In deze rubriek zetten wij de op een speler, trainer of een bestuurder. Het hemd gaat dus in figuurlijke zin van het lijf. De rubriek zal regelmatig voorbij komen en de vragen zullen wekelijks worden aangepast. Dit keer is verdediger/middenvelder Danny Sjaardema van VV Leiden aan de beurt. Wanneer jij als speler, trainer of bestuurslid ook eens aan de beurt wilt komen stuur dan een beknopt bericht naar [email protected]

VraagAntwoord
Ik ben Danny Sjaardema geboren op 27-12-1989 in Leiderdorp, nu woonachtig in Voorhout samen met mijn vriendin, Sportmanagement gestudeerd, werkzaam als pedagogisch medewerker sport.
Mijn voetballoopbaanBegonnen bij UVS als 5-jarige, 1 seizoen in de E1 van Sparta Rotterdam gespeeld, maar verder tot en met de A1 bij UVS. Bij de senioren naar VV Leiden verkast. Vervolgens 2 jaar bij DoCoS gespeeld en nu weer terug bij VV Leiden.
Wat zijn je passies/hobby’s naast het voetbal Het geven van tennisles, de voetbalschool (Voetbalcollege Leiden) op zondagochtend bij UVS en een weekendje weg met mijn vriendin of vrienden.
Toekomst van het Nederlandse voetbalEerst dat kunstgras maar eens weg. Ook de eigen jeugd een kans geven, bijvoorbeeld jongens als Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong.
Mooiste buitenlandse ploegReal Madrid
Favoriete spelerArjen Robben
Winnaar EredivisiePSV
Beste vijf spelers in de Eredivisie van dit momentZiyech, De Ligt, Berghuis, Jorgensen en Lozano
Mooiste drie sportmomenten uit je leven. Van jezelf of anderzijds 1. Seizoen met UVS A1, 2. Het bereiken van de Nederlandse kampioenschappen tennis bij de jeugd 3. Raymond van Barneveld die in 2007 Phil Taylor in de WK-finale verslaat in een allesbeslissende leg.
Wat zijn je eigen toekomstplannen binnen het voetbal en daarbuiten Daar ben ik eigenlijk niet zo mee bezig. Wel zal ik altijd wel dingen in de sport blijven doen.
Deze clubs in het amateurvoetbal volg ik meestal welUVS en DoCoS
Zo ziet mijn weekend er doorgaans uitZaterdag de wedstrijd met VV Leiden en daarna wat leuks met mijn vriendin. Zondagochtend techniektraining geven en 's middags vaak voetbal kijken.
Dat vind ik nou humorJohan, Gijp en Boskamp
Dat zou ik nou nooit doenRoken
Onbedaarlijk lekker eten en mijn favoriete drankje Ik houd van lasagna. Een favoriet drankje heb ik niet echt.
Mijn favoriete plekje in de regio LeidenOveral waar gevoetbald wordt
RokenNiet dus
Laatste film die ik zagCaptain Philips
Mijn Kerst en Oud en NieuwEigenlijk heel standaard, gezellig samen zijn de familie en verder geen bijzondere dingen.
LevensmottoPluk de dag
Lekker dingMijn vriendin!
Ik geloof inEerlijkheid. Mensen die dat niet zijn, komen zichzelf later altijd tegen.
Jouw all-time top 3 favoriete muzieknummersStand by me, One love (U2), For once in my life (Stevie Wonder)
Wat ik over zou willen doenSommige dingen lopen nou eenmaal niet volgens plan, maar ik zou niet echt iets over willen doen.
Zou ik graag beter beheersenKoppen
VV Leiden eindigt dit seizoen op plaats11
Verschrikkelijk overgewaardeerdIk vind de gekte rondom het Nederlandse damesvoetbal wel een tikkie overdreven.
Mijn plannen en wensen voor 2018Dat Leiden zich handhaaft in de 3e klasse en dat ik zelf maar zo lang mogelijk fit mag blijven.
Dat wil ik graag nog even kwijtGa zo door met jullie website!