die weinig spelen. Ik ben blij dat we hier in de regio Leiden ook zo’n toernooi hebben. In Den Haag bestaat er ook zoiets als de Haaglanden Cup. Dat is altijd leuk’’, vindt Van Alphen.

Voor FC Boshuizen betekende de zege op Leidsche Boys de derde overwinning in Groep C, waardoor het nu alleen aan de leiding gaat met negen punten uit vier duels.

Leidsche Boys is na twee duels nog steeds puntloos. Foreholte en RCL, respectievelijk nummers twee en drie, volgen op zes punten van Boshuizen. Overigens is Foreholte de enige ploeg nog foutloze ploeg, omdat het pas twee wedstrijden speelde.

Basisopstelling FC Boshuizen: M. Zandbergen, Siere, J. Neuteboom, Maria, Mugisha, Nomen, Pengel, Beijersbergen, Van Alphen, De Roode, Daramy.

Basisopstelling Leidsche Boys: Kirac, Yazdi, Redel, De Kooker, Peper, van Duijl, Velthuis, De Wolf, Van der Reijden, Van Rhijn, Groenendijk.