Het eenentwintigste Lopend Vuurtje van het seizoen 2016-2017 is daar en tevens de tweede van 2017. Wekelijks weer de nodige nieuwtjes uit de keuken van de clubs. Wellicht niet altijd onbekend, maar er ontsnappen nu eenmaal zaken aan de aandacht van een ieder. Clubs, aarzel niet om uw nieuws te delen. Trainersnieuws? Spelersnieuws? Verbouwing? Jubilaris? Lid van Verdienste? Stuur uw informatie naar redactie@leidenamateurvoetbal.nl. Voor het overige struint onze redactie de velden zelf ook af uiteraard. Deadline voor het volgende nummer is dinsdag 24 januari voor 18 uur!

 • Bij Roodenburg komt alles steeds meer in het teken te staan van het naderende 90-jarige bestaan. Op hun site een oproep aan oud-leden om zich aan te melden voor de reünie die natuurlijk niet mag ontbreken: ,,Op 27 Mei 2017 zal er, vanwege het 90-jarige bestaan, een reünie voor oud-leden en oudere leden plaatsvinden. Net zoals bij de reünie van 5 jaar geleden hopen en rekenen wij weer op een grote opkomst. Aanmelden kan via hans.de.graaf@casema.nl. en/of het formulier op de site van de club.
 • Multitasking is het toverwoord van deze eeuw. Topscorer Sipan Khalid, kok van beroep, hielp onlangs de bezoekers van Roodenburg. De huidige kantinebeheerder Dirk van der Zwart heeft aangegeven dat hij het als kok wat kalmer aan gaat doen. Hulde aan Sipan!
 • Voorschoten’97 meldt met trots: ,,Op zaterdag 28 januari zal het nieuw aangelegde hoofdveld van onze vereniging feestelijk worden geopend. Op deze dag zullen diverse activiteiten de heugelijke ingebruikname van het splinternieuwe veld omlijsten. De eerste wedstrijd op het nieuwe hoofdterrein zal die dag gespeeld worden door Zaterdag 1, dat voor de competitie gaat uitkomen tegen ‘s Gravenzande. Dat is meteen een mooi affiche, want de ploeg uit het Westland is de trotse koploper in de 1e klasse.”
 • Samenwerken biedt vaak meer perspectief dan elkaar al concurrerend de ring uitwerken. Een fraai voorbeeld geven DoCoS en Valken’68: ,,Het tweede DoCoS-meidenteam MO19 speelt voortaan onder de naam van de combinatie van DoCoS en Valken ’68. De aanleiding: drie speelsters van Valken ’68 sluiten aan bij DoCoS MO19 maar blijven lid van Valken ’68. Het nieuwe combinatieteam ST DoCoS-Valken ’68 MO19-2 debuteert zaterdag bij SJC in de competitie.” Over het hoe en waarom leest men alles op de site van de clubs.
 • Op de site van het Leiderdorpse RCL een oproep: ,,Het bestuur is op zoek naar een tweede penningmeester. Je maakt deel uit van het bestuur en ondersteunt de penningmeester bij de dagelijkse gang van zaken. Lees meer over deze functie of informeer gerust eens vrijblijvend of dit iets voor jou is.”
 • Ook bij RCL gaat het betalen in de kantine steeds meer digitaal worden blijkens een bericht op de site: ,,Bij steeds meer verenigingen kan gepind worden. Grote clubs in onze regio zijn al overgestapt naar geheel cashless (Quick Boys/Rijnsburgse Boys), sommige clubs gaan binnenkort volgen (Rijnvogels/Katwijk) en andere starten in het nieuwe seizoen. Bij RCL kan men al ongeveer twee jaar pinnen, met en zonder pincode. Ook kleine bedragen worden steeds meer gepind. Het bestuur zet vanaf heden de eerste stappen om RCL cashless te krijgen, wat inhoudt dat er geen contante betalingen gedaan kunnen worden in de kantine. Dat voeren we uiteraard niet direct in, maar gaat in de loop van de tijd gebeuren.” Hoe? Wanneer? Waarom? Dit is te lezen op de site. Ons gevoel zegt dat meerdere clubs zullen volgen.
