In deze rubriek zetten wij de op een speler, trainer of een bestuurder. Het hemd gaat dus in figuurlijke zin van het lijf. De rubriek zal regelmatig voorbij komen en de vragen zullen wekelijks worden aangepast. Dit keer is verdediger Ramon Weijers van Meerburg aan de beurt. Wanneer jij als speler, trainer of bestuurslid ook eens aan de beurt wilt komen stuur dan een beknopt bericht naar redactie@leidenamateurvoetbal.nl

VraagAntwoord
Mijn naam is Ramon Weijers, 28 jaar oud en ik ben woonachtig in Zoeterwoude-Rijndijk samen met mijn vriendin. Ik heb eind 2015 mijn master Social & Organizational Psychology afgerond aan de Universiteit van Leiden en ben momenteel gedetacheerd door Yacht als HR Adviseur bij ABN AMRO in Amsterdam-Zuid.
Mijn voetballoopbaanBegonnen in de jeugd van VVSB en daar tot mijn 21ste gespeeld in het 2e elftal op de zondag. Hierna 1 jaar bij Teylingen gespeeld in de 2e klasse, de overstap gemaakt naar SJC waar ik 2 jaar heb gespeeld en daarna i.v.m. studie voetbal op een lager pitje gezet. In die periode heb ik gespeeld bij Football Factory en ben vervolgens overgestapt naar Meerburg toen ik in Zoeterwoude-Rijndijk ging wonen. Hier heb ik het uitstekend naar mijn zin en de club biedt een voor mij ideale combi tussen prestatief voetbal en gezelligheid.
Wat zijn je passies/hobby’s naast het voetbal Naast het voetbal onderneem ik graag leuke dingen met mijn vriendin en vrienden. Zo maak ik bijvoorbeeld meerdere stedentrips per jaar. Verder ben ik bezig met de opstart van een eigen onderneming.
Toekomst van het Nederlandse voetbalUiteindelijk zal het Nederlands elftal er wel weer bovenop komen. Dit zal wel de nodige tijd gaan kosten. Wat betreft het clubvoetbal zie ik het iets somberder in. Het Europese succes van Ajax van het afgelopen jaar is in mijn optiek een grote uitzondering en iets wat we de komende jaren niet meer gaan zien. Het financiële gat met landen als Engeland en Duitsland is veel te groot.
Mooiste buitenlandse ploegReal Madrid
Favoriete spelerLionel Messi
Winnaar EredivisiePSV, heeft tot nu toe het geluk van een kampioen. Zoals Isimat-Mirin die ver in blessuretijd toch de winnende maakt.
Beste vijf spelers in Nederland van dit momentLozano, Ziyech, Van Ginkel, Amine Maatoug & Mido Al Shamali.
Mooiste drie sportmomenten uit je leven. Van jezelf of anderzijds Successen met VVSB 2, de rol van Oranje op WK 2010 & WK 2014. Ondanks het feit dat beide toernooien niet het gewenste succes opleverden heb ik enorm genoten.
Wat zijn je eigen toekomstplannen binnen het voetbal en daarbuiten Binnen het voetbal hoop ik nog een paar mooie jaren met Meerburg mee te maken, waarin wij ons doorontwikkelen als zaterdagvereniging en de stap omhoog zullen maken. Buiten het voetbal wil ik mij op professioneel vlak verder ontwikkelen en graag een eigen onderneming van de grond krijgen.
Deze clubs in het amateurvoetbal volg ik meestal welVVSB en de andere Bollenstreekclubs via de website van mijn maat Gerben Oostdam, www.voetbalindebollenstreek.nl
Zo ziet mijn weekend er doorgaans uitVrijdagavond heb ik tegenwoordig meestal een rustige avond, af en toe een klein drankje. Zaterdagochtend even naar de stad en vervolgens naar de club. In de avond ga ik meestal even op stap, om vervolgens zondag lekker relaxed te doen.
Onbedaarlijk lekker eten en mijn favoriete drankje Ik hou van de Italiaanse keuken en een speciaalbiertje gaat er ook prima in.
Mijn favoriete plekje in de regio LeidenDe Leidse binnenstad
RokenNooit gedaan en zal het ook nooit gaan doen.
Laatste film die ik zagIk kijk momenteel de serie Suburra (Netflix), een aanrader!
Lekker dingUiteraard mijn vriendin.
Ik geloof inDicht bij jezelf blijven en doen waar jij denkt goed aan te doen.
Jouw all-time top 3 favoriete muzieknummersLose Yourself- Eminem, RHCP-Californication zijn beiden tijdloze nummers vind ik.
Wat ik over zou willen doenIk zou mijn studiecarrière graag overdoen maar dan in een sneller tempo.
Meerburg eindigt dit seizoen op plaatswelke rechtgeeft op (het spelen voor) promotie.