LAV Cup, poule D-UDO speelde een uitstekende eerste helft en maakte het ASC, dat een klasse hoger speelt, knap lastig. De bezoekers stelden orde op zaken in de tweede helft en lieten UDO met lege handen staan (1-3). Voor beide teams was het de eerste wedstrijd in de poulefase.

Nikivor van Rijn, trainer van UDO, zag zijn spelers een prima eerste helft op de mat leggen. ,,We verdedigden compact, raakten niet uit positie en we hadden stootkracht naar voren. Zo zie ik het graag en was dan ook heel tevreden. Dat niveau konden we in het tweede deel van de wedstrijd niet handhaven. Omdat we hebben afgesproken iedereen uit de selectie een kans te geven werd er behoorlijk door gewisseld. Niet omdat er voetballend zoveel minder kwaliteit in het veld stond, maar omdat de organisatie zoek raakte was ASC de bovenliggende partij. Te vaak de lange bal spelen kwam ons voetbal ook niet ten goede. Het belangrijkste van deze avond was het feit dat ook andere jongens hun neus konden laten zien en dat deden ze met verve.”

Ook collega Mo Bougrine was een tevreden man. ,,Leuke pot toch? Oké, in de eerste helft hadden we moeite met het gladde veld en UDO, maar we lieten ons in de tweede helft toch mooi zien. Dit is zo veel zinniger en leuker dan een training. Net als UDO wisselden wij door en dan zie je dat de jongens die aan de deur kloppen op de trainingen dat ook doen in wedstrijdsituaties. In een wedstrijd om de LAV Cup gaat het ook ergens om. Soms is het lastig om een oefenpartner te vinden en dan is het soms ook wat vrijblijvend. Vanavond hadden we aan UDO een hele leuke tegenstander en over onze tweede helft kan ik niet anders dan content zijn.”

UDO-ASC 1-3 (0-1). Van Nierop 1-0, Goebel 1-1, Schouten 1-2, Rutten 1-3.