LAV Cup, poule D- Voor zowel Kagia als VVSB was de wedstrijd dinsdagavond pas het eerste duel in de LAV Cup. De Lisserbroekers, de nummer zes uit de derde klasse, trokken in eigen huis aan het langste eind tegen de vierdeklasser uit Noordwijkerhout: 2-1. Het verschil in niveau was volgens de verliezende trainer Rob Jonkman ‘redelijk groot’.

,,Het tempo ligt veel hoger. Misschien wel drie keer zo hoog. Wij hadden wat vaker de bal, maar zij waren gevaarlijker uit de counter. Voor ons een mooie graadmeter om eens tegen een betere ploeg te spelen”, aldus Jonkman, die Fadil Sukurica twaalf minuten voor het eindsignaal – via een afstandsschot – de aansluitingstreffer (2-1) zag maken.

Jonkmans collega Anton Wijsman sprak tevreden over het optreden van zijn manschappen. ,,Ik heb wat andere jongens speeltijd gegeven en die hebben het prima gedaan. Verder heb ik Pascal Timmermans in laten vallen in de tweede helft. Hij komt langzaam terug van een blessure. Dan is een duel in de LAV Cup ideaal.”

Smetje op het optreden was het uitvallen van Van der Voort na de pauze. ,,Tja, dat schiet niet echt op”, vond Wijsman. ,,We hebben al behoorlijk wat geblesseerde spelers, die juist nu aan het terugkomen zijn en ritme opdoen in dit soort wedstrijden. Het is afwachten hoe het afloopt met Dorus (van der Voort, red.). Hij had een dikke enkel, maar hopelijk valt het mee en kan hij zaterdag weer spelen tegen LSVV ’70.”

Bekijk hier het volledige schema, de groepsindeling en de uitslagen van de LAV Cup (voor zover bij de organisatie bekend).