LAV Cup, poule C- Medio oktober had Oegstgeest geen kind aan Football Factory. De huidige koploper won met 0-5 van de studentenclub. In de voor Football Factory eerste wedstrijd om de LAV Cup rolde er juist een zege uit op eigen veld. De manschappen van Huig Jan Heeringa gingen met 2-0 onderuit. Oegstgeest verloor eerder al van LSVV’70.

Thijs de Jong, een belangrijke pion bij de huidige nummer 11 in 4A, was in zijn nopjes met de driepunter. ,,Dit hadden we niet verwacht, nee. Ik hoorde wel dat zij bepalende spelers misten en dat was wel te zien. Maar dan nog heeft Oegsgeest een prima ploeg dus ik wil absoluut stellen dat we het goed hebben gedaan. We speelden fel en kregen zo onze kansen. Helaas troffen we voor rust geen doel, maar na de rust prikte Alexander Agrest wel raak en daarna probeerde Oegstgeest het met vier aanvallers. We hielden goed stand en in plaats van hun 1-1, maakten wij er 2-0 van via Alberto Hooi. Daarmee was hun verzet wel gebroken. Het zou heel leuk zijn wanneer we de volgende ronde zouden kunnen halen.”

Heeringa had de nederlaag eveneens niet verwacht. ,,Gezien de stand op de ranglijst niet, nee. Enkele spelers hadden rust gekregen en dat had zeker wel invloed. Zo speelden Adil Harfaoui, Bob den Hollander en Roy Elkerbout niet mee. Zij scoren doorgaans makkelijk. Danny Wenink kwam er pas later in. Helaas viel hij ongelukkig op een pols. Hopelijk valt die schade mee. Voor de zekerheid is hij even naar het ziekenhuis afgereisd. Al met al vond ik het een sportief potje, waarin we dit keer helaas niet beter waren. Plaatsing voor de knock-out ronde zal lastig worden nu.”