LAV Cup, poule C- Na vorige week met 6-2 te hebben gewonnen van SJZ stond er voor de studentenploeg gisteravond een uitwedstrijd tegen Oegstgeest op het programma. Kon Oegstgeest haar ongeslagen status behouden, in de competitie werd immers alles gewonnen, of zou LSVV’70 met de drie punten naar huis gaan en zich al bijna verzekeren van een plaats in de volgende ronde? Het werd het laatste, LSVV’70 won na een ruststand van 1-1 met 2-3 en gaat fier aan kop in poule C.

Volgens Huig-Jan Heeringa, trainer van Oegstgeest, was een punt wel verdiend geweest. ,,LSVV’70 was op sommige momenten wat slimmer dan ons en daar moeten wij van leren, maar de beste kansen waren voor ons. Wij hebben het collectief laten liggen, al is het spelen tegen een tegenstander van dit niveau voor ons wel prettig want wij zullen in de 4e klasse A niet heel veel getest worden en willen toch zo snel mogelijk de stap omhoog maken.”

Bij afwezigheid van de zieke Freek Jansen werden de honneurs op de bank van LSVV’70 waargenomen door Nils de Groot. ,,In de eerste helft waren wij aan elkaar gewaagd, maar in de tweede helft zijn wij na de 1-3 geen moment meer in gevaar geweest. De 2-3 viel namelijk in de laatste minuut. We mogen dan wel bijna geplaatst zijn, er staat voor ons nog wel een heuse kraker op het programma tegen Football Factory en die willen we koste wat het kost winnen.”

,,Het is op zaterdag soms al puzzelen voor ons wat de opstelling betreft, laat staan op een doordeweekse avond”, aldus speler Neal Petersen van de Leidse studenten. ,,We stonden klaar voor de aftrap toen we er achter kwamen dat we nog een linkshalf misten en die bleek nog onderweg in de auto te zitten. Naast de overwinning is een groot pluspunt dat drie spelers weer minuten hebben kunnen maken na blessureleed en zo stroomt de ziekenboeg toch langzaam aan leeg.” Net als De Groot was ook Petersen van mening dat zijn ploeg verdiend had gewonnen, ,,Complimenten voor de tegenstander, een goede ploeg, maar ik denk dat wij meer een team zijn en dat dit uiteindelijk de doorslag heeft gegeven.”

Deze sportieve wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Arie Kuyt uit Katwijk.

Oegstgeest – LSVV’70 2-3. 0-1 Heuberger, 1-1 Harfaoui, 1-2 Casteel, 1-3 Egberts, 2-3 Gijselman.

Bekijk hier de groepsindeling, het volledige schema (voor zover bij de organisatie bekend) en de meest recente uitslagen van de LAV Cup.