Het zestiende ‘Lopende Vuurtje’ is daar. Nieuwtjes, wetenswaardigheden, opvallende feiten, evenementen bij de clubs en te veel om op te noemen krijgen weer aandacht in deze rubriek. Onze redactie pluist de sites van de clubs uit op zoek naar informatie. Wilt u ook iets vermeld zien? Stuur dan een mail naar ons en we maken ruimte vrij. Het adres is: redactie@leidenamateurvoetbal.nl. Het plaatsen zal wel even duren want dit is voorlopig het laatste Lopend Vuurtje van 2017. De vlam wordt even gedoofd in de winterstop, maar we komen terug natuurlijk. Bij deze de deadline voor de volgende versie: 9 januari 2018.

 • Het Nederlands Kampioenschap Onderwatervoetbal werd aanstaande zondag gehouden in zwembad Het Wedde in Voorschoten. De Voorschotense Duikvereniging Palmare werd vorig jaar Nederlands kampioen en verdedigt nu haar titel. Zes duikverenigingen uit het hele land traden aan om zelf een gooi naar de titel te doen. Behangen met 14 kilo lood en een fles met perslucht lopen de duikers van een team over de bodem van het zwembad. Een zware bal, gevuld met zout water, dient in het doel van de tegenstander te belanden.
 • Goed nieuws van Roodenburg. Vanwege toeloop van jonge leden gaat de club twee nieuwe jeugdteams inschrijven voor de voorjaarsreeks.
 • Bij diezelfde club is er voor 18 december een algemene ledenvergadering uitgeschreven. Over tal van belangrijke onderwerpen wordt opening van zaken gegeven. Komt allen!
 • VV Leiden en FC Rijnland gaan fuseren. Hoe gaat de nieuwe vereniging heten? In welke kleuren gaan zij spelen? Daar hebben de leden inspraak in getuige dit bericht op de sites van de clubs: ,,Zoals je misschien al weet vormen FC Rijnland v.v. Leiden vanaf seizoen 2018/2019 één vereniging. Deze fusieclub heeft nog geen naam en kleuren en het lijkt ons een goed idee om dit samen met onze leden te bedenken. Heb jij een geweldige naam in gedachte en weet je precies welke kleuren daarbij horen? Vul en kleur het formulier in en gooi jouw creatieve ideeën in de daarvoor bedoelde ideeënbus. Je hebt tot en met zondag 11 februari de kans om jouw creatieve ideeën bij ons in de bus te doen. de ideeën die ons het meest inspireren worden beloond met een leuke prijs.”
 • Old soldiers never die: ,,Dertig Veteranen van vv RCL gaan volgende week naar Brugge (België). Ze gaan de stad verkennen, de kerstmarkt bezoeken, het bier proeven en naar de kraker Brugge  – Antwerpen.”
 • Een ietwat geheimzinnig bericht op de site van Warmunda: ,,Wat is er nu gezelliger dan de kerstdagen beginnen met een heus Keezentoernooi?! Dat dachten wij ook! Daarom zal er op 23 december een Keezentoernooi georganiseerd worden in de kantine van Warmunda.  We hebben inmiddels al 25 koppels dus kom erbij.” De redactie van Lopend Vuurtje heeft geen idee wat er gaat gebeuren die avond. Wie het weet mag het zeggen. ***
 • Nog eens  Warmunda: zondag 24 december is er koppelklaverjassen  en op 31 december het oudejaarsklaverjassen. Oliebollen, andere hapjes, drankjes en een loterij staan ook op het programma.
 • Op donderdag 28 december organiseert de ASC-selectie een waar voetbalspektakel voor de jonge jeugd. De hele dag zal volledig in het teken staan van voetbal. Onder leiding van hoofdtrainer Mo Bougrine, bijgestaan door spelers van ASC 1 en Play2Improve, zullen er tal van voetbalspelletjes gedaan worden.
 • De informatieavond bij UDO over de vorderingen van de fusie is verplaatst naar 18 december.
 • Voorschoten’97 doet goed werk: ,,De tenues en trainingspakken van het vorige kledingplan die door de leden zijn ingeleverd aan het begin van dit seizoen, zijn goed aangekomen in Gambia en Malawi. Via hulpverlenende stichtingen hebben we als club jonge voetballers en hun families blij kunnen maken met V97-tenues en trainingsjassen.”
 • Het voetbaljaar 2017 sluit DoCoS af met een Kerstborrel op zaterdag 23 december. Vanaf 15 uur is het borrelen in Kerstsfeer in de kantine van DoCoS aan de Haagsche Schouwweg. De kans om terug te kijken op het afgelopen voetbalseizoen, op de verrichtingen van het eerste elftal, op het Kerstkoppeltoernooi en op de discussie over een nieuw kunstgrasveld voor DoCoS. Iedereen is van harte welkom van 15 uur!
 • Bij VV Leiden is het Kerstklaverjassen altijd een drukke maar zeer gezellige avond. Gezelligheid voert de boventoon dus het is voor elk niveau toegankelijk. Inschrijven doe je per koppel (€10,- per koppel) en kan gedaan worden bij Hans van Loo.
 • FC Rijnvogels viert feest: ,,We gaan zaterdagavond lekker door totdat het niet meer gezellig is in onze kantine. De laatste zaterdag van 2017 vieren we met een derde helft waar Kerst en Oud & Nieuw centraal staan. Zo zorgen we voor live muziek en draaien we aan het Kerstrad waar extra groten prijzen aan worden gehangen waarmee je de feestdagen wel door komt. Maar natuurlijk spelen we eerst de kraker tegen SteDoCo.”
 • Op de leeftijd van 95 jaar is oud bestuurslid van LDWS Bart van der Weijden na een lang en zorgzaam leven op 10-12-2017 overleden. Op vrijdag 15 december is er gelegenheid om afscheid te nemen van 19.00 tot 19.45 uur bij uitvaartverzorging Janson&Bolland, Levendaal 103 te Leiden.
 • FC Rijnvogels: De opstelling voor de klussendag is bekend! En we kunnen alle hulp goed gebruiken! Vele handen maken licht werk nietwaar?! Wilt U óók graag in de basis staan? Kom dan gezellig langs. Dus vaders, moeders. Broers en zussen. Trainers en coaches. Spelers, kom gezellig met je team. De dag begint om 8.00uur en duurt tot ca 14.00uur. Uiteraard wordt er voor koffie en een broodje gezorgd. Neemt u ook schoonmaakspullen mee, want daar kunnen we niet genoeg van hebben.
 • SJZ: Op donderdagavond 21 december 2017 wordt er, ter afsluiting van het jaar, op het kunstgras van Sportpark Haasbroek een onderling toernooi gespeeld. Op een kwart veld worden er in gemixte teams van 7 a 8 spelers/speelsters een aantal wedstrijden gespeeld. Alle leden van de dames-, zaterdag- en zondag senioren, MO19, JO19 en zaalvoetbalafdeling van SJZ zijn welkom. Uiteraard zijn ook andere belangstellenden welkom voor de aanmoedigingen en de support. De oliebollen zullen klaar staan en de kantine is geopend voor een hapje en drankje.

*** Antwoord vanuit Warmunda: Keezen is een Oud-Hollands bordspel voor minimaal 2 tot maximaal 8 personen. Keezen kan worden omschreven als een combinatie van mens-erger-je-niet en pesten. Keezen heeft een hoog ‘pestgehalte’ en naast enig tactisch inzicht speelt ook geluk met de speelkaarten een belangrijke rol.