LAV Cup, poule A- Eersteklasser Boshuizen werd thuis met 1-4 afgedroogd door tweedeklasser RCL en aan die uitslag viel niets af te dingen. Sterker nog: als de bezoekers beter gebruik hadden gemaakt van de zee van ruimte in het laatste deel van de tweede helft, hadden er gemakkelijk nog een paar doelpuntjes bij gekund.

Boshuizen-aanvoerder Jesper Neutboom had er (te) direct na de wedstrijd amper woorden voor: ,,Dit ging helemaal nergens over. De instelling was gewoon slecht, geen beleving en geen inzet. Hierdoor kwamen we ook bij lange na niet aan ons eigen voetballende niveau toe. Een blamage kan ik wel zeggen.”

Daar slaat de verdediger de spijker op zijn kop. Boshuizen nam het allemaal veel te gemakkelijk op en liet zich telkens, ook in de persoonlijke duels, aftroeven door een fris en fruitig RCL. De doelpunten waren ook nog eens een lust voor het oog: twee keer goochelde Thom Wijnalda zich langs wat verdedigers om koeltjes af te ronden en twee keer was Isi Adima met zijn lange passen veel te snel voor de Leidse verdediging.

Interim-trainer Henk Buijn straalde vanzelfsprekend van oor tot oor na afloop. ,,Het plezier spatte er vanaf. Heel knap hoe de jongens die de geblesseerden vervingen ook meevoetbalden. Zo’n jongen als Walid Belkhir speelde een fantastische pot. Dit was een van de betere wedstrijden van het seizoen en geeft rust en vertrouwen voor de komende competitiewedstrijden. We hebben de afgelopen week wat gas terug genomen en kijk eens hoe de groep het nu oppakt. Puur genieten!”

De stand in poule A geeft een vertekend beeld door het wisselend aantal wedstrijden dat de ploegen gespeeld hebben, maar spannend is het zeker.

FC Boshuizen-RCL: 1-4 (0-2). 35. Adima 0-1, 44. Wijnalda 0-2, 60. Wijnalda 0-3, 70. Güngör 1-3, 81. Adima 1-4.

Basisopstelling FC Boshuizen: Zandbergen, Plezier, Neuteboom, Winkelman, Zenzen, Nomen, Güngör, Arnoldus, Fortes Lopes, Pretel, Fitz James.

Basisopstelling RCL: Bontje, Belkhir, Schouten, De Kroon, Van Westrienen, Tromp, Nagtegeller, Van Bemmel, Adima, Wijnalda, Sinteur.

Bekijk hier de groepsindeling, het volledige wedstrijdschema en de uitslagen van de LAV Cup (voor zover bij de organisatie bekend).