Koetshuis Cup, poule E- De reserves van FC Rijnvogels zijn ongeslagen gebleven in de poulefase. Enkel DoCoS kon de Katwijkers op een gelijkspel houden. Kagia was in de laatste wedstrijd van beide ploegen tussentijds wel in het bezit van een voorsprong via Alain van Kesteren. Na de rust stelde de ploeg van Antoin Hoovers orde op zaken door doelpunten van Leen Heemskerk, Thom de Vries en Thijs van Kruistum. Uiteraard was FC Rijnvogels al door vanwege eerdere resultaten, maar ook de Lisserbroekers zijn terug te vinden bij de laatste zestien.

Beide trainers zagen een zelfde spelbeeld, maar oordeelden daar ook naar. Allereerst de verliezende trainer Anton Wijsman over de boeiende tweestrijd. ,,In de eerste helft hebben we het uitstekend gedaan en verdienden we de voorsprong. Enkel hadden we er een of twee bij moeten prikken, want die kansen hebben we gehad. Wanneer dat gelukt zou zijn, hadden we de buffer kunnen verdedigen in de tweede helft. Na de 1-1 kregen we het steeds moeilijker. Het blijft dan altijd de vraag of dat de klasse van een tegenstander is of dat we zelf minder werden. In elk geval ben ik over de eerste helft zeer tevreden en over de tweede minder. Maar nuttig was deze krachtmeting zeker. We hadden er bij het schema bewust voor gekozen om FC Rijnvogels te spelen vlak voor de hervatting van de competitie. Dat is een prima keuze geweest. Deze weerstand is prima omdat ik denk dat zij het niveau hebben van een tweedeklasser. Dan is het prettig om te constateren dat er meer in had gezeten.”

Hoovers deelde complimenten uit aan Kagia, zeker over de eerste helft gezien. ,,Wij gingen aardig van start, maar nadat we verdedigend in de fout gingen en de 0-1 viel hadden we het lastig. Na de pauze hadden zij steeds meer moeite met het tempo en ging het pijpje leeg. Uiteindelijk waren we nog mild met de 3-1, maar ook voor ons was deze pot ook weer heel nuttig. Een soort van in de lijn met het treffen tegen DoCoS onlangs. Door de Koetshuis Cup hoeven we minder oefenwedstrijden te regelen en daar is elke club bij gebaat. We willen zeker ver komen, omdat we de beker moeten verdedigen. In de competitie doen we het prima met een plaats in de middenmoot en de halve finale van de beker en de Koetshuis Cup zijn voor ons leuke extraatjes om voor te spelen.”

Omdat VVC op zaterdagmiddag inhaalde en won veroverde die ploeg de eerste periodetitel en ging deze prijs voorbij aan de neus van Wijsman en de zijnen. ,,Dat hoeft niet perse een nadeel te zijn. En wij moeten vooral naar onszelf kijken en in dat opzicht wacht ons een reeks wedstrijden waarin we er moeten staan. We gaan voor het hoogst haalbare en ik heb tegen FC Rijnvogels ook weer kunnen zien dat we gewoonweg veel mogelijkheden hebben met deze ploeg. We speelden zelfs ook nog zonder Timo Sluijmer en Dirk Jan Ligtenberg.”

Enige zorg voor Wijsman is of Jesper Imanse er volgende week weer bij kan zijn. Hij viel in Katwijk uit met een enkelblessure. De oranje-brigade speelt volgende week uit tegen Arsenal ASV, terwijl de reserves van FC Rijnvogels het in Gouda opnemen tegen Jodan Boys ofwel de nummers vijf en negen tegen elkaar, waarbij het verschil slechts drie punten bedraagt.

Basisopstelling FC Rijnvogels: Barnhoorn, Varkevisser, Koel, Van Gugten, Aulic, Guijt, Van Paridon, Heemskerk, De Vries, Van Kruistum, Van Dijk.

Basisopstelling Kagia: Hogervorst, Driessen, Hogewoning, Timmermans, Mahli, Van der Veek, Imanse, Van der Schinkel, Lamboo, Van Kesteren, Zonneveld.

Foto’s: met dank aan FC Rijnvogels