De groepsfase van de Koetshuis Cup is de beslissende maand ingegaan en dus zal weldra bekend zijn welke clubs overblijven om in aanmerking te komen voor de megagrote Cup, beschikbaar gesteld door Tom Holswilder van het Koetshuis. Onze redactie wil voorafgaand aan de laatste reeks wedstrijden even een aantal punten op een rij zetten. Lees deze aandachtig door en je bent een stuk wijzer voor wat betreft de komende maanden.

Allereerst de vermelding dat het toernooi ook mogelijk is gemaakt door een aantal Vrienden van LAV en de Koetshuis Cup. Een vermelding is dan ook meer dan op zijn plaats!! Een dankwoord gaat in willekeurige volgorde uit naar:

HENNY WIGGERS (HENNY’S RITS), BERT EN JOHAN DE RIDDER EN PIET SLOOS

Mede door hen kan deze tweede editie van de Koetshuis Cup worden gespeeld!!

Mochten er andere bedrijven of particulieren willen aansluiten dan juicht de organisatie dit vanzelfsprekend toe. Neem in dat geval svp contact op met Tom Holswilder of de redactie van LeidenAmateurVoetbal.nl (redactie@leidenamateurvoetbal.nl). Dat kan ook al in verband met de derde editie!

Dan nu een aantal wetenswaardigheden op een rij:

 • De groepsfase dient voor 1 februari 2017 te zijn gespeeld.
 • Mocht Koning Winter roet in het eten gooien dan kunnen wedstrijden verschoven worden naar februari, dit zal dan ook gevolgen hebben voor de loting. Vooralsnog staat de loting gepland voor MAANDAG 13 FEBRUARI. Dus voor betrokken clubs en trainers: graag met potlood in de agenda zetten!
 • In het huidige speelschema staat de knock-out fase gepland voor de periode medio februari-eind maart. De kwartfinale wedstrijden dienen in april te zijn gespeeld. De halve finales worden gepland in de week voorafgaand aan de finale (of twee weken voor de finale, mede afhankelijk van nacompetitieverplichtingen). De finale staat gepland voor zaterdag 17 juni tijdens het zesde Event van LeidenAmateurVoetbal.nl. Ondertussen is bekend geworden dat Valken’68 in Valkenburg de gastheer zal zijn op deze dag. De finale zal in elk geval na 15.30 uur worden gespeeld. Het exacte tijdstip volgt in een later stadium. De twee halve finales worden op neutraal terrein gespeeld (met uitzondering van neutraal terrein in het geval dat een van de halve finalisten de bespeler is van de gekozen locatie, locatie volgt z.s.m.).
 • In de knock-out fase kunnen de poulegenoten van de groepsfase niet tegen elkaar loten en indien het schema het toe laat kunnen ook competitiegenoten niet tegen elkaar uitkomen in deze ronde. Vanaf het moment dat de laatste acht clubs bekend zijn, is de loting geheel vrij van voorwaarden dus dan kunnen bijvoorbeeld RCL en Foreholte (nu in poulefase aan elkaar gekoppeld wel tegen elkaar spelen en bijvoorbeeld ook DoCoS en UVS (competitiegenoten).
 • Bij de loting wordt het schema tot en met de halve finale bepaald.
 • Vanaf de knock-out fase zal elke wedstrijd onder leiding staan van een scheidsrechter van de COVS.
 • Vanaf de knock-out fase wordt door de organisatie een speelschema vastgesteld. Daar kan enkel in onderling overleg van worden afgeweken. Dit i.v.m. onder meer media-aandacht.
 • Bij geschillen beslist de toernooicommissie.
 • Op de avond van de loting worden alle nog niet bekende bepalingen besproken.
 • Evenals in de groepsfase mag er in het restant van het toernooi gewerkt worden met maximaal achttien spelers per wedstrijd met de mogelijkheid om door te wisselen. Vanaf de halve finale gelden de gebruikelijke KNVB-spelregels in deze.
 • Vanaf de knock-out fase vervallen alle opgelopen kaarten, tenzij een speler nog een straf van 1 wedstrijd moet uitzitten voor een rode kaart of twee gele kaarten in een wedstrijd vanuit slotduel knock-out fase.
 • Vanaf de knock-out fase blijft de regel overeind dat een rode kaart en ook twee gele kaarten in een wedstrijd een schorsing oplevert voor een eventuele volgende wedstrijd binnen dit toernooi.
 • Bij gelijke stand na 90 minuten vanaf de knock-out fase (plus extra tijd) zullen strafschoppen de beslissing moeten brengen. Vijf om vijf penalty’s. Nog geen winnaar dan om en om tot een winnaar kan worden aangewezen.
 • Alle clubs hebben de plicht om, indien van toepassing, te spelen zoals bij de inschrijving overeen is gekomen. Samenspraak met de organisatie/toernooicommissie uiteraard altijd mogelijk.

Dan nog even de regels i.v.m. plaatsing volgende ronde:

In poule A, B, C en D gaan de eerste drie uit de groep door naar de knock-out fase. In poule E blijven de eerste vier ploegen in het toernooi. Dit op basis van de navolgende volgorde:
1. Meeste aantal punten

2. Doelsaldo

3. Onderling resultaat bij ex aequo

4. Meest gescoorde doelpunten

5. Nog geen beslissing dan loting