LAV Cup, poule E- De ervaren spelers deden het dinsdagavond voor de zondagtak van Voorschoten ’97. Voor de groepswedstrijd van de LAV Cup tegen Stompwijk ’92 deed Voorschoten-trainer Huib van Oostrom Soede voor een keer beroep op de oude garde, zoals Tim Kluivers, Niels Wassenaar en Ivo Nolet. Daar kreeg de Haagse oefenmeester achteraf geen spijt van, want zijn ploeg trok met 4-1 aan het langste einde.

,,Ik moest wel, omdat ik geen beroep kon doen op Rick van der Maas, Jordy van den Wijngaard en Mike Nikic. Daarom had ik een aantal jongens gevraagd om te komen helpen de komende wedstrijden. En dat had zeker effect. Ze zorgen voor rust in het team. Ze spelen zonder paniek.”

Van Oostrom Soede, die voor rust Niels van den Berg, Tim Kluivers en Ivo Nolet zag scoren, kan de komende drie competitieduels waarschijnlijk ook een beroep doen op de ervaren krachten. ,,Dat is prettig, want dat geeft mij net wat meer mogelijkheden. Het zou mooi zijn als we uit de komende vier wedstrijden negen punten kunnen pakken.”

Met een 3-0 ruststand kende Voorschoten een uitstekende uitgangspositie voor de tweede helft. Nick Ammerlaan deed nog wel wat terug voor Stompwijk ’92, waarna Frank van den Heuvel 4-1 maakte. ,,De eerste helft was niet best van onze kant”, zei assistent-trainer Rob van Benten. ,,Enorme fouten van ons werden afgestraft. Na rust heb ik gelukkig meer strijd gezien.”

Bekijk hier de groepsindeling, het volledige wedstrijdschema en de uitslagen van de LAV Cup (voor zover bij de organisatie bekend).