Het 26ste Lopend Vuurtje van het seizoen 2016-2017 is daar en tevens de zevende van 2017. Wekelijks weer de nodige nieuwtjes uit de keuken van de clubs. Wellicht niet altijd onbekend, maar er ontsnappen nu eenmaal zaken aan de aandacht van een ieder. Clubs, aarzel niet om uw nieuws te delen. Trainersnieuws? Spelersnieuws? Verbouwing? Jubilaris? Lid van Verdienste? Stuur uw informatie naar redactie@leidenamateurvoetbal.nl. Voor het overige struint onze redactie de velden zelf ook af uiteraard. Deadline voor het volgende nummer is dinsdag 28 februari voor 18 uur!

 • UVS 2, spelend in de reserve tweede klasse, werd afgelopen zaterdag door een 2-5 overwinning op Noordwijk 3 periodekampioen. De blauw-witte ploeg is een echt vriendenteam en een mix van jonge en oudere spelers. Sommigen zouden makkelijk mee kunnen komen met het eerste, maar kozen voor de luwte. Aanvoerder is de niet onbekende Joeri Onderwater. Zouden hij en zijn mannen ook het genoegen smaken kampioen te worden dit seizoen?
 • In het Laatste Nieuws op de site van Roodenburg laat voorzitter Raymond Keur uitgebreid zijn licht schijnen over Voetbal Vitaal in relatie tot de club uit Noord. Met argumenten omkleed schrijft hij over de speciale positie die Roodenburg inneemt in het Leidse voetbalgebeuren. Voor een ieder die de ontwikkelingen rondom het project Voetbal Vitaal volgt een must om kennis te nemen van het stuk.
 • Bij Voorschoten’97 kan men haast niet wachten tot het zover is: ,,Nu de temperatuur weer stijgt zijn de werkzaamheden voor de aanleg van veld 1 weer opgestart deze week. De ondergrond is tot op de millimeter geëgaliseerd. Deze mag nu absoluut niet meer betreden worden! Op deze ondergrond wordt een druk verdelend en waterdoorlatend ‘ondertapijt’ gelegd. Op dit ondertapijt wordt de groene mat aangebracht.” De fraaie foto (onderstaand) laat zien hoe het kunstgrasveld wordt aangelegd.
 • Als er vrijwilligers genoemd worden gaat men vaak voorbij aan een toch wel héél belangrijk, en verantwoordelijk persoon: die van de scheidsrechter. Het is nog wel eens een ondankbare taak en daarom des te meer te waarderen als men ervoor kiest om leidsman te worden. Bij DoCoS heeft men er een gediplomeerde bij: ,,Boy Blikman, clubscheidsrechter bij DoCoS, is vorige week vrijdag geslaagd voor het KNVB-diploma Verenigingsscheidsrechter Veldvoetbal. Het diploma is aan de 22-jarige Blikman vrijdagavond uitgereikt op de slotavond van de opleiding bij voetbalvereniging Meerburg.”
 • Op de site van Meerburg lezen en zien we meer over deze avond: ,,Vanavond was de afsluitende avond van de KNVB Academie scheidsrechterscursus. Onder bezielende leiding van Frits Michiels zijn 13 mannen de afgelopen maanden de uitdaging aangegaan om KNVB Verenigingsscheidsrechter te worden.” Wie de aankomende leidslieden zijn? Surf naar de site van de club uit Zoeterwoude.
 • De Racing Club Leiderdorp is serieus bezig met een anti-rookbeleid. ,,RCL was de eerste amateurvoetbalvereniging die het initiatief nam om te gaan voor een Rookvrije Generatie. Ze draagt het rookvrije beleid breed uit en is hiermee ook in de landelijke pers geweest. Hiermee heeft RCL ook andere sportverenigingen en de gemeente Leiderdorp enthousiast gemaakt. RCL heeft al veel jeugdleden behoed om te gaan roken. Op de shirts van de RCL wordt uitgedragen dat de 1200 leden zich inzetten voor de Hartstichting en de Rookvrije Generatie. RCL: ,,Wij gaan vastberaden door voor de Rookvrije Generatie! Die is letterlijk en figuurlijk van levensbelang.” Je kunt ook stemmen om te laten zien dat je het initiatief van de club uit Leiderdorp waardeert. Ga naar: https://rookvrijegeneratieawards.nl/  en breng je stem uit.
 • Valken’68 doet jaarlijks wat terug voor de trouwe sponsors: ,,Voor het jaarlijkse bezoek aan een eredivisiewedstrijd is dit jaar gekozen voor de wedstrijd AZ tegen FC Twente op zaterdag 22 april 2017.” Er komt natuurlijk nog veel meer informatie.
 • Op vrijdag 10 maart organiseert LSVV’70 voor het vijfde jaar op rij de Grote LSVV VoetbalQuiz. De opzet zal hetzelfde zijn als vorig jaar. Om 20.00 starten ze bij Bad Habits op de Pelikaanstraat in Leiden. Om 19.30 uur gaan de deuren open. Niet iedereen verwacht veel parate kennis bij de heren en dames. Het is bekend dat de gemiddelde student vrijwel al zijn tijd besteedt aan studeren en er voor luchtiger zaken des levens zoals voetbal amper tijd is. We zullen het zien.
