LAV Cup, poule B- Robbert van Delft meldde zich afgelopen zaterdag als invaller met zijn winnende doelpunt tegen DoCoS al nadrukkelijk als kandidaat voor de spitspositie bij Valken ’68. Een stek die hij geruime tijd eerder zelf invulde. Dinsdagavond in de LAV Cup-wedstrijd bij Lugdunum liet hij zien dat dit doelpunt bepaald geen incident was. Bijna eigenhandig vloerde hij, nu wel als basisspeler, het gemankeerde Lugdunum met vijf goals (1-7).

Nadat al vroeg in de wedstrijd Tim de Cler uitviel met een hoofdwond en naar het ziekenhuis moest om behandeld te worden, opende Lugdunum na een klein half uur nog wel de score via een benutte penalty. Schaafstra schoot de bal beheerst binnen: 1-0. Dit wapenfeit was gelijk het laatste goede moment van de Leidenaren, waarna Valken ’68 de controle over de wedstrijd volledig overnam. Na de 1-1 van Van Delft zorgde Ardy Vooijs vlak voor rust voor de mooiste goal van de avond. Van een meter of dertig verraste hij de te ver voor zijn doel staande doelman Kevin Wassenaar met een mooie lob.

Was de eerste helft nog redelijk in evenwicht, in de tweede helft denderden de Valkenburgers compleet over Lugdunum heen. De 1-7 einduitslag kon dan ook nauwelijks geflatteerd worden genoemd. In deze vorm is de ploeg van trainer Arie van Duijn dan ook een serieuze kandidaat voor de titel in de tweede klasse.

En Lugdunum? De laatste weken vallen de resultaten in de competitie wat tegen, maar de nieuwkomers in de tweede klasse kunnen natuurlijk terugkijken op een fantastisch 2017. Kampioen worden van de derde klasse en de eerste periode van de tweede klasse al in de pocket, daar kun je mee thuiskomen. Door blessures van belangrijke spelers, met name spelverdeler Adam Atif wordt node gemist, is er wat zand in de groen-witte motor gekomen. Toch is er voor de Kikkerpolder-bewoners geen enkele reden voor paniek.

Trainer Jan Wansink van Lugdunum: ,,We hebben een hechte selectie en de onderlinge sfeer is meer dan goed. Lugdunum gaat voor het eerst sinds jaren weer op trainingskamp in het buitenland. We verblijven in de tweede week van januari vijf dagen in Torremolinos. Hopelijk kunnen de geblesseerde spelers dan weer aansluiten, we hebben een vrij smalle selectie en elke blessure weegt voor ons dubbel zo zwaar. We kunnen niet zoals bijvoorbeeld een Valken’68 putten uit een sterk tweede elftal of een talentvol jeugdteam.’’

Waar Lugdunum dus al blij is dat er elf fitte spelers aan de aftrap kunnen verschijnen, daar is bij Valken’68 juist sprake van een luxeprobleem. Veel goede, kwalitatief min of meer gelijkwaardige spelers kan een trainer ook hoofdbrekens opleveren. Zo heeft Van Duijn nog wat te puzzelen onder de kerstboom in zijn zoektocht naar zijn ideale formatie, maar het lijkt erop dat Van Delft weleens het ontbrekende stukje zou kunnen zijn bij de kampioensjacht van de Valkenburgse formatie.

Lugdunum- Valken ’68 1-7 (1-2). 24. Schaafstra 1-0, 37. Van Delft 1-1, 43.Vooijs 1-2, 52. Van Delft 1-3, 67. Boonstoppel 1-4, 79. Van Delft 1-5, 80. Van Delft 1-6, 82. Van Delft 1-7. Scheidsrechter: Cartz. Aantal toeschouwers: 50

Basisopstelling Lugdunum: Wassenaar, Latifi, Schaafstra, C. Istir, Harleman, Vrede, Bezzai, Escudero, O. Istir, De Cler, Tolud.

Basisopstelling Valken ‘68: Sip, Imthorn, De Mooij, Van de Plas, Van Klaveren, Roorda, Kuijt, Hogewoning, Boonstoppel, Van Delft, Vooijs.

Bekijk hier de groepsindeling, het volledige wedstrijdschema en de uitslagen van de LAV Cup (voor zover bij de organisatie bekend).