Het drieëntwintigste Lopend Vuurtje van het seizoen 2016-2017 is daar en tevens de vierde van 2017. Wekelijks weer de nodige nieuwtjes uit de keuken van de clubs. Wellicht niet altijd onbekend, maar er ontsnappen nu eenmaal zaken aan de aandacht van een ieder. Clubs, aarzel niet om uw nieuws te delen. Trainersnieuws? Spelersnieuws? Verbouwing? Jubilaris? Lid van Verdienste? Stuur uw informatie naar redactie@leidenamateurvoetbal.nl. Voor het overige struint onze redactie de velden zelf ook af uiteraard. Deadline voor het volgende nummer is dinsdag 7 februari voor 18 uur!

 • FC Rijnvogels viert feest op 11 maart: ,,Riemen vast en laat je meesleuren in het feestgedruis! De eerste feestavond van 2017 krijgt een Nederlands tintje met onder andere optredens van …….  Het foute uur staat natuurlijk ook op de planning en dat luidden we op ludieke wijze in! De Nederlandse artiest staat dus centraal. De dresscode is dit jaar ……” Natuurlijk vermelden we de details niet. De liefhebber moet naar de website van de club gaan om het fijne te weten te komen…..
 • Voorschoten’97 heeft wat cijfers op een rij gezet: ,,Voorschoten’97 behoort met 1.857 leden tot de grootste verenigingen van ons land. Door de combinatie van veldvoetbal (1.389 leden), zaalvoetbal (25), atletiek (292) en overige leden (151 niet spelende- en ereleden), beschikken wij over een sportbolwerk om trots op te zijn. Als wij inzoomen op een aantal zaken, komen leuke feitjes naar boven.” Welke dat zijn? Surf naar de site van de club. We kunnen wel verklappen dat Voorschoten’97 er zeer goed afkomt!
 • De trouwe volgers van onze site hebben het filmpje van Jip en zijn fantastische doelpunt natuurlijk al gezien. Voor RCL en jeugdleden had dat een prachtig gevolg: ,, Vrijdag 3 maart a.s. (in de voorjaarsvakantie) verzorgt FOX Sports een fantastische voetbaldag bij ons eigen RCL. Deze clinic, o.l.v. niemand minder dan Hans Kraay Jr., geldt als mooie prijs die Jip van JO11-1 met zijn doelpunt heeft gewonnen voor de club. HÉÉL RCL kan hieraan meedoen en deelname is geheel GRATIS! Deze, ongetwijfeld, superleuke dag start om 13.00 uur en zal door de nieuwe jeugdcommissie verder worden aangekleed met tal van andere leuke activiteiten.” Wie er aan mee kunnen doen, wat er verder georganiseerd wordt? Ga naar de site van RCL. Deze kans mag je niet missen.
 • Carnaval wordt ook boven de grote rivieren gevierd. Bij Valken’68 weten ze er van: ,,18 maart Na de wedstrijd Valken’68 1 – UVS 1 zal het carnaval uitbreken in de kantine van sportpark ’t Duyfrak.”  De foto’s beloven al veel……
 • Meerburg meldt: ,, Ook dit jaar wordt het geweldige Achterhoekkamp georganiseerd door de vaste groep o.l.v. Ed Romijn. Er zijn 45 plekken en het is een onvergetelijk voetbalkamp voor Meerburgers in de E teams. Schijf je snel in via……. Inschrijfgeld is …..”  De echte Meerburger gaat mee natuurlijk.
 • Diverse clubs houden eens per jaar een veiling en van de opbrengst worden leuke dingen gedaan voor de club. Warmunda blijft niet achter: ,,Na het succes van 2013 is er dit jaar weer een voorjaarsveiling. De opbrengst wordt gebruikt voor het verfraaien van het terras en buitenruimte. Vrijdagavond 21 april om 19:30u in ons clubgebouw. Wilt u een bijdrage leveren?” Natuurlijk willen Warmonders dat. Ze gaan natuurlijk naar de website van de club om te kijken hoe dat moet.
 • Warmunda doet meer: ,,Test je kennis van het voetbal. Wie worden de opvolgers van Peter Warmerdam en Joep van Leeuwen? Op zaterdag 25 maart om 20:00 uur in ons clubgebouw. Voor meer info zie de website van de blauw-witten.
 • DoCoS: ,,Het FIFA toernooi is  voor de hele vereniging! Het toernooi van 4 februari is gewijzigd naar een DOCOS FIFA Toernooi. Dus een toernooi voor jong en oud! Natuurlijk speel je wel tegen spelers van je eigen leeftijd! Datum: Zaterdag 4 februari. Tijd: 18.00 tot 22.00 uur” Alle feiten op een rij op de site.
 • Ouders van kleine voetballertjes in spe opgelet. Van de site van SJZ: ,,We zijn zeer blij te melden dat a.s. zondag de training voor Ukkies weer gaat starten! Vindt jouw zoon of dochter voetballen al onwijs leuk maar nog te jong voor de F? Alle 4 en 5 jarige enthousiaste voetballertjes zijn zondag op 10.00 uur welkom om een klein uurtje op spelenderwijs kennis te maken met het voetbalspel. We starten echt om 10 uur dus dan graag aanwezig zijn. Zeg het voort.”
 • vv Leiden zoekt meiden: ,, De meiden van Leiden zijn op zoek naar versterking. Ben je tussen de 13 en 15 jaar en wil je graag voetballen bij de leukste vereniging van Leiden? Dan zoeken we jou! Kom vrijblijvend langs of train eens lekker mee met onze fanatieke meiden van Leiden. Je bent van harte welkom op maandag van 19:00 tot 20:00 uur!
 • Het zij nog maar eens vermeld: de fusieclub ontstaan uit Oegstgeest en UDO heeft een naam: ,, De naam van de fusievereniging is bekend. Zij gaat heten: Oegstgeester voetbal vereniging (o.v.v.) De Vossen. De naam is bekend gemaakt op een drukbezochte informatiebijeenkomst voor de leden op 30 januari in de kantine van VV Oegstgeest.” Op de site van de clubs veel meer hierover.