Koetshuis Cup, poule D- Op het hoofdveld kon niet worden gespeeld, maar DOSR en RCL konden voor hun onderlinge treffen uitwijken naar kunstgras. Beide ploegen leken geen last te hebben van de kou en maakten er een open pot van waarbij het kwartje twee kanten kon oprollen. RCL kreeg wel wat meer mogelijkheden, maar kwam vooral met de schrik vrij door vlak voor tijd de enige treffer af te drukken. Wie anders dan Thom Wijnalda toonde zich tot matchwinnaar. RCL heeft nu prima papieren om de volgende ronde te halen, omdat DOSR nog steeds op nul staat en de Leiderdorpers op zes punten. De ploeg uit de Veen heeft echter nog twee wedstrijden tegoed. Zondag komt Leidsche Boys op bezoek en daarna wacht nog Foreholte uit, dat eveneens nog moet uitkomen tegen de Vlietploeg. DOSR kan dus nog naast RCL komen en wellicht op doelsaldo de knock-out fase bereiken.

Toch reageerde Thomas Duivenvoorden met teleurstelling in zijn stem toen de spits van RCL tegen sluitingstijd alsnog een gaatje vond in de defensie van de tweedeklasser op zondag (2C). Immers, een gelijkspel had zijn ploeg een stuk dichter kunnen brengen bij de laatste zestien ploegen. Op dit moment is enkel FC Boshuizen zeker van de volgende ronde, hoewel het wel heel verrassend moet verlopen om Foreholte alsnog te laten struikelen in de eerste ronde. Dat kan enkel wanneer Foreholte een pak slaag krijgt van DOSR en zo nog gepasseerd wordt door de geel-roden en RCL.

Het was zoals overal in Nederland koud, maar de twee ploegen maakten er toch een wedstrijd van met de nodige afleiding. Duidelijk zichtbaar was de gretigheid aan twee kanten om de winst binnen te loodsen na een relatief voetballoze winterstop. De gespeelde duels waren regelmatig stevig, maar zeker niet onsportief. Nick Permanand stichtte het eerste gevaar namens de gasten, terwijl Nino Wesselman zich liet gelden aan de andere kant. Het spel golfde op en neer en zo kwam er daarna weer gevaar van de kant van de ploeg van Stefan Luykx en Henk Buyn via Wijnalda.

De grootste kans kon na een minuut of twintig worden genoteerd. Tommy Sinteur kwam van rechts naar binnen en schoof het leder niet ver naast. Voor het overige heerste Mike van Vliet tussen de palen bij de thuisploeg. De doelman zag na de kans van RCL dat Guido van der Meer aan de overzijde ook nog dicht bij de 1-0 kwam. Ook zijn inzet ging naast.

Van Vliet verrichte zijn fraaiste redding rond het einde van het tweede kwartier. Reinaldo Nagtegeller haalde flink uit, maar de sluitpost ranselde de poging uit zijn doel. Een hoekschop resteerde slechts. Ook Sinteur kon nog eens gevaar stichten na een slippertje aan DOSR-zijde, maar de overtuiging ontbrak bij de afwerking. Van der Meer testte Max Lobel nog en ook deze sluitpost verzaakte niet.

Na de rust startte DOSR sterk en RCL, bij wie Mickey Tromp als enige met korte mouwen lak had aan het winterweer, werd kortstondig vastgepind op eigen helft. Diverse RCL-spelers zochten het overleg met Luykx om de gemaakte afspraken nog eens te finetunen. DOSR leek namelijk geleidelijk aan een voorsprong te forceren en de titelkandidaat in 2C op zaterdag kwam even goed weg. Daarna kwam er weer meer evenwicht, hoewel RCL wel meer balbezit mocht koesteren. Spitsvondigheid bleef echter veelal achterwege en zo kon de score in balans in tact blijven. Nick Scheurwater kreeg wel een prima kans op de openingstreffer, maar de vleugelaanvaller had teveel tijd nodig. Mauro Wesselman zorgde voor wat energieke acties, waardoor de bezoekers toch zeker wel op hun hoede moesten blijven voor een fatale tegentreffer.

Job Hoogervorst en aanvoerder Sven van der Meer probeerden de gastheer ook nog aan een voorsprong te helpen, maar de blanco score leek meer en meer gestalte te krijgen. Totdat Wijnalda zich vrij speelde en koelbloedig kon afdrukken. Daarna prikte Van der Meer bijna nog de 1-1 binnen, maar de bal dwarrelde voorlangs. Nick Guijt vergat in de laatste seconde de 0-2 binnen te werken, maar de overwinning ging evenwel toch mee naar de Bloemerd. Het verschil op het veld was gering geweest tussen de tweedeklassers, die aan de vooravond staan van een zeer belangrijke tweede seizoenshelft. RCL wil dolgraag minimaal nacompetitie spelen voor promotie en ook het kampioenschap is niet ondenkbaar. DOSR liet voor de winterstop vaak aardig voetbal zien, maar vergat zichzelf dikwijls te belonen. De positie op de ranglijst is dan ook niet rooskleurig, maar Duivenvoorden en consorten mogen zeker hoop koesteren om zich alsnog veilig te gaan spelen. Met nog dertien wedstrijden voor de boeg is een achterstand van vijf punten op een veilige positie immers ook geenszins onoverkomelijk.

Basisopstelling DOSR: Van Vliet, Van Heiningen, Van der Lem, Van Diemen, L. van der Meer, S. van der Meer, G. van der Meer, N.Wesselman, Hoogenboom, Jonkman, Van der Geest.

Basisopstelling RCL: Lobel, Tromp, Hillebrandt, Van Westrienen, Glasbeek, Nagtegeller, Leugering, Van Bemmel, Permanand, Wijnalda, Sinteur.