LAV Cup, poule A – Was UVS nog in een euforische stemming na de dik verdiende 3-0 thuiszege op RCL, de Leidse concurrent in de zaterdag tweede klasse? En zou AVV Alphen zich snel herstellen van de 0-7 thuis tegen RKDEO in de zondag tweede klasse? Dat waren de twee vragen die supporters van beide ploegen bezighield dinsdagavond 19 december op sportcomplex Kikkerpolder l in Leiden. Beide ploegen namen voor aanvang de laatste plaatsen in poule A, een poule van zeven, van de LAV Cup in.

Na ruim negentig minuten voetbal was het UVS dat met 2-1 aan het langste eind trok. UVS-trainer Steef Roodakkers: ,,We hadden vijf jongens uit JO19 op enig moment binnen de lijnen lopen en de eerste helft stond bij ons de doelman van JO17 op doel. Voor al deze jongens een mooi moment om ervaring op te doen. Alphen kon niet veel meer doen dan verdedigen en we konden ook een lekker tempo spelen. En dan is het zo gaaf om te zien dat Tim van Dam van de JO19 kort voor tijd de gelijkmaker scoort en in de extra tijd zelfs de winnende treffer, 2-1.”

Rob Wolsleger, trainer van AVV Alphen: ,,Ik had maar twaalf spelers tot mijn beschikking. En door wat kleine blessuregevalletjes eindigden we zelfs met negen. Maar ik moet eerlijk zeggen dat UVS de bovenliggende partij was, ook al kregen we in de eerste helft een paar kansjes. En dan pakken we kort na rust toch die voorsprong, 0-1, waar ik zelfs dacht aan een buitenspelgevalletje. Maar hun grens vlagde niet. Uiteindelijk lukte het ons toch niet om minstens één puntje mee terug naar Alphen te nemen.”

UVS neemt in de poule nu de zesde plek in met drie uit drie (3-7) en heeft van plek geruild met AVV Alphen dat laatste staat met drie uit vier (6-12). Roodakkers: ,,We moeten voor 27 januari nog drie wedstrijden spelen en dat doen we dan met het eerste elftal als voorbereiding op de tweede seizoenshelft. Want die zaterdag wacht ons een heerlijke pot ‘uit’ tegen Lugdunum.” Deze groenwitten zijn zeker toe aan de winterstop na hun laatste competitienederlaag uit bij Voorschoten’97 met 5-1. En voor de LAV Cup verloren ze gisteravond thuis met 1-7 van Valken’68. Het belooft in ieder geval een hele leuke Leidse derby te worden.

Wolsleger: ,,Wij moeten nog twee bekerwedstrijden inplannen, ook wetende dat we van 9 tot 16 januari afreizen naar Turkije. Daar gaan we in een heerlijk klimaat lekker trainen, mogelijk nog twee potjes spelen, en verder is zo’n trip prima voor de teambuilding. Voor mij is het de eerste keer, dus ik ben benieuwd. En 28 januari pakken we de competitiedraad weer op met de uitwedstrijd tegen KDO.”

Ook deze avond bleek weer dat de LAV Cup door trainers en spelers en de meegekomen toeschouwers wordt gewaardeerd als bekertoernooi, maar ook als ideale mogelijkheid om (jongere) spelers speelminuten te geven in een sportieve ambiance.