Het tweeëntwintigste Lopend Vuurtje van het seizoen 2016-2017 is daar en tevens de derde van 2017. Wekelijks weer de nodige nieuwtjes uit de keuken van de clubs. Wellicht niet altijd onbekend, maar er ontsnappen nu eenmaal zaken aan de aandacht van een ieder. Clubs, aarzel niet om uw nieuws te delen. Trainersnieuws? Spelersnieuws? Verbouwing? Jubilaris? Lid van Verdienste? Stuur uw informatie naar redactie@leidenamateurvoetbal.nl. Voor het overige struint onze redactie de velden zelf ook af uiteraard. Deadline voor het volgende nummer is dinsdag 31 januari voor 18 uur!

 • Van Roodenburg Actueel: ,,Renzo Scanu is in het bezit gekomen van het certificaat van scheidsrechter coördinator KNVB. Als werkstuk moest hij aangeven hoe Roodenburg dat doet.” Er is hier een grondige studie van gemaakt! Ga naar de site van de club uit Noord.
 • De KNVB gooit het roer om bij het pupillenvoetbal. Op de sites van onder andere ASC, Voorschoten’97 en anderen is hier veel, zo niet alles over te lezen.
 • Het volgende lazen we op de site van ASC: ,,Waar de oudere voetballers gebukt gaan onder de winterse omstandigheden, hebben de jongste leden van ASC helemaal nergens last van. De Mini’s en de Kickers voetballen namelijk op zondagochtend in sporthal de Cuyl. En het gaat er fanatiek aan toe! Supporters zijn van harte welkom op zondag (9.00-10.00).”
 • En nog meer van dezelfde site: ,,Een nieuwe trainersstaf brengt altijd nieuw elan mee, zowel op het voetbalveld als daarbuiten. Groter denken! Dat was het devies bij het aantreden van de trainers Kevin en Marvin. Zo ook voor het trainingsweekend. Waar we traditioneel naar Groningen gingen om ons voor te bereiden op de tweede seizoenshelft, werd het nu tijd voor iets heel anders: Praag, de Gouden Stad, werd onze bestemming!” Oftewel, hoe combineer je een hoop lol met het zinvolle. Het hele verslag op de website.
 • Voorschoten’97 heeft pech: ,,De feestelijke opening van het hoofdveld die aanstaande zaterdag (28 januari) was voorzien, wordt uitgesteld. Door de vorst liggen de grondgebonden werkzaamheden stil, waardoor de afronding van het werk meer tijd gaat kosten. Via deze site zult u worden geïnformeerd over een nieuwe datum.” Het kan echter alsnog feest worden als er wordt gewonnen van koploper ’s-Gravenzande!
 • UDO en Oegstgeest zitten nog steeds volop in het fusieproces. De volgende informatieavond vindt plaats op maandag 30 januari 2017 vanaf 19.30 uur. Er is door de diverse commissies hevig gebrainstormd over een nieuw naam, de clubkleuren etc. Zij hebben de FBC een nieuwe naam voor de fusieclub geadviseerd en ze hebben een advies voor de clubkleuren en het clubtenue opgesteld en uitgewerkt. De FBC heeft deze adviezen in ontvangst genomen, besproken en unaniem overgenomen. Zij wil dat graag op korte termijn met alle leden en met de buitenwereld delen op een gezamenlijke informatieavond.” Een must voor iedereen die betrokken is bij de clubs.
 • Soms zijn er berichten die je vervullen met een oneindige triestheid. Recent bijvoorbeeld over een Nederlandse basketballcoach en Engelse voetbalcoaches. Nee, sport stond daarin niet centraal, maar seksueel misbruik. Voorkomen is beter dan genezen. DoCoS neemt maatregelen: ,, DoCoS heeft voor meer dan honderd vrijwilligers een zogeheten VOG-verklaring aangevraagd en ontvangen. Met een dergelijke verklaring toont de vrijwilliger aan dat hij niet is veroordeeld voor ernstige delicten zoals een zeden- of geweldsdelict. De DoCoS-actie om voor elke vrijwilliger een VOG-verklaring aan te vragen, is onderdeel van het streven van DoCoS naar een veilig sportklimaat.”
