LAV Cup, poule B- Een maatje te groot voor de thuisploeg en het toch spannend genoeg weten te maken om als zaterdag tweedeklasser de aanwezige toeschouwers op het gemeentelijk Sportpark SJC negentig minuten lang te boeien. Dat was de beste kwalificatie die een neutrale toeschouwer en fervente LAV Cup-volger na afloop van wedstrijd van de reserves van SJC tegen Voorschoten’97 (za) gaf: ,,Want met deze 3-6 heb ik toch mooi negen doelpunten gezien deze avond.”

Voorschoten’97-trainer André Lourens blikte terug op de gewonnen wedstijd: ,,Zo’n potje voetbal is een goede gelegenheid om spelers die terugkomen van een blessure en jonge talenten speelminuten te geven. En dat hebben we vanavond dus gedaan. Het was een open wedstrijd waar we veel ruimte kregen en we de kansen goed uitgespeeld hebben. Maar met wat foutjes van onze kant brachten we SJC toch ook weer terug in de wedstrijd. We moeten dan ook na zo’n wedstijd vooral naar onszelf kijken en daarvan leren.”

SJC-trainer Rob Timmerman kon zeer tevreden terug kijken op het duel om de LAV Cup: ,,Bij ons speelden naast Timo Ruigrok van het eerste, die terugkomt van een blessure, spelers van het tweede, derde en JO19-1 mee. En het werd even spannend toen we in de tweede helft kansen op 4-4 kregen. Maar dat zou zeker geen recht doen aan het spelbeeld en het krachtsverschil. Voorschoten’97 was de bovenliggende partij en ook in de competitie zijn ze met een goede opmars bezig.”

Komende zaterdag wacht Voorschoten’97 de uitwedstrijd tegen hekkensluiter Nieuwkoop met 2 uit 8, waar de geelgroenen 10 uit 8 hebben met een zevende plek. Lourens: ,,In deze tweede klasse kan iedereen van iedereen winnen, maar ook verliezen. Zo hadden we afgelopen zaterdag tegen CVC Reeuwijk thuis, dertiende op de ranglijst, veel honderd procent kansen maar werd het toch maar 1-1. Maar we nemen de goede dingen in ons spel van vanavond die ik heb gezien zeker mee naar komende zaterdag.”

Timmerman: ,,Met tegenstanders als Valken’68 (1-2 winst, red.), Lugdunum (2-3 verlies, red.), Foreholte, Voorschoten’97 (za) en de reserves van Ter Leede hebben we een heerlijke poule waar we elke keer onze mouwen kunnen opstropen. En dit soort wedstrijden is daarom prima voor onze beloften.” Op 12 december komen beide ploegen weer in het veld voor hun poulewedstrijden. Voorschoten’97 gaat uit naar de reserves van Ter Leede en de beloftes van Timmerman gaan uit naar Foreholte.

SJC (res) – Voorschoten’97 (za) 3-6 (2-4). Doelpunten Voorschoten’97: Vijlbrief 2, Guijt 2, Koning, Constancia.

Bekijk hier de groepsindeling, het volledige wedstrijdschema en de uitslagen van de LAV Cup (voor zover bij de organisatie bekend).