Komende zaterdag hervatten de tweede divisie, derde divisie en de hoofdklasse de competitie. Eerder dan de lagere klassen dus. Dit simpelweg omdat er meer wedstrijden gespeeld dienen te worden. Op veel andere velden zal geoefend worden, al dan niet op een trainingskamp. De Koetshuis Cup rolt echter ook verder en er zullen zaterdag vier ploegen in actie komen.

Afgelopen dinsdagavond werd het toernooi om de Koetshuis Cup hervat met een wedstrijd in poule A. Valken’68 blies LSVV’70 met liefst 9-0 omver. Komende zaterdag, en trouwens ook komende dinsdag, komt LSVV’70 andermaal in actie. Dit keer speelt de ploeg van Freek Jansen op eigen veld tegen Koudekerk. Beide teams speelden twee wedstrijden en vergaarden een punt. Daarbij is het doelsaldo van Koudekerk -4 en dat van LSVV’70 staat op -9. Dit lijkt een cruciaal duel voor de derde plaats in deze poule, waarmee plaatsing voor de knock-out fase kan worden afgedwongen. UDO is evenwel ook nog niet uitgeschakeld en speelt nog tegen de kemphanen van komende zaterdag. In competitieverband kwamen Koudekerk en LSVV’70 al tegen elkaar uit aan de Gruttolaan. Destijds werd het 3-1 voor de ploeg van Alex Redel. Valken’68 plaatste zich al in deze poule en Voorschoten’97 (za) lijkt ook vrij zeker van de volgende ronde.

In poule E wordt eveneens om 14.30 een ontmoeting tussen twee buren gespeeld. VV Leiden is gastheer van DoCoS. De formatie van Cees van Tongeren is al vrijwel zeker uitgeschakeld met een punt uit vier, maar dat zal niet wegnemen dat de huid duur verkocht zal worden. VV Leiden zal de wedstrijd zeker goed kunnen benutten als opmaat naar de tweede seizoenshelft waarin nog genoeg te behalen zal zijn. DoCoS moet nog drie keer aantreden en kan zich zaterdag al plaatsen voor de knock-out fase. De manschappen van Nico van der Salm spelen ook nog tegen FC Rijnvogels O23 en de zondagtak van Voorschoten’97 voor de Koetshuis Cup. De competitie voor de lagere klassen laat nog twee weken op zich wachten dus dit zijn wellicht leuke opwarmers voor de voetballiefhebber.