In deze rubriek zetten wij de op een speler, trainer of een bestuurder. Het hemd gaat dus in figuurlijke zin van het lijf. De rubriek zal regelmatig voorbij komen en de vragen zullen wekelijks worden aangepast. Dit keer is het de beurt aan Michael Derksen van FC Rijnland zaterdag. Wanneer jij als speler, trainer of bestuurslid ook eens aan de beurt wilt komen stuur dan een beknopt bericht naar redactie@leidenamateurvoetbal.nl

VraagAntwoord
Mijn naam is Michael Derksen, 31 jaar (22-05-1985). Ik werk in de horeca en ik heb een prachtige dochter en een zoon op komst.
Mijn voetballoopbaanIk ben begonnen in de C'tjes bij RCL. Ik was een late voetballer, aangezien ik jaren op judo had gezeten. Na 2 jaar in de C werd ik benaderd door UVS waar ik de rest van mijn jeugd gespeeld heb. Dit was de leukste tijd van heel mijn voetbalcarrière. Na de A ben ik verhuisd naar Voorschoten '97, aangezien het eerste van UVS te hoog gegrepen was. Tegelijkertijd bleef ik trainer bij de jeugd van UVS, wat ik met heel veel plezier jaren gedaan heb. Na Voorschoten'97 heb ik een lange tijd bij FC Boshuizen gespeeld. Nadat ik minder tijd en energie had, ben ik overgestapt met een paar vrienden naar Leidsche boys, waar ik twee seizoenen heb gespeeld. Nu speel ik met veel plezier bij FC bedcelona 🙂 uhhh FC Rijnland bedoel ik.
Wat zijn je passies/ hobby’s naast het voetbal Mijn passie naast het voetbal is mijn gezin en vrienden.
Naam en plaatsen lagere en middelbare school waar je vertoefdeBasisschool 'De Hobbit' in Leiderdorp, middelbare school 'Da Vinci college'.
Amateurseizoen start later en eindigt laterIk ben van mening dat dit een hele slimme keuze is van de KNVB.
Mijn favoriete Nederlandse clubIk heb geen persoonlijke club waar ik echt voor ben. ADO, Ajax en Feyenoord kijk ik wel altijd.
Voorspelling top vijf EredivisieFeyenoord, Ajax, PSV, FC Utrecht, Vitesse.
Mooiste drie sportmomenten uit je leven. Van jezelf of anderzijds 1. Robin van Persie met zijn prachtige kopbal tegen Spanje op het WK 2014, vooral Jack van Gelder was fantastisch. 2. 1e bij de Zuid-Hollandse kampioenschappen Judo onder de 14 jaar. 3. De kampioenswedstrijd met UVS A1 voor promotie naar de 1e divisie.
Wat zijn je eigen toekomstplannen binnen het voetbal en daarbuiten Voetbal staat al jaren op een laag pitje, aangezien ik fysiek met de jaren er niet beter van ben geworden. Ik speel lekker zo in de 4e klasse, ook heb ik het heel druk met mijn werk en dat is toch mijn eerste prioriteit.
Deze clubs in het amateurvoetbal volg ik meestal welIk volg weinig amateurclubs. Kijk alleen 's maandags even in het Leidsche Dagblad.
Mooiste complex van de regioQuick Boys
Zo ziet mijn weekend er doorgaans uitZaterdags lekker voetballen en zondags is altijd voor mijn gezin.
Te triest voor woordenBelastingstelsel in Nederland
Dat vind ik nou humorChuck Schilthuizen
Spijt vanDit interview??? Pff, wat een klus 😉
Wat een afgangPatricia Paay over de whatsapp
Tweede KamerverkiezingenIk stem nooit, denk dit jaar voor het eerst weer een x.
Donald TrumpHeld
Mijn voorbije vakantieHeerlijk rustig met het gezin in Spanje in de relaxmodus.
LevensmottoLiever arm en gelukkig tot de dood! Dan kaviaar op me brood!
Lekker dingIk kijk niet naar andere vrouwen 😉
Zomer 2017Wordt mijn zoon geboren
Zou ik graag beter beheersenSpaanse taal
Dit bestel ik bij de snackbarRas speciaal
Avondje uitLekker naar de sauna, daarna een drankie ergens doen of het casino.
Deze muziek luister ik graagTino Martin
Lekkerste gerechtenSushi
Beste en slechtste voetbalanalisten en waaromIk denk niet dat je een beste en slechtste hebt. Iedereen heeft een andere kijk op het spelletje, al moet ik zeggen dat sommigen bij FOX sports wel heel erg hun mening geven ter positieve aan hun oude club waar ze gespeeld hebben. En niet te vergeten: Voetbal Inside is heerlijk om naar te kijken, hulde aan Van der Gijp.
De verwachtingen voor de rest van het seizoenWij draaien nu lekker en gaan denk ik weinig meer verliezen. We moeten tegen de nummers 1 t/m 3 punten gaan pakken en gaan voor de 4e plaats en een plek in de nacompetitie.
Dat wil ik graag nog even kwijtLeidenamateurvoetbal is een aanwinst voor het amateurvoetbal in de regio. Goed gedaan!