 • ,,Op woensdag 8 maart 2017 organiseert UVS in samenwerking met ADO Den Haag een talentendag waarbij plezier, vriendschap én talent centraal zullen staan. Deze dag zal onder leiding staan van gediplomeerde voetbaltrainers en ook zullen er scouts aanwezig zijn van zowel UVS als ADO Den Haag om jullie talenten te beoordelen. Dus wacht niet langer en schrijf je nu via…..” Ja, voor die gegevens  moet men naar de site van UVS.
 • De pianoman, een whiskyproef avond, Valken ’68 doet veel om de leden te vermaken. Nu staat het volgende op het programma: ,,Na afloop van de wedstrijd Valken’68 -HVC’10 zal de band Westcoast in de kantine optreden. Westcoast Katwijk is een Katwijk-Zeese rock-pop-country-folk coverband.” Nostalgie, de jaren zeventig, lekker meezingen en los gaan.
 • Ook FC Rijnvogels timmert wat dat betreft aan de weg: ,,Weer terug van weggeweest: de Quiz Avond! Op vrijdag 27 januari om 20.00 uur gaan alle remmen los en zijn er weer prachtige prijzen te verdienen. Spanning, sensatie en hilariteit zijn zoals elk jaar weer gegarandeerd.” Surf naar de website en schrijf je in voor een vrolijke en spannende avond.
 • Doet Meerburg een serieuze gooi naar een van de (hoofd)prijzen? Vrijdagavond 27 januari zijn in De Meester aan de Zuidbuurtseweg 58 de Sportverkiezingen Zoeterwoude 2016. Omdat de titelhouders bij de vrouwen en de ploegen nu niet zijn genomineerd, komen er voor die categorieën sowieso nieuwe kampioenen. De spanning stijgt in Zoeterwoude ………….
 • Warmunda: ,, Na het succes van 2013 is er dit jaar weer een voorjaarsveiling. Diverse kavels zullen worden geveild. De opbrengst wordt gebruikt voor het verfraaien van het terras en buitenruimte. Vrijdagavond 21 april om 19:45u in ons clubgebouw.”
 • Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. VV Oegstgeest weet de jongsten wel te vermaken: ,,Naast wedstrijden spelen en trainen kun je bij v.v. Oegstgeest ook deelnemen aan verschillende nevenactiviteiten die wij organiseren voor de voetballende jeugd. Zo is er ieder jaar ons jeugdtoernooi en zijn er bijvoorbeeld spelletjesdagen, discodagen en tentenkampen.” Op de site van de club staat werkelijk alles te lezen hierover.
 • Oefenpot op dinsdagavond 24 januari. Lugdunum, koploper in 3A op zaterdag, sparde tegen subtopper FC Rijnland (zo). De kikkers waren overduidelijk een maatje te groot (6-0).
 • Goed nieuws voor en van FC Rijnvogels. Mitchel Beyersbergen is weer op het veld gesignaleerd en werkt nadrukkelijk aan zijn herstel na een zware kruisbandblessure opgelopen in april 2016 tegen Quick Boys. De Katwijkers genoten voorheen veelvuldig van de doelpunten van de flankspeler.
 • Meer FC Rijnvogels: Kevin Wijmer speelt nog twee wedstrijden en vertrekt dan voor een halfjaar naar Australië. De centrale verdediger gaat onderzoek doen aan de University of Western Australia. Een aderlating derhalve voor Hein van Heek en de zijnen.
 • Vanwege een tekort aan spelers heeft Leidsche Boys de groepsfase van de Koetshuis Cup niet kunnen uitspelen. Mede door het niet kunnen spelen tegen DOSR en Foreholte kwamen de uitslagen tegen RCL en FC Boshuizen te vervallen.