LAV Cup, poule C- Het winterse weer hinderden SJZ en Football Factory donderdagavond niet in de groepsfase van de LAV Cup. ,,Het was prima weer om te voetballen. We hadden net geluk, want het begon pas te regenen toen we klaar waren”, zei Pieter van Schie, trainer en speler van de Leidse studentenploeg, die in Zoeterwoude-Dorp flink onderuit ging: 6-1.

Binnen tien minuten stond de 2-0 al op het scorebord door doelpunten van Danny Rietkerken en Corné Berg. ,,Het was een slaperig begin van onze kant”, omschreef Van Schie de openingsfase. ,,Daarna kwamen we beter in de wedstrijd en maakten we via Alberto Hooi de aansluitingstreffer. We hadden zelfs mogelijkheden op de 2-2 via Alberto (Hooi, red.) en Danny (Boers, red.).”

Nog voor rust werd de marge weer op twee gebracht (3-1) door een eigen doelpunt van routinier Rocky Poulina, die zijn rentree maakte in het eerste elftal van Football Factory als laatste man. ,,Tja, wat ongelukkig”, lachte Van Schie. ,,We moesten wat andere jongens uitproberen, omdat er een aantal afwezig was. We speelden uiteindelijk met een half eerste elftal.”

Na rust was de koek op bij de bezoekers uit Leiden. SJZ bleef aanvallen, ook omdat de ruimtes alleen maar groter werden. Daan Hoogbruin, Tommy van Klink en Sjoerd Hulsbos tilden de stand naar 6-1. Een prima generale dus voor de mannen van trainer Ludo Pistorius, die zondag Stompwijk ’92 treffen in de competitie. ,,Een echte derby”, benadrukte SJZ-aanvoerder Stefan Sleijser. ,,We staan er niet goed voor, dus een overwinning is echt noodzakelijk.”

Sleijser hoopt stiekem op sneeuwval dit weekend, zodat het duel moet worden ingehaald. ,,Ik zeg dat niet snel, maar we hebben belangrijke spelers in de ziekenboeg. Het centrale duo, Guus van der Hoeven (knieblessure, red.) en Guus de Goede (hamstringblessure, red.), ontbreekt tot aan de winterstop vanwege blessures. En Luuk van Wingerden, die afgelopen zondag twee keer geel kreeg tegen Bernardus, is ook geschorst. Dus het komt ons beter uit als deze wedstrijd niet doorgaat (haha).”

Voor Football Factory staat zaterdag een thuisduel met WVC op het programma. Uit de laatste twee wedstrijden haalden de Leidenaren vier punten. ,,We doen het redelijk”, aldus Van Schie. ,,Maar we zijn verplicht om dit soort wedstrijden ook te winnen. Het scoren blijft alleen nog een probleem voor ons.”