Poule E- In de wedstrijd om de Koetshuis Cup tegen DoCoS liep VV Leiden tegen een logische nederlaag aan. De 0-4 deed echter minder pijn dan het uitvallen van Yannick van der Meel en Wesley Schreuder. Beiden moesten, gedragen door medespelers, met een op het oog ernstige knieblessure het veld verlaten.

De twee klassen verschil, DoCoS speelt in de tweede klasse A en Leiden in de vierde klasse A, was vanaf het begin tot het eind op het veld terug te zien. Ook de doelpunten waren typerend en gaven aan dat hoe hoger men op de voetballadder klimt, hoe belangrijker de handelingssnelheid wordt. Al na vijf minuten reageerde Daan Hoogbruin alerter op een voorzet en hij kon afgemeten inkoppen.  Amper tien minuten later leed VV Leiden balverlies op eigen helft en ook hier was het DoCoS dat net even rapper was dan de verdediging van de thuisclub. Het was opnieuw Hoogbruin de scoorde door met een droge knal keeper Raymond Meijers te verschalken. De bezoekers waren en bleven heer en meester op het kunstgras. De thuisploeg voetbalde naar vermogen, maar kwam vanzelfsprekend tekort. Pas na een half uur moest keeper Mitchell van Abswoude van DoCoS voor het eerst reageren op een bal die van de voet van een VV Leiden speler kwam. Voor Mitchell Klein vlak voor de pauze de 0-3 maakte was Roy Elkerbout uit een vrije bal al dichtbij een doelpunt.

Na de rust was het een zelfde laken een pak. DoCoS liet weliswaar de teugels vieren, maar de formatie van Cees van Tongeren had geen moment de illusie dat het de roodwitten serieus kon bedreigen. Sterker nog, Hoogbruin maakte er uiteindelijk simpel 0-4 van. Had VV Leiden dan geen doelpunt verdiend? Zeker wel. Allereerst door de zeer positieve spelopvatting van de ploeg van de immer bevlogen Van Tongeren. Het bestreed de gasten met open en eerlijk voetbal. Geen moment probeerde het met fysiek geweld DoCoS een halt toe te roepen. Dat doelpunt had ook gemakkelijk kunnen vallen, maar bleef miraculeus genoeg uit bij een hectische situatie in het doelgebied van DoCoS.  Eerst schoot Peter Hamelink op de paal, direct daarna moest de doelman redden en uit de rebound schoot Mitchell Heije op de lat. Een eretreffer bleef zodoende uit. VV Leiden is nu uitgeschakeld en DoCoS heft zich zoals te verwachten viel geplaatst voor de laatste zestien. Dinsdag wacht nog de winnaar van de vorige editie Rijnvogels O23. De mannen van Nico van der Salm zullen dan echt de mouwen moeten opstropen om tot een goed resultaat te komen. De tweedeklasser speelt ook nog tegen Voorschoten’97 (zondag), terwijl VV Leiden zich vanaf nu volledig kan focussen op de competitie.

vvLeiden-DoCoS 0-4 (0-3). 5. Hoogbruin 0-1, 16. Hoogbruin 0-2, 37. Klein 0-3, 73. Hoogbruin 0-4.

Basisopstelling VV Leiden: Meijers, Van Egmond, Van Heusden, Fokkema, Schreuder, Hamelink, Van der Meel, Sjaardema, Devilee, Middelkoop, Bakker.

Basisopstelling DoCoS: Van Abswoude, Van Voorthuizen, Gonlag, Maaskant, Peet, Overvliet, Van Meegen, Elkerbout, Klein, Van Empel, Hoogbruin.

———————————————————————————————————————————————————-

Nagekomen bericht- Een dag later halen Van der Meel en Schreuder opgelucht adem. De knie is wat dik en stijfjes, maar het lijkt allemaal mee te vallen. De schrik stond in de ogen van  beide spelers te lezen toen ze van het veld gedragen werden. Ze hebben bittere ervaringen met knieblessures. Van der Meel heeft anderhalf jaar moeten revalideren nadat zijn knieband was afgescheurd en Schreuder was vorig jaar een half jaar uit de roulatie vanwege een kapotte binnenband. Vooral de weg terug is lang en pijnlijk. Het is voor hen en VV Leiden te hopen dat ze snel weer op het veld staan nu het zo lekker gaat met de ploeg.