Tot nu toe werden er al acht duels gespeeld in de LAV Cup, dinsdagavond komen daar nog maar liefst zeven wedstrijden bij. In poule A kan DoCoS een grote stap zetten naar de volgende ronde. De Leidenaren staan bovenaan met zes punten uit de eerste twee duels en kunnen vanavond op bezoek bij de reserves van Noordwijk de koppositie verstevigen. Voor de Noordwijkers is het pas het eerste optreden in het regionale voetbaltoernooi.

In dezelfde poule ontvangen de reserves van FC Rijnvogels zondageersteklasser FC Boshuizen. De Leidse formatie versloeg eerder Avv Alphen met 7-2, voor de Katwijkers is het pas de eerste wedstrijd. Ten slotte, RCL neemt het in eigen huis op tegen Avv Alphen. De Leiderdorpers gaan in hun derde wedstrijd op jacht naar de tweede overwinning, na de 2-1 nederlaag tegen DoCoS en de 1-4 zege bij UVS.

In groep B kunnen de reserves van SJC bij hun debuutjaar in de LAV Cup ook direct de tweede overwinning boeken. Eerder werd Valken ’68 met 2-1 verslagen. Vanavond krijgen de Noordwijkers misschien een lastiger klant aan Lugdunum, de ongeslagen koploper in de tweede klasse C. De Leidenaren wonnen in de groepsfase eerder met 1-0 van Foreholte.

In poule C spelen Football Factory en VV Oegstgeest, twee teams uit dezelfde competitie, tegen elkaar. De Leidse studentenploeg staat momenteel elfde in de vierde klasse, de Oegstgeestenaren zijn koploper. Vorige maand won de lijstaanvoerder nog eenvoudig met 0-5 op het Universitair Sportcomplex. Kan Football Factory dit keer voor een verrassing zorgen?

In poule D staat er een echte Oegstgeestse derby op het programma. UDO ontvangt ASC, respectievelijk de nummer acht uit de vierde klasse (zaterdag) tegen de nummer zeven uit de derde klasse (zondag). Het is voor beide clubs het eerste duel in de LAV Cup. In poule E speelt VV Leiden tegen de zondagtak van Roodenburg. Op papier lijkt de ploeg van trainer Cees van Tongeren de sterkere, maar het draait dit seizoen nog niet in competitie bij de promovendus. Dat kan ook worden gezegd van Roodenburg, dat pas één keer drie punten pakte in de vierde klasse. Kan een van beide teams weer wat vertrouwen opdoen?

Alle wedstrijden starten vanavond om 20.00 uur.

Dinsdagavond zullen de uitslagen verschijnen op deze site. Woensdagochtend/middag verschijnen ook de reacties op de gespeelde wedstrijden.

Bekijk hier de groepsindeling, het volledige wedstrijdschema en de uitslagen van de LAV Cup (voor zover bij de organisatie bekend).