Het dertiende ‘Lopende Vuurtje’ is daar. Nieuwtjes, wetenswaardigheden, opvallende feiten, evenementen bij de clubs en te veel om op te noemen krijgen weer aandacht in deze rubriek. Onze redactie pluist de sites van de clubs uit op zoek naar informatie. Wilt u ook iets vermeld zien? Stuur dan een mail naar ons en we maken ruimte vrij. Het adres is: redactie@leidenamateurvoetbal.nl. Op naar nummer 14. Deadline copy: dinsdag  28 november voor 19 uur.

 • Oktoberfest bij VV Zwammerdam! Op 25 november aansluitend op de wedstrijd tegen Van Nispen. Natuurlijk is het leuk als je verkleed bent zoals het bij een dergelijk feest past! Lederhosen, kniekousen voor de mannen en voor de vrouwen een dirndl pakje. Een tip van de redactie: het nummer ‘Ein Prosit der Gemütlichkeit’ is een absolute knaller in Beieren.
 • Renzo Scanu nam namens Roodenburg deel aan de eerste Nederlandse cursus wandelvoetbal van de KNVB. Renzo’s inzet werd beloond met een certificaat en hij is dus de eerste Leidse wandelvoetbaltrainer. De felicitaties van Leidenamateurvoetbal gaan zijn kant op.
 • Op de website van UVS nog eens wat informatie over de nieuwe regels van de kleinste voetballertjes: ,,De nieuwe wedstrijdvormen van de KNVB die zijn ingevoerd zijn een hele verandering en vragen om een aanpassing van niet alleen de spelers, maar ook van leiders en ouders. De regels moeten beter aansluiten op de belevingswereld van de kinderen De aanpassingen naar een kleiner veld en kleinere teams zorgen voor optimaal voetbalplezier en dragen bij aan de ontwikkeling van de spelers. Er is sprake van meer balcontacten, samenspelen, meer dribbelen, schieten, passen en scoren. Voor coaches en ouders (!) geldt dat zij de kinderen slechts positief moeten stimuleren en geen aanwijzingen moeten geven.”
 • Feest bij Lugdunum! Aanstaande zaterdag na de kraker tegen Valken ’68 treedt een keur van (Leidse) artiesten op in de kantine van de groenwitten. Wesley Klein, Ray Benjamin en Robert van Hemert zingen de sterren van de hemel. Dat wordt een latertje!
 • Nog een feest:  ,,De stadsderby tussen DoCoS en UVS krijgt drie speelhelften. De spelers van beide Leidse clubs verzorgen het eerste en het tweede bedrijf. De derde helft wordt opgeluisterd met een muzikaal optreden door artiest Jeffrey van Es.”
 • DoCoS organiseert op maandag 27 november aanstaande, van 19.30-21.30 uur, samen met de commissie Normen en Waarden een brainstormavond, met als thema: ‘vrijwilligers en gedragsregels’. We vragen alle teamleiders om een speler of ouder af te vaardigen om namens het team deze brainstormsessie bij te wonen.
 • Op zaterdag 4 november 2017 ondertekenden de voorzitters van Bloemerd Onroerend Goed en Sport en Voetbalvereniging RCL formeel de gebruikersovereenkomst voor het gloednieuwe complex. Hiermee is de BOGS de verhuurder aan RCL. De beide voorzitters, Pierre van Overloop en Kees van der Burg, spraken hun vertrouwen uit in een fantastische samenwerking. Naast RCL zal de praktijk voor fysiotherapie De Ommedijk, Floreokids en Smallsteps ieder een deel van het complex en/of de velden van de BOGS gaan huren.
 • Voorschoten 97 professionaliseert haar medische begeleiding en breidt de samenwerking met Paulides + Partners Fysiotherapeuten verder uit. Zaterdag 18 november hebben Peter Paulides namens Paulides + Partners en Ton van Emmerik, voorzitter van Voorschoten ’97, hiertoe een contract getekend. Naast het al bestaande inloopspreekuur voor de jeugd gaat Voorschoten ’97 voor de zaterdagselectie de mogelijkheden om te herstellen en te revalideren op een professionele manier gestalte geven.