 • Richard Guffens maakte onder klaroengeschal zijn entree bij de brigade van Freek Jansen. Het heeft niet alleen zijn leven veranderd, maar hij ziet zijn verleden ook in ander perspectief: ,,Tsja, hoe moet ik het uitleggen”, zegt Guffens. ,,Ik ben dertig jaar, kan nog wel een paar jaar mee, maar wat ik in de afgelopen maanden heb meegemaakt is niet te beschrijven. Ik denk geregeld: was ik maar veel eerder naar LSVV’70 gegaan. Had ik maar niet dat ambitieuze spitsje uitgehangen. Ik kan de tijd niet meer terugdraaien, maar als ik die kans zou krijgen, wist ik het wel.” Guffens geeft een inkijkje in de afgelopen maanden. ,,Overal beginnen mensen tegen me over LSVV’70. En vol lof. Bij de bakker, de kruidenier, op een techno-feestje. Noem maar op. LSVV’70 maakt veel los, ook bij het vrouwelijk geslacht. Opeens heb ik aanspraak van meisjes, die normaal net iets te hoog gegrepen waren voor mij. Dan keek ik naar ze, maar keken ze terug van: jij met je Noordwijk, met je GHC, met je Voorschoten, scheer je weg! Nu staan ze in rijen klaar om met mij een goed gesprek te voeren. Het maakt wel wat los ja, deze club.” Voor dat drommen enthousiaste  vrijgezellen zich en masse bij de club gaan aanmelden: LSVV’70 is alleen toegankelijk voor studenten.
 • Op de site van ASC kan men al virtueel de nieuwe kantine inlopen. Ook natuurlijk de nodige foto’s van de vorderingen op het nieuwe complex. ,,Bij binnenkomst zien we direct een van de blikvangers. Deze ‘indoor tribune’ is niet alleen een geweldige manier om de rijke historie van ASC te ervaren. Maar is door de aanwezige wifi en oplaadpunten een lekkere plek waar de jeugd kan chillen en de ouders naar de velden kunnen kijken, terwijl ze met een half oog hun e-mail nog even checken.” Het klinkt bijna futuristisch en dat is het in feite ook: de officiële opening zal geschieden ergens deze zomer. Dat zal gepaard gaan met de nodige evenementen waar wij van LeidenAmateurVoetbal natuurlijk uitgebreid aandacht aan zullen besteden.
 • Elk jaar strijden bedrijven uit de omgeving van Zoeterwoude-Rijndijk op het complex van voetbalvereninging Meerburg om de eerste plaats tijdens het bedrijvenvoetbaltoernooi. Een prestigieus toernooi waar vooral de gezelligheid en samenhorigheid voorop staat. Er wordt gespeeld in 7-tallen op een half veld en iedereen is welkom, of je nu een geoefende voetballer bent of als je het voor het eerst doet.
 • Met ingang van deze maand heeft Lugdunum een nieuwe Jeugd Recreatie Commissie gevonden in de dames: Fatma Metin, Miranda Hillebrand en Jacqueline van der Pluijm. Deze dames die allen zelf kinderen hebben spelen in de E2, gaan zich (samen met fotograaf en klusjesman Jerry Nix) inzetten om naast het voetbal leuke activiteiten voor de jeugd te organiseren zoals dat in het verleden ook werd gedaan. De datum voor het jaarlijkse sportweekend staat al op de agenda voor… Alles te vinden op de website van de groen-witten.
 • Marcel Valk stopt voorlopig als hoofdtrainer. De voormalig profvoetballer, die bijna 300 wedstrijden in het betaald voetbal speelde waaronder vijf in de Champions League met Willem II, wil zijn maatschappelijke carrière voorrang geven. Volgend seizoen wordt Valk assistent-trainer van Marcel Vondeling bij het eerste elftal van Bernardus. Op dit moment heeft Valk al een ondersteunende en adviserende rol bij Bernardus en begeleidt hij onder meer Vondeling die bezig is aan zijn eerste seizoen als hoofdtrainer. Valk gaat Vondeling assisteren bij trainingen en zich richten op talenten van het tweede elftal. Momenteel is de 39-jarige inwoner van Koudekerk aan den Rijn hoofdtrainer van Zevenhoven. Eerder coachte hij onder meer Koudekerk. Ook zwaaide hij de scepter als trainer van de ADO Den Haag Vrouwen en was hij assistent-trainer van Fons Groenendijk bij de hoofdmacht van Willem II. Eveneens oud-prof Remco Tuinenburg was al assistent-trainer bij ARC en Joop Lankhaar gaat volgend seizoen aan de slag bij Alphia, ter ondersteuning van hoofdtrainer Angelo Leverock.
 • Uitslag oefenwedstrijd gespeeld op dinsdag 21 februari: UVS-HDW 5-1.
 • Sportleisure organiseert op maandag en dinsdag in de voorjaarsvakantie van 9.00 tot 16.00 Voetbal Fundagen voor kinderen van 5 tm 12 jaar. Dit zal gebeuren op het complex van Voorschoten’97, ofwel sportpark Adegeest. Dit zal gepaard gaan met spetterende voetbalattracties en leuke spelletjes. Plezier hebben staat voorop en het is een mooie invulling voor de kinds van de voorjaarsvakantie.
  Kijk voor meer informatie op: http://www.sportleisure.eu/SportLeisure/Voetbal_fun_dagen.html