Het tiende ‘Lopende Vuurtje’ is daar. Nieuwtjes, wetenswaardigheden, opvallende feiten, evenementen bij de clubs en te veel om op te noemen krijgen weer aandacht in deze rubriek. Onze redactie pluist de sites van de clubs uit op zoek naar informatie. Wilt u ook iets vermeld zien? Stuur dan een mail naar ons en we maken ruimte vrij. Het adres is: redactie@leidenamateurvoetbal.nl. Op naar nummer 11. Deadline copy: dinsdag  7 november.

 • De engerlingen leken even de macht te grijpen bij Roodenburg. De larven zijn een aantrekkelijke prooi voor vogels die de larven rücksichtslos uit de grond rukken. Daarbij beschadigden ze de grasmat zodanig dat voetbal voorlopig onmogelijk leek. De gemeente Leiden sloeg terug en hard. Een stuk veld werd vervangen en er werden nieuwe zoden gelegd. Zo kon Roodenburg toch op echt gras spelen. Wellicht hierdoor geïnspireerd won de thuisploeg met 3-1 van Football Factory.
 • Zumba dansen in Noord? Dat kan nu op woensdagmiddag bij Roodenburg. De lessen zijn bedoeld voor meisjes, moeders en vrouwen vanaf 12 jaar.
 • Het aantal KNVB leden nam voor het eerst in jaren af. Vooral onder jongens en meisjes van onder de 13 nam de sport in populariteit af. Toch telt de KNVB nog meer dan 1,2 miljoen leden.
 • Sinterklaassurprise bij SJZ ,,We zijn zeer verrast met het bericht dat het ING Nederland fonds voor medewerkers een donatie aan onze club heeft toegekend van € 1.000,-. Deze donatie is aangevraagd door medewerker J.P. Meeder. Namens het bestuur willen we zowel J.P. als ING Nederland heel erg bedanken.” Hadden wij nu ook gelezen dat de kleedkamers gerenoveerd gaan worden en dat daar actie voor wordt gevoerd?
 • Vrijdag 3 november organiseert de Meerburg activiteitencommissie een gezellige klaverjas en dartavond. Dus wil je je krachten meten op het dartbord of ga je liever klaverjassen? Iedereen is van harte welkom!!!! Aanvang van deze gezellige avond: 20.00 uur.
 • ,,Elk jaar worden er 750.000 voetbalwedstrijden gespeeld. De scheidsrechter helpt, in samenwerking met trainers en spelers, deze wedstrijden in goede banen te leiden. Een belangrijke rol dus! Lijkt fluiten jou leuk? Probeer het gewoon!” Wat er van je gevraagd wordt en verdere details zijn op de website van de vv Oegstgeest vermeld.
 • Op zaterdag 28 oktober konden alle leden van v.v. UDO en v.v. Oegstgeest hun stem uitbrengen voor de nieuwe naam van de fusieclub. Na het tellen van de stembriefjes was de uitslag duidelijk: onze clubs gaan vanaf volgend seizoen gezamenlijk voetballen als… FC Oegstgeest! Erg spannend werd het uiteindelijk niet. Een overgrote meerderheid van bijna 75% van de stemmende leden had een voorkeur voor de naam waar onze plaatsnaam Oegstgeest onderdeel van is, aldus de clubs. Proficiat en heel veel succes namens leidenamateurvoetbal.nl
 • FC Rijnvogels is trots en met recht! ,,Onze presentatiegids is dit jaar in de prijzen gevallen. Tussen de vele inzendingen vond een landelijke jury onze gids er zodanig kwalitatief en inhoudelijk goed uit zien dat deze beloond werd met een derde prijs. Mooi dat het vele werk niet alleen binnen maar ook buiten de club op deze wijze gewaardeerd wordt.”
 • De KNVB heeft een online tool voor trainers opgestart lazen we op de website van FC Rijnvogels: ,,Deze online tool biedt trainers gratis toegang tot honderden oefeningen, kant-en-klare trainingsschema’s en inspireert hen om jeugdvoetballers optimaal te laten genieten van wat zij het liefste doen: voetballen. Rinus beantwoordt aan de vraag van veel beginnende trainers die op zoek zijn naar toegankelijk trainingsvormen en biedt zowel losse oefeningen, volledige trainingen en programma’s van meerdere weken. Dankzij Rinus kunnen clubs voortaan zelf hun trainers, coördinatoren en andere vrijwilligers actief op weg helpen bij het opzetten van trainingen. Maar ook trainers en coördinatoren zelf kunnen rechtstreeks aan de slag met de kennis die er te vinden is.” Goed nieuws voor alle trainers van alle clubs. Als waarachtige trainer ben je nooit uitgeleerd immers!
 • Ruim een jaar na de start, is het 1 november zover, dan speelt het G-team van RCL hun eerste toernooi. En meteen op een bijzondere plek: in het stadion van ADO. Hoe bereiden ze zich voor? Hoe is de sfeer. het G-voetbal in de lift!
 • Ook UVS heeft nieuws over de G-afdeling: ,,Dat UVS een bijzondere club wisten wij natuurlijk al. Het werd laatst op tv nog eens uit onverdachte hoek bevestigd door Jack van Gelder in een interview met Urby Emanuelson, wiens zoon bij UVS speelt: “UVS?, mooie club, ouwe club, goeie club”.  Wat UVS ook uniek maakt speelt zich een beetje af in de schaduw van allerlei selectieteams: namelijk een bloeiende G-afdeling. Dit jaar was Barend Lavrijsen (46 jaar en prominent G-voetballer) 25 jaar lid van UVS…….”
 • Veel kavels zijn bekend en uiterst aantrekkelijk: ,,Valken’68 viert komend seizoen 2017-2018 het vijftig jarig bestaan. Het seizoen zal bol staan van de activiteiten. Onderdeel daarvan is ook de tweejaarlijkse terugkerende veiling op 10 november 2017. Met de opbrengst van de kavels, die gratis beschikbaar worden gesteld of “unieke” kavels die tegen een lage inkoopprijs worden verstrekt, financiert Valken’68 structurele verbeteringen op  Sportpark’ ’t Duyfrak.”
 • Voorschoten’97 komt met 100 veldvoetbalteams uit in de competitie 2017-2018. Daarmee is onze club de grootste voetbalvereniging van het district West 2 c.q. van de provincie Zuid-Holland. Al jaren gooien wij hoge ogen in lijstjes met ledenaantallen, hoog spelende selecties en de hoeveelheid actieve teams, maar voor het eerst weet Voorschoten zich koploper in zo’n klassement. Zoals bij de meeste verenigingen het geval is, is circa driekwart van onze leden in jeugdteams ondergebracht.” Dit plukten we van de site van de grootste club van West 2. ARC claimt trouwens ook hoog te moeten staan, maar dat zou door de KNVB over het hoofd gezien zijn.