Met dank aan de KNVB, even alles op een rijtje voor at betreft de overschrijvingsperiode

Het overschrijven van leden

De overschrijvingsperiode is weer aangebroken. Een periode waarin veel spelers wisselen van vereniging. Sinds vorig jaar zijn we volledig overgestapt van de papieren overschrijvingsformulieren naar digitaal overschrijven! Hoe zat het nou ook alweer met dat digitaal overschrijven? We leggen het je voor het gemak nog een keer uit.

Digitaal overschrijven, wat betekent dit voor jouw vereniging?

Verenigingen moeten alle overschrijvingen regelen via Sportlink Club. Dit geldt zowel voor het veldvoetbal als voor het zaalvoetbal. Heb je dan helemaal geen grip en zicht meer op spelers die de club verlaten? Zeker wel! We lichten het toe met een voorbeeld.

Een speler wil graag bij jouw vereniging komen spelen, en nu?

Het werkt eigenlijk erg eenvoudig. Zodra een speler in de overschrijvingsperiode aangeeft uit te willen komen voor je vereniging, dan meld je de speler met een spelactiviteit aan in Sportlink Club. Dit is niet anders dan hoe je dit voorheen al deed. Heeft de speler een overschrijving nodig? Dan worden de KNVB en de oude vereniging automatisch op de hoogte gebracht.

Hoeft de oude vereniging geen akkoord meer te geven zodra een speler de club wil verlaten?

In de overschrijvingsperiode hoeft de oude vereniging in principe niets te doen om de overschrijving door te laten gaan. Afmelding van het lid bij de vereniging vindt automatisch plaats aan het einde van het seizoen.

Als de speler niet mag vertrekken, bijvoorbeeld vanwege een contributie achterstand dan kan de oude vereniging een financiële blokkade opleggen. De overschrijving wordt in dat geval niet doorgevoerd. De mogelijkheden van zowel de nieuwe als de oude vereniging met betrekking tot overschrijvingen lichten we hieronder in meer detail toe.

Hulp nodig bij het overschrijven van leden?

Het digitaal overschrijven zal vorig jaar vast even wennen zijn geweest, maar uiteindelijk bespaart het je een hoop tijd. We hopen dat je de overstap toen al als positief hebt mogen ervaren. Hieronder alvast een direct link naar de pagina waar we je uitleggen hoe je spelers kunt overschrijven in Sportlink Club.

– Op welke manier doe ik een overschrijving in Sportlink Club? –

Daarnaast hebben we ook een algemene pagina wat betreft de overschrijvingsperiode in het Support Center voor je klaarstaan. Neem er alvast een kijkje! We hopen je met dit bericht zo ook tijdens deze overschrijvingsperiode weer verder te helpen. Veel succes en alvast op naar een mooi nieuw seizoen!