Het 25ste Lopend Vuurtje van het seizoen 2016-2017 is daar en tevens de zesde van 2017. Wekelijks weer de nodige nieuwtjes uit de keuken van de clubs. Wellicht niet altijd onbekend, maar er ontsnappen nu eenmaal zaken aan de aandacht van een ieder. Clubs, aarzel niet om uw nieuws te delen. Trainersnieuws? Spelersnieuws? Verbouwing? Jubilaris? Lid van Verdienste? Stuur uw informatie naar redactie@leidenamateurvoetbal.nl. Voor het overige struint onze redactie de velden zelf ook af uiteraard. Deadline voor het volgende nummer is dinsdag 21 februari voor 18 uur!

 • Niet lang geleden had schaatser Erben Wennemars grote moeite met de pluim van weerman Gerrit Hiemstra: die had strenge vorst verwacht wat vervolgens niet uitkwam. Voor de vorige week en het weekend werd eerst serieuze vorst verwacht, dooi overdag en in ieder geval droog weer. Flinke sneeuwval zorgde ervoor dat al het voetbal afgelast werd. Een oud, ietwat aangepast,  Joods spreekwoord luidt: De mens maakt plannen en voorspellingen; God lacht. En zo is het maar net. De afgelaste wedstrijden van het afgelopen weekend gaan naar zaterdag 4 en zondag 5 maart. Ook wordt er ingehaald in het weekend van 25 en 26 februari. Dit betreft wedstrijden die eerder in januari werden afgelast.
 • FC Rijnvogels laat de derby tegen Quick Boys niet ongemerkt voorbij gaan. Vanwege de grote belangstelling zijn er ook maatregelen  genomen: ,, Het parkeerterrein zal worden gebruikt voor fietsers en scooters. Er blijft weinig ruimte over voor auto’s. Dus kom op de fiets! Voorverkoop: op de wedstrijddag zelf zijn er in principe geen kaarten meer te koop aan de kassa. Misschien nog voor een laatkomer als er nog kaarten over zijn. Om een kaart te bemachtigen is er de mogelijkheid …. “ zie de site voor meer informatie.
 • Het goede doel wordt niet vergeten: ,,De prettige samenwerking met Stichting Juul wordt deze week nog eens luister bij gezet. Stichting Juul heeft als doel om zoveel mogelijk geld op te halen om het Prinses Maxima Centrum in Utrecht te ondersteunen ten behoeve van het onderzoek en de behandelingen van en naar kinderkanker.”
 • Op 18 maart, Valken’68  speelt dan tegen UVS , zal er een reünie plaats vinden van Valken’68 lichting 1996. Een mooie gelegenheid om prachtige herinneringen weer eens op te halen want  UVS zaterdag speelde toentertijd in dezelfde klasse als Valken’68.Uiteindelijk moesten UVS en Valken ‘68 uitmaken in een extra duel  wie zich de kampioen mocht noemen in de zaterdagafdeling.” Het hele bericht plus nostalgische foto’s zijn op de website te vinden.
 • Daar zijn ze dan: de stoeltjes op de tribune van UVS! ,,Afgelopen week is de nieuwe tribune van stoeltjes voorzien. Daarmee is de tribune nu klaar. Het is een mooi plaatje geworden waar wij met zijn allen trots op mogen zijn!” Natuurlijk met een sfeervolle foto op de site van de blauw-witten.
 • Vrijwilligers, je kunt er niet genoeg van krijgen. In Lopend Vuurtje steunen we graag de oproepen van clubs. Deze week Oegstgeest: ,, De evenementencommissie zoekt vrijwilligers die het leuk vinden om activiteiten te organiseren voor de jeugd! Denk bijvoorbeeld aan: jaarlijkse aftrap, sinterklaasfeest film avonden enz”.
 • ,,Op het afgelopen Coach Café is het startschot gegeven voor een traject dat ASC dit seizoen inzet, met ondersteuning van de KNVB. ASC en de KNVB willen dat (jeugd-) spelers zich met zelfvertrouwen en plezier ontwikkelen. ASC wil daartoe investeren in de pedagogische kwaliteiten van onze trainers en coaches. Binnen ASC gaan we mensen opleiden om onze trainers en coaches te observeren en op pedagogisch gebied naar een hoger plan te tillen.”
 • Aanmelding voor de 2017 editie (dit is de 6e editie!!) van Enige Echte Warmunda Voetbal Kwis op zaterdag 25 maart 2017 is vanaf heden mogelijk.
 • Op zaterdag 20 mei organiseert Roodenburg een toernooi voor zeventallen. Het is bedoeld voor spelers die jaren hebben samengespeeld en nu de kicksen weer eens aantrekken. Natuurlijk wordt het een feest dat na het toernooi nog eens wordt doorgezet.
 • De basis van goed voetbal is beheersing van de bal middels een goede techniek. Diverse clubs organiseren wat dat betreft trainingen en cursussen. Zo ook DoCoS: ,,Vanaf vrijdag 10 maart is er een NIEUWE cursus techniek-training voor jeugdspelers in de leeftijd van 6 tot 15 jaar bij DoCoS. Zowel bedoeld voor spelers die reeds eerder deelnamen aan techniektraining als spelers die voor het eerst gaan deelnemen. Het programma is daarop afgestemd. De techniektrainingen zullen worden verzorgd door professionele techniektrainers. Je krijgt alle technische vaardigheden aangeleerd volgens de “Wiel Coerver-methode”. Dankzij een intensieve en wedstrijdgerichte scholing zal de balvaardigheid en het zelfvertrouwen toenemen.”
 • Van de UVS site minder goed nieuws: ,,Op dinsdag 7 februari is op 76 jarige leeftijd Koos van Weerlee overleden. Koos kwam toen hij twintig jaar was naar UVS dat toen betaald voetbal speelde. Na 3 jaar UVS werd Koos verkocht aan Stormvogels dat zou opgaan in Telstar. Met Telstar maakte Koos de promotie naar de eredivisie mee.”  Op de Roodenburg site wordt hier ook melding van gemaakt. Koos was de broer van de bekende Roodenburg voetballer Isaac.
 • Voor de jeugd van Oegstgeest is er meer dan voetbal alleen: ,, Naast wedstrijden spelen en trainen kun je bij v.v. Oegstgeest ook deelnemen aan verschillende nevenactiviteiten die wij organiseren voor de voetballende jeugd. Zo is er ieder jaar ons jeugdtoernooi en zijn er bijvoorbeeld spelletjesdagen, discodagen en tentenkampen. Hieronder vind je een overzicht van de aankomende evenementen. Voor sommige dien je je van te voren aan te melden. Klik daarvoor op de AANMELD-knop bij het desbetreffende evenement!”  De knop vindt u vanzelfsprekend op de website van de club.
 • De afgelaste wedstrijd tussen FC Lisse en FC Rijnvogels, derde divisie derhalve, wordt niet gespeeld in het Paasweekeinde, maar zal plaats vinden op dinsdag 28 februari. In de tweede divisie zal VVSB versus GVVV vijf dagen eerder worden gespeeld.