HomeSportiff LAV Cup 23-24Poule 4LAV Cup, poule D: Kagia veegt vloer aan met Koudekerk

LAV Cup, poule D: Kagia veegt vloer aan met Koudekerk

-

LAV Cup, poule D- In een feestmaand hebben mensen nog wel eens wensen. Kagia bijvoorbeeld had de 7-0 overwinning in de strijd om de LAV Cup graag ingeruild voor de in de competitie verloren tweestrijd tegen hetzelfde Koudekerk (0-1). Immers, de Lisserbroekers zouden graag hoger op de ranglijst hebben gestaan en het verlies medio oktober had nogal pijn gedaan. Zeker nu het krachtsverschil op de milde decemberavond zo groot was geweest.

Met twee zeges en een nederlaag op zak was Kagia vooraf wel favoriet tegen Koudekerk, dat pas eenmaal gespeeld en verloren had in deze poule. In de eerste tien minuten was niet te voorzien geweest dat het een slooppartij zou gaan worden. In die fase voetbalden de gasten aardig mee, maar in de elfde minuut kreeg de ploeg van Ronald Rosdorff de eerste waarschuwing. De bedrijvige Jesper Imanse mikte echter van dichtbij over. Vijf minuten later was het wel raak na een aanval uit het boekje. Kees Zonneveld zond Tijs van der Schinkel heen, die weg demarreerde en een strakke en loepzuivere voorzet in huis had. Timo Sluijmer zorgde voor de afronding. De aanval liep bijna te snel om te volgen, maar voor wie de eerste treffer gemist had kwam er nog veel meer moois voorbij van de thuisploeg.

Er zouden een aantal bijna identieke treffers volgen, waarbij Koudekerk het weerloos moest ondergaan. Niet dat de withemden er niets aan deden, maar de nummer zeven uit 3A was op alle fronten beter op het eigen complex. Glenn Lobbezoo, die zich de voorbije maanden ontpopte tot een vaste waarde links achterin, trof onbedoeld nog de lat. De 2-0 zou even later alsnog volgen via een prima genomen vrije trap van Rens Lamboo. Acht minuten voor de rust stond Sluijmer aan de basis van de 3-0 van Joey van Beelen. Koudekerk was voor die tijd pas tweemaal gevaarlijk geweest en dat in één aanval. Jorin Roosenbrand en Mitchel Goudkuil kregen het evenwel niet voor elkaar Sander Hogervorst te kloppen. Kagia kreeg nog zeker vier prima kansen om de score uit te breiden, maar de overige vier doelpunten bleven bewaard voor de tweede rondgang.

De kansenregen hield aan, maar het duurde enige tijd alvorens het kwartet aan doelpunten vol kon worden gemaakt. Imanse bereikte Tijs van der Schinkel voor de 4-0 en het tweetal zou elkaar later nog diverse keren vinden. Slechts Wessel Bakker, de jongste telg op het veld aan de zijde van de nummer tien van de derde klasse A, zou nog een kans krijgen om de eer te redden. Dat gebeurde niet. Sterker nog, Kagia bleef kansen en mogelijkheden krijgen en Roy Dorrepaal redde nog regelmatig. Een grotere score kon de doelman evenwel niet voorkomen. Binnen zestig tellen na de 4-0 scoorde Van der Schinkel nog eens, waarbij zoals gezegd Imanse de aangever was. Ook Lamboo gunde de nummer acht van de Kagianen nog een treffer, maar daarmee was de koek nog niet op. Dirk Jan Ligtenberg bepaalde de eindstand en zo werd het een verlaat heerlijk avondje voor Kagia.

Rosdorff: ,,Er zijn ergere dingen, maar we zijn aardig afgeschminkt, ja. Volgens mij hadden we lering moeten trekken uit bepaalde situaties. Ik had het idee dat ik bij een aantal doelpunten naar de herhaling zat te kijken. Zijn collega Anton Wijsman had niet veel woorden nodig voor de zevenklapper. ,,Het werd eens tijd. We hebben de laatste weken genoeg kansen gemist en punten gemorst.” De twee trainers raakten zo de spijker op de kop.

Kagia is wel zo ongeveer zeker van de volgende ronde, terwijl Koudekerk nog niet kansloos is in deze poule. Mocht Koudekerk alsnog door gaan dan heeft het in elk geval de zekerheid dat het de Lisserbroekers niet treft in de volgende ronde. Wel zullen de teams de degens weer kruisen in competitieverband op 10 februari. Voorlopig speelt Kagia komende zaterdag nog de laatste wedstrijd in deze poule. Opnieuw op eigen veld is FC Rijnland dan de tegenstander. In januari zal Kagia, dat druk doende is met een opvolger voor Wijsman en op 6 januari naar buiten zal komen met de naam van een nieuwe trainer, de tenten even opslaan in Salou als voorbereiding op de tweede seizoenshelft. Koudekerk gaat er eveneens tussenuit en zal Londen aan doen.

Al met al een leuke avond voor de voetballiefhebber, hoewel men daar in Koudekerk anders over zal denken. Scheidsrechter De Vries werd na afloop bedankt voor bewezen diensten en met de gastvrijheid bij de thuisploeg zat het zoals altijd weer snor.

Bekijk hier de groepsindeling, het volledige wedstrijdschema en de uitslagen van de LAV Cup (voor zover bij de organisatie bekend).