Het twaalfde ‘Lopende Vuurtje’ is daar. Nieuwtjes, wetenswaardigheden, opvallende feiten, evenementen bij de clubs en te veel om op te noemen krijgen weer aandacht in deze rubriek. Onze redactie pluist de sites van de clubs uit op zoek naar informatie. Wilt u ook iets vermeld zien? Stuur dan een mail naar ons en we maken ruimte vrij. Het adres is: redactie@leidenamateurvoetbal.nl. Op naar nummer 13. Deadline copy: dinsdag  21 november voor 19 uur.

 • Geen ingooi, maar een intrap, bij een overtreding mag het slachtoffer zelf gelijk met de bal wegdribbelen en een penalty toekennen bij het ontnemen van een scoringskans waar ook op het veld. Dat waren wat experimentele, nieuwe regels in een wedstrijd tussen FC Lisse en Quick Boys onder toeziend oog van Marco van Basten. In de conservatieve wereld van het voetbal lijkt het onwaarschijnlijk dat een van de regels binnen afzienbare tijd ingevoerd al worden. Discussie hierover is natuurlijk welkom en wie weet….
 • UVS meldt: ,,Sinds kort hebben wij een nieuw kassa systeem in de kantine, deze wordt geleverd door Le Credit Sportif. Het is een simpel en gebruiksvriendelijk systeem. De ervaring met het nieuwe systeem is positief. Met de introductie van het nieuwe kassa systeem introduceren wij ook de UVS Clubcard. Met deze kaart kun je vanaf nu nog makkelijker afrekenen aan de bar. De UVS Clubcard heeft enkele belangrijke voordelen: je hoeft geen geld meer mee te nemen naar de club, je hebt overzicht en controle over je bar-uitgaven (of die van je kind).” Meer details op de site natuurlijk. De blauwwitte club is niet de eerste en zeker ook niet de laatste met dit initiatief. We houden u op de hoogte.
 • Alle kinderen van 4 tot twaalf jaar zijn woensdagmiddagen welkom bij Roodenburg om leuke (voetbal)spelletjes te doen onder begeleiding. Voor vrouwen wordt er wekelijks een Zumbamiddag georganiseerd.
 • Zaterdag kan Lugdunum uit bij DSO het eerste periodekampioenschap pakken. Een prestatie van formaat van de brigade van Jan Wansink en Henk de Cler.
 • En zondag? Zondag kan FC Rijnland hetzelfde doen op bezoek bij Nicolaas Boys. Wij wensen beide teams alvast veel succes!
 • SJZ: ,,De ‘gouden bingo’ werd zaterdagavond 4 november ineens onderbroken. Dat was opmerkelijk want als de bingoërs eenmaal fanatiek met hun spel bezig zijn, moet niemand hen storen.
  Toch hadden de 120 (!!!) bezoekers – het clubhuis was tot de laatste plaats bezet, alles wat als schrijftafel kon dienen, was ingezet – vrede met het kortstondige intermezzo. Bestuurslid Monique Pieterse kreeg zelfs de zaal stil toen zij bekend maakte dat het bestuur had besloten om Rick Engel en Jan Menting te benoemen tot Lid van Verdienste van SJZ.” Over het hoe en waarom leest u op de website van de Zoeterwoudse club.
 • ,,Vanaf november wordt de verkiezing van de fair play speler van de maand ingezet. Elke opeenvolgende maand zal er één speler uit de jeugd worden uitgekozen die deze titel mag dragen. De uitreiking van deze prijs zal plaats vinden voor een wedstrijd van Zondag 1.” Dit en meer lazen we op de site van ASC. Het lijkt ons een titel die je met trots kunt dragen.
 • UVS O17-1, uitkomende in de landelijke 3e Divisie, speelde tot op heden 6 competitiewedstrijden, waarbij de resultaten wisselend waren. Afgelopen zaterdag stond voor UVS O17-1 het mooie en altijd beladen duel met SC Feyenoord op het programma. De tribune langs het hoofdveld was zeer goed bezet met nieuwsgierige toeschouwers die waren afgekomen op dit mooie affiche. Onder hen de heren Van Bronkhorst en Makaay, wiens zonen in de basisopstelling waren opgenomen bij de Rotterdammers. Wie er aan het langste eind trok en hoe dat tot stand kwam is te lezen op de website van de blauw-witten. Tipje van de sluier? Er was Leids succes..
 • Eindelijk, het gaat dan toch gebeuren. Uiterlijk komende zomer moet DoCoS over een extra kunstgrasveld beschikken. De gemeenteraad heeft dat donderdagavond besloten. Met een nipte meerderheid (20 stemmen voor en 19 tegen) nam de gemeenteraad een voorstel aan om DoCoS te voorzien van een extra kunstgrasveld. Details (wie stemden er voor en wie tegen) op de website. Of de club helemaal tevreden is? Er staan meer zaken op de verlanglijst van de roodwitten.
 • Op 24 november organiseert ASC weer een wijnproeverij. Zoals u van ons gewend bent, staat tijdens deze avond het wijnproeven centraal. En natuurlijk bent u in de gelegenheid al deze wijnen te bestellen. De wijnkelder kan voor kerst maar weer goed gevuld zijn nietwaar? Schroom niet, want de opbrengst komt ten goede aan ASC!
 • De UVS Kidsclub is de motor achter vele evenementen die voor de jeugd worden georganiseerd. Denk hierbij aan de Taptoe, het Sinterklaasfeest voor JO-8, JO-9 en Ukken, Ajax- Kidstour, Pupil van de week, Derby Dag voorwedstrijden, zaalvoetbaltoernooi, wedstrijdbezoek ADO Den Haag, basketbalavondje ZZ Leiden en de Sportdag. Al deze evenementen worden door een (te) kleine groep van zes enthousiaste commissieleden en een groep vrienden van de Kidsclub georganiseerd. U raadt het al: wie wil het team versterken?
 • Valken’68: ,,We willen met trots vermelden dat Bo van den Bosch, keepster van de MO15,  is geselecteerd voor MO14 bij Oranje. Hoe gaaf is dat!!  20 november is haar eerste activiteit. We zijn super trots op haar en wensen haar heel veel succes.”
 • De zevende veiling van dezelfde club, Valken’68,  werd wederom een hoogtepunt in dit jubileumseizoen. Aan het eind van de avond, na het veilen van 287 kavels, stond er een omzet van 62.000 Euro op de klok. Na aftrek van wat kosten blijft er 57.000 Euro netto over om te investeren in het duurzamer maken van de Valken’68’accomodatie. Kopers en sponsors van harte bedankt namens de veilingcommissie van Valken’68.
 • Volgende week een overzicht van alle sinterklaasfeesten bij de clubs! Zorg dat uw kind er bij is. Over de kleur van de pieten is ons niets bekend……
 • In de week van 20 november een overzicht van tal van december festiviteiten bij onze ‘LAV-clubs’