LAV Cup, poule A- De vier ‘Leidse’ trainers uit 2C hebben een gentleman’s agreement gesloten waarbij ze beloofden in de LAV cup niet te starten met het basiselftal voor de competitie, maar met een mix van 1, 2, jeugd en spelers die terugkomen van een blessure. Dat dit niet ten koste hoeft te gaan van amusement toonde zeker de eerste helft van UVS-RCL aan: een hoog tempo, snelle combinaties en een hoog technisch vermogen. Uiteindelijk bleek RCL duidelijk de bovenliggende partij mede door de excellerende spits Isi Adima.

Het eerste kwartier was voor UVS dat zichzelf beloonde met een kopdoelpunt van Thomas van Rest uit een corner voor het betere spel. Langzaam kantelde de wedstrijd en was het vooral RCL dat de gevaarlijkste ploeg werd. Adima bleek ongrijpbaar voor de Leidse defensie en vooral zijn derde doelpunt, hij versnelde vanaf de middellijn en liet iedereen ver achter zich om ook keeper Jesse Haak kansloos te laten, was fabelachtig. Uiteindelijk werd het 1-4 en spraken beide trainers van een nuttige en leerzame avond.

Stefan Roodakkers van UVS: ,,Het eerst deel van de wedstrijd was zonder meer goed. Toen verzwakten we. Met name het onnodige balverlies op het middenveld was ergerlijk. Daaruit ontstonden de doelpunten en dat mag niet, ook niet bij een wedstrijd als vandaag.”

Henk Buyn was een tevreden man na de zege: ,,De eerste twintig minuten zat ik ‘m te knijpen, UVS speelde uitstekend. Gelukkig gingen we korter spelen en kreeg UVS de kansen niet meer. Met Isi creëerden we veel dreiging en snelheid, maar ik vind los daarvan dat we met deze mix prima gepresteerd hebben. Veel zinvoller dan een avondje trainen.”

Ondanks de kritische noten ziet ook Roodakkers na wat aarzeling positieve zaken: ,,Vergis je niet, er speelden drie A-junioren en zelfs een B-junior mee. Als je ziet hoe ze aanpikken vind ik dat verheugend. Bovendien kan ik spelers nog eens duidelijk maken dat sommige fouten niet gemaakt mogen worden, beter hier dan in de competitie.”

Zaterdag staan er weer leuke wedstrijden op het programma voor de beide ploegen. RCL gaat op bezoek bij het ongeslagen Lugdunum: ,,Een kraker! Dat speelt vanaf woensdag en ik kan je nu al voorspellen dat het een hele leuke pot gaat worden”, aldus Buyn. Dat zou zo maar eens kunnen en een gang naar de Kikkerpolder lijkt voor de voetballiefhebber bijna een must. UVS gaat op bezoek bij DSO. Roodakkers: ,,Ik heb begrepen dat het een ware angstgegner voor de blauwwitten is. Daar gaan we zaterdag dan maar eens een einde aan maken.”

UVS-RCL 1-4 (1-2). 10. Van Rest 1-0, 29. Adima 1-1, 41. Adima 1-2, 59. Adima 1-3, 78. Brasker 1-4.

Basisopstelling UVS: Haak, Van Wingerden, Van Rest, Boogmans, Leugering, El Idrissi, Salah, Yazici, Nieuwenburg, Karpuz, Boy.

Basisopstelling RCL: Van der Niet, Van Laar, Blijleven, Brasker, Tromp, Libbinga, Filippo, Overduin, Adima, El Quath, Sinteur.

Bekijk hier de groepsindeling, het volledige schema (voor zover bij de organisatie bekend) en de meest recente uitslagen van de LAV Cup.