woensdag, april 24, 2024
HomeSportiff LAV Cup 23-24Poule 5LAV Cup, poule E: VV Leiden wint met 0-3 en plaatst zich...

LAV Cup, poule E: VV Leiden wint met 0-3 en plaatst zich voor volgende ronde

-

LAV Cup, poule E- Heel Stompwijk was gisteravond uitgelopen, niet voor de wedstrijd van de plaatselijke trots tegen VV Leiden,  maar voor een avondwake in verband met het overlijden van een zeer gewaardeerde dorpsman met familie binnen de vereniging waardoor er ook een aantal spelers ontbrak in de basisopstelling. Meest opvallende naam bij Stompwijk’92 was Daniël Knijf, oud-speler van het Delftse DHC, waar het tweede elftal inmiddels is opgeheven. Later meer over zijn ongelukkige debuut.

Ook bij VV Leiden een aantal mutaties, en waar het in de competitie tot nu toe redelijk moeizaam gaat blijken de Morschbewoners ware cupfighters want na de 0-3 overwinning van dinsdagavond zijn zij met 9 punten uit 4 wedstrijden al zeker van plaatsing voor de volgende ronde.
Op deze winderige avond gingen de mannen van Cees van Tongeren beter met de omstandigheden om, al ging er ook nog wel heel veel mis.

,,Met deze wind moet je het spel simpel houden en zeker niet de moeilijkste oplossingen gaan opzoeken”, aldus de Leidse oefenmeester.  Cees stuurt, Cees praat, Cees coacht en Cees werd er soms een beetje moedeloos van en ging dan maar weer zitten. ,,Simpel spelen, elkaar coachen, juiste veldbezetting en voetbalslimheid dat mis ik toch wel bij een groot aantal spelers. Het is daarom te hopen dat Elroy Lammers er zaterdag weer bij is, want die brengt natuurlijk wel een stuk ervaring met zich mee. Daarnaast is Peter Hamelink weer terug van een verre reis.”

Hamelink was het ook die na een halfuur spelen uit een corner de 0-1 achter Stompwijk doelman Jordi Bennis binnen werkte. Op dat moment een verdiende voorsprong want de bezoekers waren simpelweg gevaarlijker voor het vijandelijke doel.

Tot hier en niet verder moesten de gastheren hebben gedacht want vanaf dat moment kwam de wedstrijd wat meer in evenwicht en werden er ook wat mogelijkheden gecreëerd door de thuisploeg. Geen grote kansen, maar met een aantal afstandsschoten lieten de Stompwijkers zien dat ook zij nog mee deden. Trainer Erik van Manen zou de rust goed kunnen gebruiken om wat wissels door te voeren en de tweede helft op jacht te gaan naar de gelijkmaker, ware het niet dat in de laatste minuut voor rust de stand werd verdubbeld. Wederom uit een corner was het nu spits Wesley Blok die de bal in het doel schoot en zo gingen de ploegen de rust in met een 0-2 stand.

Na de rust waren er een aantal wissels bij beide ploegen. Stompwijk’92 had wat meer ervaring in de ploeg gebracht, maar VV Leiden kon redelijk eenvoudig stand houden. De thuisclub had halverwege de tweede helft nog de kans op de aansluitingstreffer, maar doelman Raymond Meijers hield zijn doel schoon.  Een paar minuten voor tijd gooide spits Blok met zijn tweede treffer de wedstrijd definitief in het slot en kan VV Leiden zich gaan richten op de volgende ronde.

,,De LAV cup is een prima initiatief om op niveau een aantal wedstrijden te kunnen spelen, een aantal spelers uit het tweede te kunnen laten meedoen en ook spelers die terugkomen van een blessure wedstrijdritme te laten opdoen. Maar eerlijk gezegd zou ik de drie winstpartijen in deze Cup graag willen inleveren voor een overwinning in de competitie, te beginnen met aanstaande zaterdag”, aldus de trainer van VV Leiden.

Toen ondergetekende aangaf er zaterdag ook weer bij te zijn gingen de ogen van de oefenmeester glinsteren. ,,Je hebt twee keer live verslag gedaan van wedstrijden en we hebben twee keer gewonnen, dat kan geen toeval meer zijn”!

De sympathieke en ambitieuze trainer van de thuisclub, Erik van Manen, is zeer te spreken over de opzet van deze bekercompetitie. ,,We proberen de vereniging naar een hoger plan te tillen en dan zijn dit soort potjes prima want dan kunnen we ook spelers vanuit het tweede en vanuit de jeugd inpassen. Zeker het niveau van de jeugd moet omhoog en daar zijn we volop mee bezig. Zo traint bijvoorbeeld de A1 aanstaande donderdag met de selectie mee. Over de wedstrijd kan ik kort zijn. VV Leiden heeft verdiend gewonnen maar met name over de tweede helft kan ik tevreden zijn. Door eerder genoemde omstandigheden miste ik een aantal basisspelers, en ik vond de tweede helft meer gelijkwaardig dan het eerste bedrijf. Maar goed, een nuttige avond alleen de enige smet was het geblesseerd uitvallen van Knijf, na een ogenschijnlijk onschuldig duel kwam hij verkeerd terecht en scheurde daarbij zijn enkelband.”

Spelers Stompwijk’92 : J. Bennis, J. Sweere, J. Onderwater, T. van Veen, P. van Arend, Y. van Benten, E. Geus, D. Knijf, M. Droog, M. Luchtigheid, M. Jacobs, S. van der Salm, J. Disseldorp, R. Luiten, B. van Viegen, R de Jong en J. van der Voort.

Spelers VV Leiden : A. van der Meulen, D. Sjaardema, W. Schreuder, A. van Heusden, R. Donders, J. Devilee, Y. van der Meel, P. Hamelink, K. de Haas, W. Blok, E. Bakker, S. Fokkema, V. Donders, A. van der Meulen.

Bekijk hier de groepsindeling, het volledige wedstrijdschema en de uitslagen van de LAV Cup (voor zover bij de organisatie bekend).