LAV Cup, poule E- VV Leiden heeft een grote stap gezet naar de tweede ronde van de LAV Cup. De ploeg van trainer Cees van Tongeren versloeg in eigen huis Roodenburg (zaterdag) met 3-2. Nino Poulina, trainer van de verliezende partij, had heel wat op te merken over de instelling van zijn spelers in de eerste helft. Dat stak hij in de rust in de kleedkamer ook niet onder stoelen of banken.

,,We worden op alle punten afgetroefd en geven totaal niet thuis. Dat heeft niets te maken met het feit dat zij een klasse hoger spelen, maar alles met inzet. Dat ontbreekt helemaal en dat neem ik jullie heel kwalijk.” Zo ongeveer bracht Poulina zijn ongenoegen onder woorden.

De ruststand van 3-1 was dan ook een afspiegeling van de krachtsverhoudingen in het veld. Leiden was oppermachtig en leek uit te lopen naar een grotere uitslag. Niets was minder waar, en de thuisploeg won uiteindelijk maar nipt met 3-2.

Van Tongeren had na afloop een humeur om op te schieten. ,,Ik ben echt heel boos op mijn spelers over wat ze presteerden, of beter gezegd niet presteerden in de tweede helft. De concentratie was helemaal zoek. Weg was het positiespel, de strijdlust en de organisatie. Kijk, dat het zelfvertrouwen wat ontbreekt door de resultaten van de afgelopen weken kan ik wel begrijpen, maar niet de instelling. Wij moeten als ploeg juist knokken, ook in dit soort wedstrijden. Dan kom je er weer bovenop. Dat zal echt wel gebeuren, maar hier is het laatste woord nog niet over gezegd. Dat gebeurt donderdag bij de training wel en dat wordt geen makkie voor de jongens kan ik je nu al zeggen.”

Twee trainers en allebei tevreden over een helft en boos over de andere. Beiden wel met het absolute geloof op verbetering in de competitie.

In poule E staat VV Leiden nu met drie gespeelde wedstrijden en zes punten op plek twee. Roodenburg blijft na één groepsduel op nul punten. Drie van de vijf ploegen plaatsen zich voor de volgende ronde.

VV Leiden-Roodenburg (zaterdag) 3-2 (3-1). Joeri Devilee 1-0, eigen doelpunt VV Leiden 1-1, Ronald Middelkoop 2-1, Danny Sjaardema 3-1, Samir Serray 3-2.

Bekijk hier de groepsindeling, het volledige wedstrijdschema en de uitslagen van de LAV Cup (voor zover bij de organisatie bekend).