dinsdag, april 23, 2024
HomeSportiff LAV Cup 23-24Poule 2LAV Cup, poule B: Lugdunum boekt kleine zege op Foreholte

LAV Cup, poule B: Lugdunum boekt kleine zege op Foreholte

-

LAV Cup, poule B-Lugdunum blijft maar winnen. In de competitie morsten de Leidenaren pas afgelopen weekend voor het eerst punten tegen SVC ’08 (2-2), in de LAV Cup werd dinsdagavond op eigen veld zondagtweedeklasser Foreholte met 1-0 aan de kant gezet. Al ging dat wel met behoorlijk wat moeite.

Een benutte penalty van Adam Atif was er nodig om de Voorhouters te verslaan. De verliezende trainer Marcel IJzendoorn, die met Foreholte voorlaatste staat in 2C, hoopte dat zijn ploeg met een goed resultaat vertrouwen zou op doen voor de competitie. ,,Daarom had ik een aantal jongens laten staan, aangevuld met wat jongens uit het tweede”, zei IJzendoorn, die zag dat zijn team slap aan de wedstrijd begon.

De bezoekers hadden dan ook geluk dat ze met 0-0 de rust in gingen, omdat Lugdunum twee keer de paal raakte. IJzendoorn vervolgend: ,,Daarna kwamen we beter in de wedstrijd, maar dat was eigenlijk te laat. Ik ben overall niet ontevreden. Als opdracht had ik ze meegegeven om compact te spelen en druk te geven naar één kant. Dat is aardig gelukt.”

Na de 1-0 halverwege de tweede helft kreeg Foreholte overigens nog wat mogelijkheden op de gelijkmaker, maar Lugdunum-keeper Joey Singeling stond goed op te letten. De A1-goalie verving de vaste doelman Kevin Wassenaar onder de lat. ,,Dat heeft hij prima gedaan”, sprak trainer Jan Wansink, die ook onder andere basisspelers Houssin Bezzai en Martijn van Leeuwen rust gunde.

Voor de koploper in de tweede klasse is immers de thuiswedstrijd van aanstaande zaterdag tegen nummer twee RCL vele malen belangrijker. Wansink: ,,In zo’n wedstrijdje in de LAV Cup zijn de spelers toch wat minder fanatiek, ook met het oog op het oplopen van blessures. Maar ik heb toch leuke acties gezien van onze kant. Dus dat is positief.”

Bekijk hier de groepsindeling, het volledige schema (voor zover bij de organisatie bekend) en de meest recente uitslagen van de LAV Cup.