 • Het terras bij Voorschoten’97 is zo goed als klaar. Weer een stapje op weg naar een absolute toplocatie voor jong en oud. Het pannaveldje is het volgende project dat aangepakt gaat worden.
 • Op de site van UDO lazen we: ,,Met de fusie in het vooruitzicht proberen we met z’n allen zoveel als mogelijk nog grote uitgaven te doen voor kleding. Er zijn alleen leden die soms een maatje groter willen hebben van een trainingssweater of wedstrijdshirt. Mocht u nog te kleine kleding hebben liggen die niet meer gebruikt wordt, lever dit dan alstublieft in bij UDO zodat we er een ander nog gelukkig mee kunnen maken. Laten we met z’n allen kijken of we door het ruilen van kleding het dit jaar nog uit kunnen zingen.”
 • ASC: Zoals aangekondigd heeft Hans Schiphorst aangegeven af te treden als Voorzitter/Commissaris Voetbal op de ALV van 16 november. Dat betekent dat er een vacature voor deze functie is. Het bestuur is daarom op zoek naar kandidaten voor de opvolging van Hans.
 • De algemene ledenvergadering van SJZ vindt plaats op 12 december om 20.30 uur in het clubhuis.
 • Op 29 november 2018 om 20.00 uur zal er op de Kooltuin een algemene vergadering plaatsvinden. “Waar staat FC Rijnvogels, en waar gaan we naartoe?”.
 • Meerburg: ,,Zie ginds komt de stoomboot in de Ledenshop aan! Maak net als Sinterklaas gebruik van onze Ledenshop. Bij aankoop van trainingskleding gratis naam of nummer bedrukken en geen servicekosten in de online ledenshop.” Ook Kagia biedt online leuke kortingen aan wat betreft clubkleding.
 • Oegstgeest: ,,De naam van de fusieclub is door de leden gekozen en het liefst had de Fusiebegeleidingscommissie nu ook zo snel mogelijk (tussen half en eind november) een Algemene Ledenvergadering georganiseerd waar de leden zich kunnen uitspreken over de fusie. Deze ALV was gepland half november. Er ligt echter nog een belangrijke beslissing voor in de gemeenteraad van eind december. In plaats van een ALV is er nu op 11 december een voorlichtingsbijeenkomst waarin we de leden bijpraten over de laatste stand van zaken rond de fusie. Een agenda voor deze bijeenkomst volgt binnenkort op deze site. De ALV waarin we het fusiebesluit aan de leden voorleggen, is voorlopig verplaatst naar medio januari.”
 • FC Rijnvogels en Lugdunum speelden een oefenwedstrijd die met 4-1 gewonnen werd door de hoofdklasser. Opmerkelijk: Soufiane Boukhidous scoorde na 15 seconden voor de Leidenaren en Romano van der Stoep wist drie doelpunten te produceren in de rest van de wedstrijd.
 • VV Leiden is de eerste ploeg die zich geplaatst heeft voor de volgende ronde van de LAV Cup. Bovendien heeft de Leidse club alle wedstrijden gespeeld. In sommige poules is het nogal onoverzichtelijk omdat er een verschillend aantal wedstrijden is gespeeld. Een oproep onzerzijds: maak zo snel mogelijk afspraken om de poulefase af te ronden, indien nog niet gedaan. Woensdag 31 januari is de loting voor de volgende rondes en t.z.t. dient alles gespeeld te zijn!!!!
 • Tijdens de winterstop gaan er nogal wat clubs met hun selecties erop uit om zich gezamenlijk voor te bereiden op de tweede helft van het seizoen. Leidenamateurvoetbal doet wat de verslaggeving vanzelfsprekend een stapje terug. Om de volgers van de site en de clubs van dienst te zijn vragen wij om verslagen, filmpjes en/of foto’s van het verblijf elders.
 • Uitslag oefenwedstrijd deze week: FC Rijnvogels-Lugdunum 4-1. Soufiane Boukhidous opende na amper vijftien tellen de score. Romano van der Stoep scoorde onder meer driemaal voor de Katwijkse hoofdklasser.