Koetshuis Cup, poule D- Gezien het klassenverschil zijn bepaalde uitslagen in de strijd om de Koetshuis Cup niet verrassend te noemen of zelfs logisch. Het duel UVS tegen Football Factory vormde daar geen uitzondering op. In dit toernooi zijn er tot nu toe zeker wel verrassingen te noteren geweest, maar in de Kikkerpolder speelden de blauwwitten met de vierdeklasser (9-1). Toch was er aan twee kanten een positief geluid te horen. Jeroen Hoefnagel: ,,We hebben lekker ontspannen kunnen ballen tegen een leuke en sportieve tegenstander.” Collega Carlos Pinas: ,,We maakten ons uiteraard geen illusies om te winnen en we hebben ons best gedaan. Ik kan ook genieten van een tegenstander. En mijn jongens worden hier beter van en dit is leerzaam.”

Football Factory had zich voorgenomen zich niet te laten afslachten, maar kreeg toch ruim tik. De dubbele cijfers bleven uit en Pinas kon eigenlijk best content zijn. ,,We waren weer eens verre van compleet en ons team werd aangevuld met jongens uit lagere elftallen. Van het eerste waren er vijf of zes. We zitten al langere tijd met langdurige blessures en dat is nu eenmaal niet anders. We roeien met de riemen die we hebben. Het eerste kwartier kwamen we ongeschonden door, hoewel we enkel maar toe kwamen aan tegenhouden. Maar dat is toch logisch wanneer je tegen een goed spelende tweedeklasser speelt. De handelingssnelheid bij hen is veel groter en ze wisselen veel van positie. Zo ver zijn wij natuurlijk niet. Individueel gezien zijn ze ook allemaal beter. Toch maken mijn jongens zo speelminuten en ze kunnen enkel maar leren van het spelen tegen betere spelers. En voor alle duidelijkheid; ook wanneer we compleet waren geweest had er niet veel meer in gezeten.”

Pinas kreeg in elk geval de complimenten van Hoefnagel. ,,Op zich ben ik er niet zo van om dit soort wedstrijden te spelen, want we willen fit de competitie in gaan. Maar Football Factory bleef netjes spelen en met respect. Hun trainer is ook een aardige kerel en op deze manier is het juist weer geen probleem om tegen een lager spelend team te spelen. Daarbij was deze wedstrijd ook nuttig omdat we afgelopen zaterdag niet konden oefenen tegen Forum Sport. Nu pakken de spelers toch speelminuten en dat is altijd belangrijk richting de herstart van de competitie.”

Hoefnagel moest diep in zijn geheugen graven, maar kwam alsnog tot de volgende doelpuntenmakers: Evert van Rest 3, Ferry Kort 3, Bart van der Weijden 2 en Ayoub Harroui scoorde eenmaal. Voor de roodzwarten scoorde-wie anders dan- ‘opa’ Pieter van Schie. ,,En hoe”, gaf Pinas aan. ,,Hij maakte eerst wel hands, maar dat mocht doorgaan. Vanaf de achterlijn zo ongeveer peerde hij die bal in het kruis. Genieten man. Hij blijft gedreven, hoewel ik hem af en toe wel wat moet afremmen, want hij is natuurlijk geen 25 meer.” Ook de trainer van UVS kon de tegengoal wel waarderen. ,,Een plaatje, zeker weten.”

Na deze midweekse ontmoeting gaat de focus nu gericht worden op de competitie. Beide clubs zijn bepaald niet zorgenvrij. Pinas: ,,Met zoveel afwezigen kunnen we het eerste elftal nog wel bemannen, maar voor het tweede voorzie ik meer problemen. Ik ben gestart met 38 man aan het begin van het seizoen, maar het invullen van twee teams is op dit moment zelfs lastig. Maar goed; we maken er het beste van. Voor VV Leiden zijn we niet bang, hoewel ik ook wel weet dat ze hoog staan op de ranglijst. Eerder dit seizoen hebben we echter bewezen dat we zo nu en dan kunnen pieken. Gelukkig zijn er wel twee spelers terug van een blessure. Gregory Limon en Pablo Janssens kunnen we er goed bij hebben.”

Voor UVS lijkt er vooral aan het front een probleem te zijn voor de wedstrijd tegen HVC’10. De trainer: ,,Tolga Karpuz is geblesseerd en is hopelijk tegen DoCoS weer inzetbaar. Rob van der Plaat missen we twee weekenden vanwege vakantie en ook Ferry Kort is er komend weekend niet bij. Daarnaast is Marouane El Idrissi geschorst dus het is duidelijk dat we moeten improviseren. We speelden tegen Football Factory met twee jonge buitenspelers, die al eerder doorschoven. Ook prima spelers. We zijn er hoe dan ook klaar voor, hoewel het natuurlijk onzeker is of er daar gespeeld kan worden. We ontvingen tegenstrijdige berichten over wel of niet moeten uitwijken op hun complex. Vooralsnog gaan we er maar vanuit dat we aan de bak moeten.”