Het 27ste Lopend Vuurtje van het seizoen 2016-2017 is daar en tevens de achtste van 2017. Wekelijks weer de nodige nieuwtjes uit de keuken van de clubs. Wellicht niet altijd onbekend, maar er ontsnappen nu eenmaal zaken aan de aandacht van een ieder. Clubs, aarzel niet om uw nieuws te delen. Trainersnieuws? Spelersnieuws? Verbouwing? Jubilaris? Lid van Verdienste? Stuur uw informatie naar redactie@leidenamateurvoetbal.nl. Voor het overige struint onze redactie de velden zelf ook af uiteraard. Deadline voor het volgende nummer is dinsdag 4 maart voor 18 uur!

 • In het Laatste Nieuws van Roodenburg wordt helder uit de doeken gedaan wat de nieuwe KNVB-spelvormen worden voor de F-jes. Roodenburg voegt er leuke spelelementen aan toe, zodat voetballen een waar feest wordt voor de kleintjes. Alle details op de site van Roodenburg.
 • FC Rijnvogels meldt: ,,De feestavond komt dichterbij en dus moet je zorgen dat je de laatste kaartjes te pakken krijgt! Donderdag 2 maart vanaf 20.00 uur in de kantine is het volgende verkoopmoment. Zaterdagochtend en zaterdagmiddag zijn er ook kaartjes te koop. Wil je op een ander moment kaarten? Neem dan contact op met ……..” En waar is alle informatie te vinden? Juist, op de website van de club uit Katwijk.
 • In de Paasvakantie hoeft de voetballiefhebber zich niet te vervelen. Voorschoten’97 organiseert weer het befaamde jeugd Paastoenooi , dat voor de dertiende keer plaatsvindt. Traditioneel zullen de Onder-12 teams van Nederlandse en Belgische profclubs het opnemen tegen onze D1. Het belooft weer een prachtige Tweede Paasdag te worden, dus noteer de datum alvast in uw (elektronische) agenda. In totaal doen zeven Nederlandse en vier Belgische profclubs mee, plus thuisclub Voorschoten ’97. Deelnemende clubs, de poule indeling, tijden etc, alles is op de website van Voorschoten’97 te vinden.
 • U kon het al zien in het Leids Voetbalkwartiertje: Het vijftienjarige Leidse voetbaltalent Jaimy Ravensbergen, opgegroeid bij DoCoS, heeft haar debuut gemaakt voor het Nederlandse elftal voor Onder-16. De talentvolle voetbalster, die dit seizoen is overgestapt naar Jong ADO Den Haag Vrouwen, speelde tegen Portugal en Duitsland in het Oranje-tenue. De Oranje Leeuwinnen Onder-16 wonnen het toernooi in Portugal.
 • DoCoS komt in actie voor het goede doel. Op de site lazen we: ,,Wil jij ervoor zorgen dat kinderen tot zestien jaar in het Afrikaanse land Swaziland kunnen gaan voetballen? Dat kan! Breng je overtollige voetbalspullen, zoals schoenen, scheenbeschermers, hesjes en ballen naar DoCoS. In de kantine staat een bak waarin iedereen spullen kan doneren.”
 • Op je vrije woensdagmiddag kun je, als je in groep drie tot en met acht zit, natuurlijk thuis gaan zitten gamen. Je kunt ook lekker naar buiten om te sporten bij Valken’68: ,,Vanaf 8 maart zal Come4Sports weer elke woensdag aanwezig zijn van 13:30 tot 14:30 op het kunstgrasveld bij Valken’68 voor sportieve naschoolse activiteiten. Vind jij het leuk om te rugbyen, hockeyen, bootcampen of voetvolley te spelen? Kom dan lekker meedoen! Je kunt ons herkennen aan een van de gekleurde tuk-tuks. Neem gezellig je vriendje of vriendinnetje mee en ga samen sporten.”
 • Onder de kop ‘Onduidelijkheid rond Voetbal Vitaal frustreert voorzitters Ed Immink van VV Leiden en Wim Pikaar van FC Rijnland‘ doen de beide heren nog eens uit de doeken hoe zij en hun clubs al lang bezig zijn om een krachtige en levensvatbare club te creëren aan de Mors. Op de site het volledige bericht.
 • Meerburg is weer heel actief om er een leuke en zinvolle voetbalzomer van te maken: ,,Voor het 4e jaar op rij komt ProCamp naar ons sportcomplex. Zij organiseren een voetbalweek waarin pret, plezier en voetbal geheel samengaan. Als club zijn wij erg blij dat dit evenement weer op onze velden wordt georganiseerd.”
 • Wil je als Meerburg-spelertje echt op kamp, dan kan dat ook: ,,Ook dit jaar wordt het geweldige Achterhoekkamp georganiseerd door de vaste groep o.l.v. Ed Romijn. Er zijn 45 plekken en het is een onvergetelijk voetbalkamp voor Meerburgers in de E-teams. Schijf je snel in via Google Docs. Inschrijfgeld is 50 euro, dat moet je betalen bij Ed Romijn op zaterdagochtend.”
 • Nieuws van het spelersfront: Mehmet Güngör kwam tussentijds terug van Ter Leede naar FC Boshuizen. Dat maakte onze redactie al bekend. Inmiddels is ook duidelijk dat de aanvaller ook voor volgend seizoen heeft gekozen voor de Leidse eersteklasser.
 • De finales van de diverse toernooien om de districtsbeker West II zullen dit jaar gespeeld worden op de complexen van ARC in Alphen aan den Rijn en bij vv Noordwijk. De finales van de standaardelftallen en de A-categorie bij de vrouwen staat op de rol voor zaterdag 20 mei bij ARC en de finales van het jeugdvoetbal (A-categorie) vinden een week later op zaterdag 27 mei plaats bij vv Noordwijk
 • Uitslag oefenwedstrijd: Lugdunum-ASC 2-2.
 • Vrijdag 3 maart a.s. (in de voorjaarsvakantie) verzorgt FOX Sports een fantastische voetbaldag bij ons eigen RCL. Deze clinic, o.l.v. niemand minder dan Hans Kraay Jr., geldt als mooie prijs die Jip van JO11-1 met zijn doelpunt heeft gewonnen voor de club. HÉÉL RCL kan hieraan meedoen en deelname is geheel GRATIS! Deze, ongetwijfeld, superleuke dag start om 13.00 uur en zal door de nieuwe jeugdcommissie verder worden aangekleed met tal van andere leuke activiteiten. DOE MEE! Zeker ook de oudere junioren; durf jezelf te meten met je teamgenoten! En natuurlijk ook de stoere meiden van de club; ga met elkaar de strijd aan op deze sportieve dag! Hoe meer deelnemers, hoe meer de dag zal zijn geslaagd. Of kom gewoon gezellig een kijkje nemen! Inschrijven kan via je teamleider. Of direct bij: freekvandercapellen@hotmail.com