De zesde aflevering van ‘Leids voetbalkwartiertje‘ staat online. Met dit online voetbalprogramma geven Leidenamateurvoetbal en Sleutelstad aandacht aan uiteenlopende aspecten van de Leidse (en regionale) voetbalwereld. In deze aflevering: een portret van voormalig Meerburg-speler Gustavo Hamer, die nu bij Feyenoord speelt, en een sfeerverslag van het voetbalgala van Leidenamateurvoetbal met o.a. de finale van de Koetshuiscup. Dit is de laatste aflevering van het eerste seizoen van Leids Voetbalkwartiertje. Naar verwachting gaat het programma in september weer verder.

Gustavo Hamer kwam op tweejarige leeftijd naar Nederland. Hij begon met voetballen bij Meerburg. Daar werd het talent opgepikt door ADO Den Haag en later door Feyenoord. Dit jaar maakte hij zijn debuut in de hoofdmacht van de club uit Rotterdam en…werd landskampioen!

Voor het zesde jaar op rij sloot Leidenamateurvoetbal het seizoen af met een waar voetbalgala. Op het complex van Valken’68 kwamen twee sterrenteams met een greep uit de beste spelers uit de regio tegen elkaar uit. Ook maakten een aantal bekende gasten van Leids Voetbalkwartiertje hun opwachting: ADO Den
Haag speler Randy Wolters (vanaf gisteren FC Dundee!), ADO Den Haag-trainer Alfons Groenendijk en onder meer scheidsrechter betaald voetbal Allard Lindhout. Het hoogtepunt van de dag was natuurlijk de finale van de Koetshuiscup tussen Lugdunum en FC Boshuizen. Wij maakten een sfeerverslag.

Elke maand komt er een nieuwe aflevering van Leids Voetbalkwartiertje online. Voor het programma wordt hulp gevraagd aan voetballiefhebbers zelf. Bijzondere voetbalverhalen zoals het grootste voetbaltalent, de beste vrijwilliger, het oudste lid, een supersupporter of iemand met een fantastische ervaring kunnen worden aangemeld. Elke maand kiest de redactie het meest indrukwekkende verhaal uit en krijgt deze persoon een mooi plekje in de uitzending.

Ook leuke Leidse voetbalfilmpjes kunnen worden ingestuurd. Van mooie doelpunten tot overwinningsdansjes en kleedkamerrituelen, alles is welkom. Inzendingen kunnen naar [email protected] of [email protected] Blijf op de hoogte en volg Leids Voetbalkwartiertje ook op Facebook.

En..last but not least: om de programma’s te kunnen blijven maken hebben we steun nodig. Wilt u support leveren neem dan contact op met een van de genoemde e-maildressen. Voor nu alvast een mooie zomer voor een ieder!!