LAV Cup, poule C- Er werd weer vrolijk op los gescoord in een wedstrijd om de Leidenamateurvoetbal Cup. Met een 6-2 nederlaag achter de kiezen moest SJZ terug naar Zoeterwoude. LSVV’70 is een een grootse vorm zo lijkt het. In competitieverband werd Blauw Zwart j.l. zaterdag al met 5-0 verslagen.

Om het mogelijk ongebreidelde enthousiasme aan Leidse kant maar gelijk te temperen: het trof woensdagavond een tegenstander die maar liefst vijf basisspelers miste. ‘Hebben wij ook zo vaak’, hoort men bij LSVV’70 al brommen. SJZ heeft echter een smalle selectie en kwam met slechts twaalf man naar de Kikkerpolder. Daar wijt Ludo Pistorius ook de zwakke wedstrijd en de ineenstorting van zijn team in het laatste kwartier aan. ,,Ik moest met een aantal jongens uit het tweede spelen en logischerwijs staat er dan geen eenheid op het veld. We speelden onsamenhangend en conditioneel was bij een aantal de pijp leeg op een gegeven moment. Jammer, maar geen man overboord. Zondag wacht koploper Altior en dan komen er hopelijk weer wat basisspelers terug. De competitie is natuurlijk veel belangrijker.”

Woordvoerder Neal Petersen van LSVV’70 borrelt een half uur na de wedstrijd nog wat na: ,,Een schandalige overtreding die niet op een voetbalveld thuishoort en al helemaal niet in zo’n wedstrijdje op een woensdagavond. Leo Casteel had zo maar zijn benen kunnen breken. Rood natuurlijk en voor mij ook omdat ik reageerde en de dader wegduwde. Een smet op een verder leuke wedstrijd.”

Casteel kon opgelapt worden en was kennelijk dusdanig op wraak belust dat hij in de resterende tijd drie keer scoorde. ,,Dat gebeurt niet bij elke club dat een linksback drie maal het net treft. Bij ons wel. Bij LSVV denderen de backs met regelmaat over de buitenspelers heen om te scoren of om minimaal gevaar te stichten. Deze tactiek komt natuurlijk uit de koker van Freek Jansen, onze trainer. Heel veel lof mijnerzijds voor het brein achter onze speelwijze (of Petersen zich met deze uitspraken zich voor de komende tijd wil verzekeren van een basisplaats is niet zeker, maar wel waarschijnlijk).”

Vervolgend: ,,Feit is wel dat wij onze tegenstander eigenlijk constant onder druk weten te houden. Jammer dat we dat zo laat in doelpunten wisten uit te drukken. Zaterdag wacht DSVP en ook die club zal met de staart tussen de benen afdruipen.”

Aan zelfvertrouwen geen gebrek bij de studentenclub. Opponent SJZ zou dit weekend graag aan dat zelfvertrouwen werken. Pistorius nog eens: ,,Gezien de resultaten van de laatste weken moeten we misschien wat compacter gaan spelen. We krijgen te veel goals tegen, dit keer geen open huis. Een goed resultaat tegen Altior is hard nodig.”

LSVV’70 – SJZ 6-2 (1-1). 0-1 Willemse, 1-1 Loos, 2-1 Doornenbal, Daniel Coret 2-2, 3-2 Casteel, 4-2 Doornenbal, 5-2 Casteel, 6-2 Casteel.