 • Afscheid van Ben van Diemen en welkom aan Andre de Boer op de site van UVS: ,,Onze jeugdvoorzitter, Ben van Diemen, heeft te kennen gegeven zijn functie als jeugdvoorzitter neer te leggen. De reden hiervan is dat hij deze functie niet langer kan combineren met zijn dagelijkse werkzaamheden. Voor andere activiteiten binnen onze vereniging, zoals het vlaggen van o15-1, blijft hij beschikbaar. Wij willen Ben hartelijk danken voor zijn inzet voor UVS. André de Boer neemt vanaf heden alle taken over van Ben van Diemen.
 • Valken’68 organiseert de activiteitencommissie in samenwerking met ‘De Druiventuin’ een Whisky & Bites-avond. Gedurende deze avond zullen meerdere soorten whisky geserveerd worden in combinatie met hapjes die bij de verschillende soorten en smaken passen. Whiskykenner Jock Shaw zal de aanwezigen op deze avond, op humoristische en muzikale wijze kennis laten maken met ‘dit levende water van Schotland’.
 • Zanger Marco van Kints treedt zaterdag 4 februari op in het clubhuis van Lugdunum. Dat gebeurt tijdens “de derde helft ” van de wedstrijd Lugdunum – Koudekerk. Het optreden van Marco van Kints begint na de wedstrijd (circa 17.00) en duurt tot ongeveer 20.00 uur.
 • Na een prachtig verhaal over het wel en wee, het doen en laten en het leuke van gastvrouw of gastheer zijn bij Zwammerdam komt de aap uit de mouw.: ,,Je begrijpt waar we naartoe willen: om gezondheidsredenen is bestuurslid Henk Zaal tijdelijk niet beschikbaar. We zoeken daarom voor de tweede helft van het seizoen t/m mei aanstaande voor een vijftal dagdelen een extra gastvrouw of -heer die met ons mee wil rouleren. Doet het goed op je CV ;)”
 • Alle neuzen dezelfde kant op bij ASC: ,,De tweede helft van het seizoen is net van start gegaan. Tijd voor het Coach Café. De Technische Commissie nodigt alle coaches, teammanagers en trainers van harte uit voor het Coach Café. Op vrijdag 20 januari a.s., van 20.30 tot ongeveer 21.30 uur op ASC. Naast praktische informatie en het uitwisselen van ervaringen hebben we een spreker over het coachen. Komt allen!”
 • Meld je aan voor de techniektraining 2.0! De voetbalacademie talentontwikkeling & begeleiding organiseert een cursus gericht op het verbeteren van jouw voetbaltechniek. Jeugdspelers van 6 t/m 15 jaar kunnen zich inschrijven voor een tienweekse techniektraining met als doel een nog betere speler te worden. Voor iedereen die zijn of haar voetbaltechniek verder wil ontwikkelen vormt deze training een mooie aanvulling op de basistrainingen. Inschrijven is mogelijk via een email aan: info@voetbalacademietob.nl. Vergeet niet je volledige naam, je team en je (mobiele) telefoonnummer te vermelden. Deelname is voor €75,- , inschrijven is mogelijk tot uiterlijk 26 februari 2017. Na inschrijving ontvang je een bevestiging van deelname en wat meer inhoudelijke informatie. De trainingen worden tien weken lang gegeven op: 5 maart, 12 maart, 19 maart, 26 maart, 2 april, 9 april, 16 april, 23 april, 30 april en 7 mei. Complex: V.V. Leiden
  Locatie: Smaragdlaan 97, 2332 Leiden. Tijdstip: 10:00 – 11:00. De trainingen zullen staan onder leiding van gediplomeerde trainers. Wij van Voetbalacademie talentontwikkeling & begeleiding zijn ervan overtuigd dat de Techniektraining 2.0 een groot succes gaat worden. Geef je snel op!
 • Oefenpot: VV Leiden won in een sparringspartij met 1-3 van de reserves van Valken’68.