LAV Cup, poule A- Flitsend ging FC Boshuizen dinsdagavond van start in het LAV Cup-duel met DoCoS. Het team van trainer Jasper de Muijnck stond in ‘no time’ met 2-0 voor, maar daarna zakte de ploeg ver weg. Niet alleen door nonchalant en lusteloos spel, maar vooral door als los zand te opereren. DoCoS rook de kans en maakte gretig gebruik van het gebrek aan werklust van de opponent. Voor de neutrale toeschouwer was het een avond vol spektakel waarin de underdog uiteindelijk aan het langste eind trok: 3-5.

De Muijnck kreeg naarmate de wedstrijd vorderde steeds meer een déjà vu gevoel; zijn elftal was tegen RCL door eenzelfde wedstrijdmentaliteit van zijn spelers al eens met 1-4 te kijk gezet. ,,Hebben jullie dan geen eergevoel?”, riep hij zijn mannen in de wedstrijd al toe.

De Muijnck: ,,Ik vind het schandalig. We begonnen goed, maar toen dacht iedereen weer dat ze geweldig kunnen voetballen. Ze gingen voor zichzelf spelen. We kunnen fantastisch voetballen, maar wel als team. Vandaag zag ik een volkomen gebrek aan spelgogme, discipline en zelfkennis. Als het om het ‘echie’ gaat zie je een ander Boshuizen, maar ook in de wedstrijden om de LAV Cup moeten ze dat kunnen opbrengen. Dit was een aanfluiting.”

Aan DoCoS-zijde louter vrolijke gezichten. De opnieuw uitblinkende Lars de Ridder: ,,We spelen de laatste wedstrijden met twee spitsen en dat loopt steeds beter. Nu liep het helemaal als een trein. Er zit veel meer diepgang in ons spel en ik kom zelf veel vaker oog-in-oog met de keeper te staan. Het was vandaag echt lekker voetballen en eerlijk gezegd vind ik het jammer dat de winterstop nu begint.”

De roodwitten bewezen nog eens dat er veel voetbal en wilskracht in de ploeg zit. De selectie van FC Boshuizen moet vooral eens in de spiegel kijken bij het terugdenken aan deze wedstrijd.

FC Boshuizen-DoCoS 3-5 (2-1). 10. Caicedo Mosquera 1-0, 12. Castillo 2-0, 35. Jouby 2-1, 60. De Ridder 2-2, 65. Akdil 3-2, 67. De Ridder 3-3, 75. Van Empel 3-4, 85. Neuteboom (e.d.) 3-5.

Basisopstelling FC Boshuizen: Zandbergen, Winkelman, Güngör, Arnoldus, Bayram, Castillo, Neuteboom, Plezier, Caceido Mosquera, Dafi, Cairo.

Basisopstelling DoCoS: Van Abswoude, Van Voorthuizen, Maat, Maaskant, Peet, Jouby, Van Meegen, Overvliet, De Ridder, Laan, Bisschop.

Bekijk hier de groepsindeling, het volledige wedstrijdschema en de uitslagen van de LAV Cup (voor zover bij de organisatie bekend).